Uğur Alkapar Hamamda lezzet
HABERİ PAYLAŞ

Hamamda lezzet

Bir arkadaşım “Hadi seni hamama götüreceğim” dediğinde tereddütle yaklaştım. Ama meğerse bahsettiği restore edilen Cağaloğlu Hamamı’nın bahçesindeki Lokanta 1741’miş.

Bir kere mekana hamamın içinden geçip girerken zamanın çok gerisine ışınlanıyorsunuz. O atmosfer paha biçilemez. Zaten burası açılır açılmaz üst düzey Batılı turistler tarafından keşfedilmiş.

Müşteri kitlesinin çoğunluğu iyi yemek ve ‘deneyim’ peşinde koşan insanlar. Tadım menüsünde yerel tatlarımızın modern yorumları var. Menü, belli aralıklarla mevsimine göre yenileniyor.

Haberin Devamı

Malzeme ne olursa olsun bu modern Türk mutfağı kafasında yapılan yemekler mekanın hakkını veriyor.

Bu arada kokteyller de çok başarılı. Osman Yitgin’in çabalarıyla eski güzel günlerindeki canlılığına kavuşan Cağaloğlu Hamamı’nı ve (kış için hamamın kapalı alanına taşınacak) Lokanta 1741’i yabancılar çoktan keşfetti. Siz de gitmeden önce mutlaka arayıp rezervasyon yaptırın.

NİŞANTAŞI SÜRPRİZİ

Nişantaşı’ndaki Milli Reasürans Çarşısı sürprizlerle dolu bir pasaj. Mesela burada SAM Kitchen&Bar gibi bir mekan bulacağınız aklınıza gelmez. Ortaklarının isimlerinin baş harflerinden oluşan SAM’deki (Serra And Merve, ‘sem’ diye okunuyor) menü, İstanbul’da çok az mekanda var.

Genç şeflerin yaratıcı işlerine bayılıyorum doğrusu. Buranın favorisi köz mısır. Aioli ve acı sosla, tabağınıza ufalanarak servis ediliyor ve tadından yenmiyor. Ot mücveri, çıtır karnabahar, trüflü krema ile taş fırında mantar, veganlar için şahane seçenekler.

Menüde tandırdan ördeğe ve ciğere uzanan et listesi de var. Nişantaşı’nda buluşup bi sezar salatası ya da spagetti bolonez yediğiniz günleri unutun. Fine dining parası bayılmadan da makul fiyatlara, hem de öğlenleri kaliteli yemeklere ulaşmak mümkün.

ŞEHİR HARİTASI

Time Out İstanbul dergisi ‘Love İstanbul’ adıyla şehrin semt semt haritasını çıkarıyor. İstanbul’un 39 ilçesinin en sevilen adreslerini kayda geçiriyor. Hedef tüm şehri içine alan kapsamlı bir ağ oluşturmak.

Benzer bir çalışma Avrupa’daki büyük kentlerde daha önce yapıldı. Bir de ‘Love İstanbul Ödülleri’ dağıtılacak. Bu organizasyonun lansmanı için geçen çarşamba Kabataş’taki Setup’ta bir parti düzenlendi.

Haberin Devamı

Gecenin sponsoru Ford, araçlarıyla davetlileri evinden aldı. Gonca Vuslateri’den Meltem Cumbul’a şehrin tanınmış simaları bir araya geldi. Son dönemde gördüğüm en güzel davetli grubu dört saat boyunca sohbet etti, tatlı tatlı şehir dedikodularını paylaştı. Ortaya çıkacak haritayı merakla bekliyorum.

YEMEK KÜLTÜRÜ

Galata Kulesi’nin yanında yer alan F&B Culture Restaurant, adı gibi adeta kültürel bir yolculuk. Türkiye’nin farklı illerinden esinlenerek hazırlanmış yemekleri tatmak mümkün.

Türk mutfağı içinde farklı yörelere uzanarak Gaziantep yöresinden şiveydiz, Kars bölgesinden kaz, Orta Anadolu’dan dana yanak yiyebilirsiniz mesela. Menüde başlangıç, ara sıcak, balık ve et ürünleri olmak üzere 70 çeşit var.

Sonbahar ve kış ayına özel kaz eti sunumu da yapılıyor. Anadolu mutfağının yükselişte olduğu bu dönemde özlediğiniz ya da keşfetmek istediğiniz tatları F&B Culture ayağınıza getiriyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder