Uğur Alkapar Harbiye heyecanı
HABERİ PAYLAŞ

Harbiye heyecanı

İşte yine bahar geldi ve müzik dünyasının en çok konuşulan etkinliklerinden olan Harbiye Açık Hava konserleri başlıyor. Bakalım bu yaz kim üst üste yedi sekiz akşamı dolduracak, gişe rekoru kıracak… Acaba kimlerin arkasından “Onun Harbiye’de ne işi var?” diye konuşulacak, kimleri o sahneye yakıştıramayacağız? Bu özel mekânın konserleri kadar dedikodusu da çok keyifli doğrusu.

AYLAR GEÇTİ

Gülşen, kendisini uzun süredir bekleyen İstanbullu hayranlarının karşısına 26 Mayıs 2023 Cuma gecesi Harbiye Açık Hava’da Epifoni organizasyonu ile çıkacak. Hem sesi hem de sahne performansıyla daima seyirciyi mutlu eden Gülşen’in çok heyecanlı olduğunu duydum. Nasıl olmasın, son İstanbul konserinin ardından aylar geçti. Valla biz de onun kadar heyecanlıyız.

Haberin Devamı

BAYRAM AJDA’SI

Bayram tatili için birçok seçenek var. ETS’nin sundukları arasında Ajda Pekkan’ın sahneye çıkacağı Titanic Deluxe Golf Belek öne çıkıyor. Bayramın ilk günü burada konser verecek olan Ajda Pekkan her zamanki enerjik performansıyla tatilcileri çok ama çok eğlendirecek. Bodrum’un benzersiz noktalarından biri olan Güvercinlik Koyu’ndaki Titanic Luxury Collection’da ise aynı gün Candan Erçetin sahnede.

TAŞ KONAK

Nişantaşı’nın önemli tarihi binalarından Taş Konak’ta yer alan Kalyon Kültür açıldığından beri farklı alanlardaki sergilere imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde ‘Kadın Zarafeti’ sergisini görmeye gittiğimde bu bina hakkında çok şey öğrendim. Taş Konak II. Abdülhamit tarafından yaptırılarak, 1889’da bir devlet adamı olan Mehmet Raif Paşa’ya tahsis edilmiş. Kızı Şair İhsan Raif Hanım farklı dönemlerde bu konakta yaşamış. İhsan Raif Hanım hece ölçüsünü kullanan ilk kadın şairimiz. Bestesi de bulunan ‘Kimseye Etmem Şikayet’ ona ait. Taş Konak’taki ‘Kadın Zarafeti’ sergisi devam ediyor. Ücretsiz izleyebilirsiniz.

Harbiye heyecanı

 

ÖLÜM DANSI

Bağımsız müziğin yıldız gruplarından olan Dolu Kadehi Ters Tut, iki yıldır hazırlıklarını sürdükleri 5. albümleri ‘Ölüm Dansı’nın ilk bölümünü tüm dijital platformlarda yayınladı. 13 şarkılık albümün yayınlanan ilk kısmı, Türkiye’nin zor ve tarihi günlerden geçtiği şu sıralarda grubun önden paylaşmak istediği 6 parçadan oluşuyor. Şarkılar bol mesajlı ve ileri derecede anlamlı ve içli.

Haberin Devamı

İLGİYİ HAK EDİYOR

Mert Çodur yakından takip ettiğim genç popçulardan. Son single’ı ‘Sadakat’i daha dinlemeye doyamamışken şimdi de ‘Yarım Kalan’ ile karşımızda. Bir şarkı yazarı olarak her yeni işinde bir adım daha ileri giden Çodur gördüğü ilgiyi hak ediyor.

NİSANDA ARENA

Her sezon birbirinden farklı etkinliklerle katılımcılarına dolu dolu bir program sunan Volkswagen Arena yine çok hareketli ve heyecanlı. Rock müziğin en önemli gitar virtüözlerinden Steve Vai (19 Nisan), KREK Tiyatro’nun ilgiyle takip edilen oyunu ‘Dünyada Karşılaşmış Gibi’ (24-25-26 Nisan), geleneksel türkülere modern yaklaşımını katan Mem Ararat ve UK Drill tarzında müzik yayınlayan yüksek erişimli Alman rap’çi Luciano’nun yanı sıra Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Çakal, Reckol ve Lil Zey’in de sahne alacağı ‘Luciano Show’ (29 Nisan) VW Arena’da.

Haberin Devamı

O MASAYA ÇIKILACAK!

Esnaf, yeme içme ve eğlence dünyasının bugüne dek gördüğü en orijinal marka bana sorarsanız. Birçok konuda benzerlerine örnek olan Esnaf’ın Instagram’ını takip edin. Beni çok eğlendiriyor. Bazı duyurulara şaşırıyorum tabii. Geçende bir kadın ayakkabısını unutup gitmiş mesela, onu koymuşlar. Artık ne kadar eğlendiyse! En son şunu gördüm: “Dans etmek için lütfen barın üstüne çıkmayın. Masa ve sandalyeler üstünde dans etmenin kendi seçiminize ve aldığınız riske bağlı olduğunu ve personelimiz tarafından yüreklendirilmediğinizi unutmayın.” Sevgili Esnaf misafirleri ne yaşıyorsunuz? Siz Esnaf ekibi, bunu gelemeyenleri kıskandırmak için mi yapıyorsunuz? Siz yüreklendirmeseniz de artık Esnaf’a gidip bir sandalyede masada oynamanın şart olduğunun bilinçaltlarımızda yer etmeyeceğini mi düşünüyorsunuz? Esnaf’a gelinecek, o masanın üstüne çıkılacak!

Harbiye heyecanı

 

CESUR BİR MENÜ

Cağaloğlu Hamamı’ndaki Lokanta 1741 açıldığından beri “Ah Michelin Türkiye’ye gelse şuraya bir yıldız verse” derdim. Michelin yıldız vermedi ama 1741’i rehberine almaya layık gördü. Fakat son gelişmelere gelip baksalar o yıldızı da verirler. Şef Durukan Özgen menüyü adeta uçurmuş. Bu tarz tadım lokantalarında hep ‘aç kaldık’ geyiği yapılır. Ama 1741’de tam tersi olurdu çünkü menü çok uzundu. Tadım menüsü kısalmış, porsiyonlar daha normal boyutlara gelmiş ve lezzet kesinlikle katlanarak artmış.

SADELİK TRENDİ

Önceden yemekler de daha karmaşıktı, anlatması bile 5 dakika sürüyordu. Şimdi menüye, kullanılan malzemelere bir sadelik gelmiş. Bu sadelik aslında gastronomi trendlerinin de bir yansıması. Şef kesinlikle bu konuda dünyayı takip ediyor. Bu yalınlık hoşuma gitti çünkü 282 yıllık bir yapının içindesiniz ve üzerinizde tarihin bir parçası olmanın verdiği ilginç bir duygu hali oluyor. Yemeklerdeki sadelik o duyguyu biraz olsun hafifletiyor. 1741’i özel yapan şey geldiği noktayı zirve kabul etmeyip gelişmeye devam etmesi. Tarzını değiştirmeden, yüksek doluluk oranlarıyla senelerce gidebilecekken cesur adımlar atıp yeni şeyler denemeye korkmayan bir gastronomi hazinesi 1741. O nedenle mutlaka ama mutlaka deneyin.

Harbiye heyecanı

 

SEZON BAŞLADI

Bodrum Yarımadası’nın en büyüleyici noktalarından Cennet Koyu’nda yer alan Mandarin Oriental Bodrum, birbirinden özel yenilikler ve sürprizlerle 2023 sezonuna 1 Nisan’da merhaba dedi. Yemyeşil bahçeli ve geniş teraslı odaları, barbekü köşelerine ve sonsuzluk havuzuna sahip, asırlık zeytin ve çam ağaçlarının arasında bulunan göz alıcı süitleri, ev rahatlığını sunan özenle tasarlanmış rezidans daireleri ve lüks ve konforu bir araya getiren seçkin villalarıyla ayrıcalıklarla dolu bir tatil deneyimi sunuyor Mandarin Oriental.

Harbiye heyecanı

 

ÇOCUK BAYRAMI

Türkiye’de aile otelciliği kavramını başlatan ve çocuklar için yarattığı konseptlerle öne çıkan Ela Excellence Resort Belek, bayram tatilinde özellikle çocuklu ailelerin tercihi olacak. Ramazan Bayramı’nın son gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Everland Kids özel aktiviteleri ile kutlanacak. Paw Patrol, Ninja Turtles, Dora, Sponge Bob gibi sevilen karakterler minikleri eğlendirecek.

Harbiye heyecanı

 

UNUTULMAZ TATİLLER

Yorucu bir kışın ardından bayram tatili hepimize çok iyi gelecek. Club Med, benzersiz her şey dahil konsepti ile 70’i aşkın yurt içi veya yurt dışı seçenekleri arasından seçeceğiniz destinasyonda unutulmaz bir tatil fırsatı sunuyor. Club Med hem Türkiye’de hem Yunanistan, İtalya, İspanya, Fransa, Portekiz, Seyşeller, Tayland, Maldivler, Mauritius’da misafirlerine eşsiz bir tatil vadediyor.

Harbiye heyecanı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder