Uğur Alkapar Güvenli ortamlar
HABERİ PAYLAŞ

Güvenli ortamlar

İstanbul’da korona vakaları artıyor. Toplu taşıma araçlarından altın günlerine kadar virüsün yayılmasına nelerin neden olabileceğiyle ilgili birçok şey konuşuluyor. Tabii yeme içme mekanları da aslında riskli yerler. Ancak şöyle bir detay var, onu gözden kaçırmamak lazım. Bu mekanlar kendilerine laf gelebileceğinin çok farkında oldukları için büyük önlemler alıyorlar. Öncelikle masaların arasındaki mesafe, kurallara uyacak kadar açık. Girişte yapılan ateş ölçümü ve düzenli personel sağlık kontrolleri güven veren önlemler.

Haberin Devamı

Dahası müşteriler de artık temkinli. Eskidendi o masaların üzerine çıkmalar, omuz omuza dans etmeler. Bir restorana gittiğinizde tek yakınlaştığınız kişiler kendi masanızdakiler. Onlarla zaten evinizde de o kadar yakınsınız. Keşke otobüslerde, metroda, altın günlerinde de yeme içme mekanlarındaki kadar birbirinden uzak durabilse insanlar. İşte salgının önü o zaman alınabilir.

Mekanlardan haberler

  • Yeni adıyla ve imajıyla Melanj, İstanbul gecelerine geçen cuma Mert Davran ile merhaba dedi. Cumartesi Özgün coşkusu ve enerjisiyle konuklara harika bir gece yaşatmış duyduğuma göre. Mert Davran’ın işlettiği Ortaköy’deki Melanj dekorasyonu ve atmosferiyle de tam puan almış.
  • Moda’nın en popüler meyhanesi Paslı Pelikan, kışa meydan okuyor. Havalar biraz bozsa da, Kayıkhane’nin iskelesindeki Pelikan’ın müşterileri soğuktan pek rahatsız olmuyor. Isıtıcılarla önlem alınan mekanın aradaki bahçesi de çok popüler.
  • Paslı Pelikan’ın komşusu Gardens of Garbo yarattığı tatlı kitlesiyle Moda sakinlerini mutlu etmeye devam ediyor. Bistro tarzı menüsü ve bol seçenekli kokteylleriyle semtin hem buluşma noktası hem de uzun uzun muhabbet etme mekanı olan Garbo çok keyifli.
  • Mecidiyeköy’deki Fairmont’ta bulunan Ukiyo’da çarşamba ve perşembeleri 155 TL’ye sınırsız suşi ve bir kadeh içecek kampanyası sürüyor. Suşi çok ucuz bir şey değil. Bu fiyata bu miktarda ve bu kalitede suşiyi bulmuşken kaçırmayın.
  • Fairmont demişken, Aila’da çarşamba geceleri düzenlenen ‘90’lar Dost Meclisi’ devam ediyor. Sibel Alaş, Jale ve Metin Özülkü konukları 90’lara götürüyor. Her zaman başka bir 90’lar yıldızı da konuk oluyor. Şansınıza kim düşerse.
  • Gümüşsuyu’ndaki CVK Park Bosphorus’un terasındaki İzaka’da balık sezonu başladı. İzaka, misafirlerini her ay için özel hazırlanan farklı balık seçenekleriyle mutfağında uzun bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Kasım ayında barbun tava, ızgara, buğulama ve güveç, aralıkta karidesli dülger şiş, dülger minüer, sebzeli dülger kavurma ve mısır unlu dülger tava var.
  • Meksika mutfağının vazgeçilmez adresi Ranchero, 4 şubesinde birden 1 Kasım Dünya Vegan Günü’nü kutluyor. Meksika’nın klasik yemeği ‘fajita’yı içerisinde hiçbir et ürünü ve hayvansal gıda olmadan servis ediyor. İçinde fasulye püresi, yer fıstığı püresi ve zengin mevsim sebzelerinin olduğu Plato Vegano ve mantarlı Vegan Taco da menüde yer alıyor.

Kişiye özel beden NO

İçecek markaları artık sadece serinletecek bir ürün değil, bir yaşam tarzı satmaya başladı. Bu da beraberinde bir imaj, bir moda anlayışı anlamına geliyor. Enerji içeceği Red Bull da bu nedenle kendi giyim markasını başlatmış. AlphaTauri adındaki markanın tasarımları spor giyim sevenlere hitap ediyor. Annenizin bakıp “Pek bir genç işi” diyeceği türden bir imaj söz konusu.

Ama işin en güzel yanı ise kişiye özel bedenler üretmeyi vaat etmeleri. CEO Ahmet Mercan “Bildiğimiz 36-38- 40 ya da S, M veya L bedenler ihtiyacımızı yeterince karşılamıyor. Bedenimizin tam karşılığına uygun, kişiye özel bedenler üretilecek” demiş. Hiçbirimiz tornadan çıkmıyoruz. İnsan sayısı kadar beden çeşidi var. Bir hazır giyim markası için biraz ‘çılgın’ bir vaat. Bakalım gerçekleşecek mi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder