Uğur Alkapar Emeğe saygı
HABERİ PAYLAŞ

Emeğe saygı

Ebru Gündeş’in Günay’da giydiği mavi elbisenin, Katy Perry’nin bir konserde kullandığı tasarımın neredeyse aynısı olduğunu Kaan Ölker’in Instagram bloğu ‘popbizde’de görmüştüm. Bu keşif gazetelere haber olup, kendisine hiç kredi verilmeyince Kaan haklı olarak üzülmüş. Sosyal medyadaki blogların birbirlerinin haberleri çalmasına alışığız. Ama bunu gazeteler yapınca hiç şık durmuyor.

Biz gossippasta, populising, popbizde gibi hesapların yakaladığı haberleri kullanırken mutlaka kendilerine referans veriyoruz. Sezar’ın hakkı Sezar’a. Sonuçta bizim yaptığımız özel haberler de hem sosyal medyada hem de birçok internet sitesinde çarşaf çarşaf kullanılıyor. Adımızı geçiren de oluyor, umursamayan da. Haberin sahibinin, muhabirlerin çok daha önem kazandığı bir dönemdeyiz. Lütfen emeğe saygı.

Haberin Devamı

AMCAYLA DÜET

Nette dolanırken Fatih Erkoç’un yeğeni Serra Erkoç çıktı karşıma. Şarkısının adı ‘Suçlama Beni’. İlk dinleyişte beni sardı. Bu parçada kendi tarzı olan caz, funk, Latin ve pop türlerinin esintilerini hissetmek mümkün. Hem kaliteli hem eğlenceli bir düzenleme yapılmış ‘Suçlama Beni’ için. Amca Fatih Erkoç’un hem sesiyle hem de görüntüsüyle klibe yaptığı katkı da güzel bir sürpriz oluyor. Özlemişiz kendisini.

FİŞEKHANE KONSERLERİ

Her yerde konser var. Şarkıcılar pandeminin acısını güzel çıkarıyorlar. Bir konser serisi haberi de Zeytinburnu’ndaki Fişekhane’den geldi. 27 Ağustos’ta Ajda Pekkan ile başlayacak konserler; Edis, Selami Şahin, Berkay, Şevval Sam, Serdar Ortaç, Buray, Mor ve Ötesi, Sertab Erener ile devam edecek. 1 Ekim’de Erol Evgin ile sona erecek. Fişekhane Deniz Konserleri’nin seyirci kapasitesi ise 1500.

TATİL ZAMANI!

Tatil beldelerinden gelen haberler pek de iç açıcı değil. Yangınların başlamasından bu yana sadece o sırada tatil yapanların otellerden erken çıkış yapması yaşanmamış. Birçok rezervasyon iptal edilmiş. Oysaki yapmamız gereken şey tam tersi. Yangınlardan etkilenen bölgelerin ihtiyacı olan şey öncelikle moral sonra ekonominin hareketlenmesi. Tatil planlarınızı iptal etmeyin.

Haberin Devamı

Vaktiniz ve paranız varsa yeni tatil planları yapıp kıyılarımıza koşun. Buralardaki işletmeler zaten pandemi sürecini zar zor atlatıp yeni yeni toparlanmaya başlıyordu. Bir krizi daha hak etmiyor hiçbiri. İşlerimi toparlayıp planlarımı yapar yapmaz, birkaç hafta içinde önce Çeşme’ye sonra da Bodrum’a gideceğim. Siz de gidin.

BERGAMA’DA TİYATRO

26-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Bergama Tiyatro Festivali’nin programı belli oldu. Bu yıl 2’ncisi gerçekleşecek olan festivalde ulusal ve uluslararası 25 oyun sahnelenecek. Paneller ve atölyeler düzenlenecek. Bergama’nın eşsiz doğası ve tarihi ile bütünleşen festival programında Sahnesinden, Dünyadan, Bergama’dan, Bölgeden, Çocuklar İçin, Festivale Özel ve Yan Etkinlikler olmak üzere 7 başlık var. Bergama’nın tarihi sokaklarında kaybolmak, antik tiyatrolarında, çağdaş mekânlarında oyunlar izlemek isteyenlere bu rotayı öneriyorum.

CADDEBOSTAN’DA FESTİVAL

Bir diğer festival de Tiyatro Kooperatifi’nin düzenlediği Yaz Buluşmaları. 15 oyun 17-31 Ağustos tarihleri arasında Anadolu Efes desteğiyle Mavi Sahne’de seyirci ile buluşacak. Caddebostan Sahil Amfi Tiyatro’daki programın biletleri satışa çıktı. ‘Sevdadır’ adlı oyunla 17 Ağustos’ta başlayacak buluşmalar 31 Ağustos’ta ‘Herkes Kocama Benziyor’ ile sona erecek. Aralıksız her akşam bir oyun sahnelenecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder