Uğur Alkapar Fark eder!
HABERİ PAYLAŞ

Sosyal medyada doğrusunu bildiği kelimeleri aceleyle yanlış yazanlara lafım yok. Bunlara zaten imla hatası diyoruz. Ancak bilerek kelimeleri bozanları, yanlış yazımların, uydurma ifadelerin yerleşmesi için çaba gösterip bunları tekrar edenleri görünce sinirleniyorum. Ben yanlışlarım düzeltildiğinde teşekkür ederim. Minnet duyarım çünkü aynı hatayı bir daha yapmam. Ama cabbar sosyal medya kullanıcıları sinir oluyor. Bence kendi cehaletleri yüzlerine vurulmuş gibi hissedip savunmaya geçiyorlar. Kendi tanıdıklarıma bile doğrusunu yazmak gerektiğini söylediğimde aldığım cevap genelde “Ne fark eder ki?” oluyor. O kadar çok şey fark eder ki!

Haberin Devamı

DİL BİR SÖZLEŞMEDİR

Dil, bir topluluk içinde, şartları kabul edilmiş bir sözleşmedir. Yani herkes bir sözcüğün, bir ifadenin ne demek olduğu konusunda sessiz bir anlaşmaya tabidir. Böylece herkes birbirini anlar, kavga dövüş yaşanmaz. Dili bozmaya başladığınızda bu sözleşmeyi ihlal etmiş olursunuz. “Toplumda yozlaşma dilden başlar” diye bir söz vardır. Dil bozulunca iletişim aksar. İletişim aksayınca insanlar birbirlerini anlamamaya başlar. Doğal olarak toplumsal çatışmalar başlar. Dilimize sahip çıkarsak yani aynı dilden konuşmanın önemini anlar, Türkçenin bozulmasına izin vermezsek hepimiz daha mutlu oluruz.

YÜZ, KOŞ, SÜR

İstanbul’un meşhur Avrasya Maratonu 6 Kasım’da. Daha çok var ama geçen pazar maratonun bir provası yapıldı ve İstanbul Oral-B Boğaziçi Triatlonu gerçekleşti. Yüzme, koşu ve bisiklet dallarında yapılan triatlona Türkiye’den ve dünyadan 800 atlet katıldı. Yüzme etabının başlama düdüğünü ise Burcu Esmersoy çaldı. Kendisi de düzenli spor yapan Esmersoy yarışmayı kazanan sporculara ödüllerini kendi elleriyle verdi.

DİRENİŞ SERGİSİ

Sonbahar geldi İstanbul’da sanat dünyasında büyük bir hareket başladı. Fuarlar festivaller ve özel sanat etkinlikleri sosyal ajandaları doldurdu. İstanbul Bienali ve Contemporary İstanbul ile eş zamanlı olarak yarın Gümüşsuyu’ndaki The Artisan Hotel’de ‘Direniş Sergisi’ başlıyor. İnsanın doğa üzerinde yarattığı tahribata dikkat çeken sergide 12 sanatçının çarpıcı eserleri tüm oteli ele geçiren kurgusuyla sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Fark eder

SİNEFİLLER İÇİN

‘2001: Bir Uzay Destanı’ ve ‘Otomatik Portakal’ gibi sinema klasiklerinin yönetmeni Stanley Kubrick hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi Beyoğlu’ndaki İstanbul Sinema Müzesi’ne konuk oluyor. New York’lu yönetmen Stanley Kubrick’in (1928-1999) tüm çalışmalarına kronolojik bir bakış sunacak olan sergi, izleyicinin Kubrick’in sıra dışı dünyasına yakından tanıklık etmesini sağlayacak. Sergiye özel tasarlanmış özel efektler, modeller ve etkileşimli alanlarıyla sinefiller keyifli bir zaman geçirecek. Sergi 1 Ekim’de başlıyor.

ALSANCAK YEŞİLLENECEK

İlki geçtiğimiz aylarda İstanbul Cihangir’de gerçekleşen ‘Semtlere +1 Yeşil’ etkinliği, 12-18 Eylül tarihleri arasında İzmir Alsancak’ta düzenleniyor. 1 hafta boyunca programdaki söyleşilere, sokak partilerine ve atölyelere katılarak ağaçlandırma çalışmalarında yer almak isteyen herkes Alsancak’ta buluşacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder