Uğur Alkapar Go Aleyna go!
HABERİ PAYLAŞ

Go Aleyna go!

Sevgili Aleyna,

Yeni şarkın ‘Real Love’ ve şahane klibi için tebrik ederim. Harika bir iş. Birkaç hafta önce Dillon Francis bu şarkıyla Beyond Wonderland festivalinde kalabalıkları coşturduğunda “Bu kez oldu. Aleyna başardı” yazmıştım. Bak sana demediğini bırakmayan Demet Akalın ablan bile ‘Real Love’ı alkışladı. Yani, iyi iş yerini buluyor. Gelen eleştirilere verilecek en güzel cevap daima başarıdır. Bizler seninle gurur duyuyoruz. Ancak yaptığın şarkılar konusunda fanatiklik yerine dürüstlüğü tercih edip gerektiğinde olumsuz fikirlerimizi de söylüyoruz. Ama hep seni sevdiğimizden, potansiyelini sonuna kadar kullanmanı istediğimizden. Dünya standartlarında bir sese, yeteneğe ve süper pozitif bir enerjiye sahipsin. Bunların seni uluslararası düzeyde zirveye taşıyacağına inanıyorum. Bu süreçte yanındayız. Seni seviyoruz Aleyna.

Haberin Devamı

SOKAK CANLARINA AMELİYATHANE

Cheetos’un HAYTAP ile sokak hayvanlarının korunması ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi amacıyla hayata geçirdiği kampanyasının yüzü Eda Ece oldu. Oyuncu “Trafik kazaları sokaklardaki dostlarımıza ciddi tehditler oluşturuyor. Bu kampanyayla 7 ilde 7 bakımevine ameliyathane kurulmasına destek olunacak” dedi. Proje kapsamında kasım sonuna kadar Eynesil / Giresun, Avanos / Nevşehir, Datça / Muğla, Ovacık / Tunceli, Ünye / Ordu, Çanakkale merkez ve Iğdır merkezdeki yedi bakımevine ameliyathane kurulacak. Umarım bu proje genişler ve ülkedeki tüm bakımevlerine yayılır.

POLONYA YOLCULARI

Her yıl dünyanın en iyi break dansçısını belirlemek için düzenlenen Red Bull BC One’ın Türkiye Finali 3 Ekim’de İzmir’de yapıldı. Yarışmada birinciliği B-Girl’lerde yani kızlarda Cemre ‘Jemrai’ Ece Kozbay, B-Boylar’da yani erkeklerde ise Oğuzhan ‘Jester’ Karademir aldı. Jemrai ve Jester, 5-6 Kasım’da Polonya’da gerçekleşecek dünya finalinde Türkiye’yi temsil edecek.

BODRUM’DA EŞİTLİK SERGİSİ

İstanbul sanata boğulur da Bodrum aşağı kalır mı? İletişimci Yeşer Sarıyıldız’ın Gzone dergisiyle organize ettiği ‘Biz Eşittir Hepimiz’ adlı sergi Kumbahçe’deki Bodrum Coworking’de açıldı ve 20 Ekim’e kadar görülebilir. 11 farklı sanatçının eserlerinin yer aldığı rengarenk sergi için dün de eğlenceli bir parti düzenlendi. Satışa sunulan eserlerden elde edilecek gelirin bir kısmı hayır işlerinde kullanılacak.

Haberin Devamı

MÜDAHALE VAR!

Contemporary İstanbul şehrin sanat hayatına müthiş bir hareketlilik getirdi. Herkes davetiye peşinde koşarken eşzamanlı sergiler ve etkinlikler de dolup taşıyor. Gümüşsuyu’ndaki The Artisan İstanbul Hotel, adına yakışır bir şekilde şahane bir sergiye ev sahipliği yapıyor. ‘Müdahale/Intervention’ adındaki sergide sanatçılar mekana ‘müdahale’ ediyor. Binanın beklemediğiniz yerlerinde kadın hakları ve sosyal eşitlik kavramları için farkındalık yaratmak fikriyle hazırlanan eserler karşımıza çıkıyor. Sergi 7 Kasım’a kadar görülebilir.

MİMARLARLA SÖYLEŞİ

16. Contemporary İstanbul sanat fuarı kapsamında Sıtkı Kösemen’in ‘Dönüşümler’ sergisini ve tasarımcı Sema Topaloğlu’nun ‘Reflective Garden’ yerleştirmesini sunan Nef, ünlü mimarlar Sıtkı Kösemen ve Emre Arolat’ın konuk olduğu bir söyleşi düzenledi. Yekta Kopan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Bodrum’un dünü bugünü, yaşam ve şehir planlaması konuşuldu.

Haberin Devamı

MÜKEMMEL BİR DENEYİM

Gümüşsuyu’ndaki Topaz yıllarca nefes kesen manzarası ve dillere destan mutfağıyla şehrin en önemli restoranlarından biriydi. 2017’de Rana by Topaz adıyla meyhaneye dönüşse de geçen yıl Yücel-Gülin Özalp, Nedim Binler ve Kadir Alkan ortaklığında eski konsepti geri geldi. ‘Fine dining’ yani üst düzey bir gastronomi deneyimi sunan Topaz misafirlerinizi gönül rahatlığınızla götürebileceğiniz bir restoran.

Menüsündeki çiğ balık bölümüyle dikkat çeken Topaz’da ben lagos şiş, arkadaşlarım kaburga seçti. Hepsinin hem lezzeti hem sunumu ‘fine dining’ konseptinin hakkını veriyordu. Buna Topaz’ın deneyimli ekibinin kusursuz servisini de ekleyince her şey mükemmeldi doğrusu. Yemek sonrası şehrin en iyi DJ’leri eşliğinde lounge kısmında partileme imkanı olduğunu da unutmayın.

Go Aleyna go

BAHÇE FERAHLIĞI

Etiler’in girişinde, semtin en sakin noktalarından birinde açılan M-art’a geçen hafta gitme şansı buldum. Öncelikle yeşillikler ve bahçe içinde olması, artık en soğuk havalarda bile dışarıda oturanlar için burayı çok çekici kılıyor. Zaten ferah bir sokakta bulunan M-art bu anlamda insanın içini açıyor. Sade ve şık dekorasyonu ve cam duvarlarıyla da bu his katlanıyor. Menü genel olarak dünya mutfağının risksiz ve buralarda çok tutulan yemeklerinden oluşuyor.

Her tabağa gösterdikleri ayrı özen ve sunumların hoşluğuyla yemek deneyimi bir keyfe dönüşüyor. Zengin kokteyl seçenekleri ve geniş şarap kavı da burayı tercih etme nedenlerinizden biri olabilir. Mutfağından çıkan her şeyi keyifle yediğimiz M-art hızlı öğle yemekleri kadar şık ve uzun akşam yemekleri için de lezzetli seçenekler sunuyor.

Go Aleyna go

TÜNEL’DE ÖZEL BİR MEKAN

Moda, Fenerbahçe, Hisar, Tuzla ve Bodrum’da şubeleri bulunan meyhane zinciri Buselik’in Tünel şubesi müthiş Haliç manzarasıyla çok özel bir mekan. Klasik meyhane konseptine farklı bir soluk getiren Buselik, Türk, Rum ve Sefarad mutfağından esinlenerek zenginleştirdiği yeni menüsüyle uzun sohbetlerin adresi. Güler yüzlü servisiyle de müşterilerini memnun eden Buselik’in her şubesi güzel, ama Tünel sanki biraz daha güzel...

Go Aleyna go

ŞEF TADINDA

İstanbul Havalimanı’nın dış hatlar terminalinde hizmet veren Tadında Anadolu, geleneksel yemeklerimizi hızlı ve lezzetli bir şekilde yolculara sunuyor. Pandemiden önce her seyahatimde uğradığım Tadında Anadolu, bizim mutfağımızı en iyi bilen şeflerden Ömür Akkor ile bir işbirliği yaptı. Tadında Anadolu’nun içinde yer alan ‘Oldest Cuisine in Anatolia’ (Anadolu’daki en eski mutfak) adlı restoranda Hatay tuzlu yoğurt ve Bursa ev salçasından semsek pide ve tavuk pilava uzanan lezzetler mevcut.

Go Aleyna go

AÇ, BİRLEŞTİR, PİŞİR

Pandemi döneminde yükselen evde yemek yapma trendi mutfaklarda yeni aşçılar yarattı. Ben de bunlardan biriyim. Ama yeteneklerim zeytinyağlı sebze yemekleri, çeşitli soslu makarnalar gibi daha basit tariflerle sınırlı. Dünyada giderek yaygınlaşan bir yöntem olan yarı hazır yemek konsepti bize de geldi. ‘Pişir’ uygulamasıyla telefonunuzdan mesela risotto sipariş veriyorsunuz. Pirinci haşlanmış geliyor.

Diğer malzemeler de tam kullanmanız gerektiği kadar minik paketlerde hazırlanıyor. Kutunun içinden çıkan basit anlatımlı bir tarifle de kısa süre içinde kendinizi gurme gibi hissettirecek bir risotto’nuz oluyor! Ben tandırlı iç pilav, Ege usulü levrek ve lokum denedim. Ve bu sınavdan alnımın akıyla çıktım. Menüde misafirlerinize “Ben yaptım” diye sunabileceğiniz, kolay hazırlanan birçok havalı yemek var. Şef gibi hissetmenin hazzı da cabası.

ÇAL SERHAN

Tepebaşı’ndaki Rixos Pera’nın terasındaki Golden Hour, işletme ekibiyle olsun, mutfağıyla olsun şehrin en kaliteli mekanlarından biridir. Eğlencenin de formülünü çözdükleri için burada neredeyse her akşam bir doğum günü kutlamasına rastlayabilirsiniz. Ancak ben geçen çarşamba Golden Hour’da DJ’lik yapan Serhan Sokulgan’a sürpriz yapmaya gittiğimde bir düğünün içine düştüm.

Taze çifte mutluluklar diliyorum. Çaldığı şarkılarla zaten daima kitleleri coşturan Serhan düğüncülerin de etkisiyle dozu biraz daha yükseltti. Maşallah herkes çok mutlu, çok keyifliydi. Bir kenara yazın ve ilk fırsatta Golden Hour’a gidin. Pişman olmayacaksınız.

Go Aleyna go

PAZARLARI CAZ

Mecidiyeköy’deki Fairmont Quasar’ın pazar kahvaltıları meşhurdur. Bu kahvaltılardaki müzik etkinlikleri de pek keyifli olur. Yarın otelin Stations adlı restoranında 12.00-15.00 arası ‘Sunday Jazz Brunch’ var. Her pazar tekrar eden bu etkinlikte Black Band ve Suami Ramirez Orkestrası dönüşümlü olarak sahne alıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder