Uğur Alkapar Fanlık böyle olur!
HABERİ PAYLAŞ

Fanlık böyle olur!

Bundan aylar önce Emir Can İğrek’in yaptığı bir açıklamayla ilgili sosyal medyada fikrimi belirtmiş, negatif bir yorum yazmıştım. Sen misin yazan! Fanları o kadar organize biçimde üzerime saldırmışlardı ki fanlık müessesesi üzerine bir köşe yazısı yazmak zorunda kalmıştım. Oysaki canlı performansına şapka çıkardığım, birçok şarkısını bildiğim, dinlemekten zevk aldığım bir müzisyen Emir Can İğrek. Emir Can İğrek’in yeni albümü ‘Parti İptal’ geçen pazar yayınlandı.

Çıkar çıkmaz albümdeki 12 şarkı birden Spotify’da Viral 50 listesine girdi. Albümü dinledim. Her zamanki gibi müzikalitesi yüksek, sözler anlamlı ve düzenlemeler şahane. İğrek’ten daha azını beklemezdim zaten. Bu yüzden önce kendisini sonra da fanlarını tebrik etmek istiyorum. İşte sevdiğin sanatçıya destek böyle verilir. Fanlık böyle yapılır! Onun ürettiği müziğe değer vererek, listelerde zirveye çıkararak iyi bir fan olursunuz. Gerisi boş fanatiklik. Ne size ne de sanatçıya yarar.

Haberin Devamı

DANSA DAVET

Eda Baba’yı ilk kez Beşiktaş’ta bir park festivalinde dinlemiştim. Ve bir gecede hayranı olmuştum. Uzun zamandır hem kendi besteleri hem de yeniden yorumladığı şarkılarla sevilerek dinlenen Eda Baba yeni teklisi ‘Kim Bilir’ ile karşımızda.

Fanlık böyle olur

Tam bir yaz şarkısı olan ‘Kim Bilir’ hepimizi dansa davet ediyor. Bu Cuma çıkıyor!

SANAT EĞİTİMİ

Geçen nisanda Bakırköy’deki eski Avşar Sineması’nın yerine House of Performance (HoP) adıyla bir sanat merkezi açıldı. Burada son teknolojiyle donatılmış 411 kişilik performans salonu, genç ve dinamik oyunların sunulacağı gösteri sahnesi ve festival filmlerinin gösterileceği 2 adet sinema salonu bulunuyor.

Fanlık böyle olur

Harun Türk, Hakan Haksun ve Bosna Altın iş birliğiyle oluşan House of Performance (HoP) yazar-yönetmen Özen Yula’nın genel sanat yönetmenliğinde tiyatro, konser ve interaktif gösterilerle sezona hızlı bir giriş yapmıştı. Haziran ayında da izleyiciyi oyunsuz ve gösterisiz bırakmayan HoP’ta şahane atölyeler başlıyor. Yaz sezonunda Ozan Güven, Süheyl ve Behzat Uygur gibi usta oyuncular atölye çalışmaları yapacak. Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının yön vereceği bu atölyelerle oyunculuk, yazarlık ve çağdaş medya araçları üzerine çeşitli eğitimler verecek.

Haberin Devamı

Fanlık böyle olur

EN ‘COOL’ HAVUZ

Instagram’da ünlüleri takip ediyorsanız Çeşme, Bodrum ya da İtalya’ya gidemeyenlerin İstanbul’daki evlerinin havuz başında verdiği bikinili pozları görmüşsünüzdür. Havuz varsa tatil de var. Tabii bizim havuzlu evimiz yok ama İstanbul’da birçok otelin dışarıya açık havuzları var.

Bunlardan en ‘cool’u Mecidiyeköy’deki Fairmont Quasar İstanbul’un terasındaki Ukiyo. Ukiyo bir Uzak Doğu restoranı. Ayrıca şehir manzaralı muhteşem bir havuza sahip. Ukiyo’da, sonsuzluk havuzunda birkaç kulaç atabilir, leziz atıştırmalıklar ve harika kokteyller ile keyif yapabilirsiniz. Hafta sonları ise barbekü var!

TAT VE KOKU

Geçen yıl Bodrum Edition’da Osman Sezener’in Kitchen adlı restoranında her kokteyl için garsonlar önce bir koku sıkıyordu. Yemekler için de belli kokular sunuluyordu önce. Bu yemek-koku ilişkisi gastronomi tutkunlarının çok kafa yorduğu ve tartıştığı bir konu aslında.

Haberin Devamı

Beşiktaş’taki Four Seasons Hotel Bosphorus da parfüm markası Jo Malone London iş birliğiyle ilginç bir deneyim hazırlamış. 30 Temmuz’a kadar her gün 15.00-18.00 arasında özel bir çay saati düzenleniyor. Ve bu çay saatinde en güzel kokularla uyumlu tatlar sunuluyor. Kaçırmamak lazım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder