Uğur Alkapar Fanatizmin şiddeti
HABERİ PAYLAŞ

Fanatizmin şiddeti

Pazar günü gerçekleşen Fenerbahçe- Galatasaray maçı bize futbolun bir spordan fazlası olduğunu bir kez daha hatırlattı. Şiddet daha sahada başladı.

10 sarı, 3 kırmızı kart ve 2 penaltı! Bu kadarı boks maçında bile yok! Sosyal medyada hızla yayılan, kaçan golün ardından adeta çıldıran ailenin videosunu dehşetle izledim. Ali Koç’un kendisine sataşan taraftarların arasına locadan atlaması ve maçtan sonra çıkan olaylar beni korkuttu.

Geçmişte, giydiği forma yüzünden bıçaklanan ya da rakip takımı tuttuğu için kafasına demir çubukla vurularak öldürülen taraftarlar gördük. Taraftarlıkla fanatizm arasında öyle ince bir çizgi falan yok.

Haberin Devamı

Birbirine çok uzak iki durum. Fanatiklerin durumu psikolojik olarak incelenmeli. Anca tribünlerden 300 metre ötede ya da TV ekranında görebildikleri, hiçbir bağları olmayan birtakım sporcuların başarısı onlar için ne kadar önemli! Ki sporcular onların hayatları boyunca bir arada göremeyeceği paralar kazanıyor.

Bunlar ise sinirlendikleri, bağırmaktan seslerinin kısıldıklarıyla kalıyorlar. Fanatiklerin bir gün kendilerini zengin futbolculara değil, kendi başarılarına adadığı, topluma yararlı bireyler olduklarını görmek dileğiyle...

BEYİN ORGAZMI

Serenay Sarıkaya son reklam filminde fısıltıyla konuşuyor. Çekenler bunun ASMR denen bir teknik olduğunu söylüyor. Beyinsel orgazm, omurga karıncalanması ya da beyin masajı denilen bu teknik endorfin salgılatıyor ve zihni rahatlatıyor.

Yani öyle olması gerekiyor en azından. YouTube’da milyonlarca kez izlenmiş birçok ASMR videosu var. Bir girince çıkamıyorsunuz. Ancak gelin görün ki bunların içlerinde en popülerleri insanların yemek yerken çıkardıkları seslerin kayıtları.

Bizim zamanımızda yerken ses çıkarmak, ağız şapırdatmak falan büyük kabalık sayılırdı. Şimdi insanlar bu sesleri kaydedip YouTube’a yüklüyor. Dünya çok değişti çok!

KONSERE BEBEK ERTELEMESİ

Bergüzar Korel, Aykut Gürel ile yaptığı ilk albümün başarısı üzerine ikincisini de hazırladı.

Oyuncu bugün Capitol’de vereceği bir tanıtım konseri için hazırlık yapıyordu.

Haberin Devamı

Ancak 7 aylık hamile olduğu için doktorundan 3 şarkı için izin alabildi. Ama albümdeki tüm parçaları söylemek istediği için konseri son anda nisan ayına, yani doğumdan sonraki bir tarihe erteledi. ‘Aykut Gürel Presents: Bergüzar Korel 2’ albümünde bestecileri erkek olan şarkılar var.

Caz ve Latin esintileri taşıyan düzenlemeler müzik zevki popun ötesine geçebilen bir kitleye hitap ediyor. ‘Benim Bütün Dualarım Seninle’ gibi klasiklerin yanında ‘Medcezir’ ve ‘Zalim’ bambaşka halleriyle müthiş keyif veriyor. Aykut Gürel’e şapka çıkarmak gerekiyor. Gerçekten çok iyi bir müzik adamı.

Bergüzar Korel de bir şarkıcı olarak bu albümde kendini artık ispatlıyor. Bu arada, favorim kapanış şarkısı ‘Suç Bende’.

MASAMA DOKUNMA

Maslak’taki Esnaf’ı her yazdığımda o kadar çok masaya çıkıp oynamaktan bahsettim ki artık Instagram’a uyarı koymuşlar: Sandalyeye çıkmak serbest, masama dokunma!

Ama haklılar. Ben orada masadan düşeni görmedim ama o topuklularla düz yolda yürümek bile marifet, tepelerde dolaşmak imkansız.

Haberin Devamı

Hele bir de ekibin üstünde horon teptiği barımsı yüksekliğe çıkmaya kalkmıyorlar mı! Neyse artık uslu uslu sandalyeye çıkılacak demek ki.

Horon demişken, konu her Esnaf’tan açıldığımda aklıma Ali Ağaoğlu ve şu şarkı geliyor: “Ya ben anlatamadum ya sen anlamayisun/Ellere yağmur oldun bana damlamayisun.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder