Uğur Alkapar Havalimanı gurmesi
HABERİ PAYLAŞ

Havalimanı gurmesi

İstanbul Havalimanı’ndan henüz uçmadım ama dış hatlar terminalinin altını üstüne getirerek gezdim. Çoğunluğu bu terminalde olmak üzere TAV iştiraki BTA’nın havalimanında toplam 10 restoranı var. İlk durağım kara tarafındaki Seferi oldu. Burası aslında bir büfe gibi. Atıştırmalıklar bulmak mümkün. Yine bu taraftaki Turcuisine’de hızlı bir şekilde alabileceğiniz çok çeşitli yemek seçenekleri var. Aslı macera ise içeride başlıyor. Özel izinle girdiğimiz dış hatlar terminalinde önce Tadında Anadolu’da bir Cağ kebabı dürümü yaptırıp açlığımızı bastırıyoruz. Burada fırından sıcacık pideler çıkıyor. Biraz ötede ocakbaşı bile var.

Haberin Devamı

Havalimanı gurmesi

HER ZEVKE GÖRE

Elimde dürüm, tura başlıyorum. Havalimanı söylenildiği kadar büyük. O yüzden 2 Michelin yıldızlı Şef Akrame Benallal’in restoranı Vivanda Burger’e gelene dek yemeğim bitiyor. Buranın ünlü burgerlerinin miniklerinden ve şahane bir muzlu milk shake deniyorum. Burger fena değil ama o milk shake ile ömrümün geri kalanını geçirebilirim. Şef Didem Şenol’un Gram’ı ve Pizzeria Enzo da burada. Aklım kalıyor ama yiyecek yerim kalmıyor. Ardından maç izlemek için mükemmel bir mekan olan, spor barı Tickerdaze’e geçiyoruz. Sonraki durağımız Brewmark adındaki pub. Burası özellikle batılı turistlerin ilk tercihi. Buradaki yemek ve içecek seçenekleri cezbedici ama kendimi finale saklıyorum. Turun sonunda birçok ülkede şubeleri bulunan Uzakdoğu restoranı YoSushi’ye geliyoruz. Masaların yanındaki banttan geçen suşi tabaklarından beğendiğinizi yakalıyorsunuz. Çok eğlenceli. Havalimanında bu kadar iyi bir suşi restoranı olması fikri bir harika. İlk yurt dışı seyahatim için 3-4 saat erken gidip, aklımda kalanları yemeyi düşünüyorum.

GİZLİ HAZİNE

Anadolu Halk Mutfakları Derneği Başkanı Adnan Şahin, yüzlerce yemeğimizi kayıtlara geçiren önemli bir isim. Eşi Deniz Şahin ise Anadolu mutfağına gönül vermiş başarılı bir şef. İnanılmaz lezzetlerle dolu, menüsü tüm Anadolu gezilerek kayıtlara geçirilmiş 750 tarifin arasından seçilen yemeklerden oluşan restoranları, Sade-Beş Denizler Mutfağı ise hiç beklemeyeceğiniz bir yerde, Bağcılar’da. Burası gizli bir hazine.

Haberin Devamı

Malzemeler doğal, Anadolu’nun dört bir yanından geliyor. Bir öğle yemeğine gittiğimde karşımda müthiş tencere yemekleri vardı. Yoğurtlu etli bakla yemeğini hayatımda ilk kez gördüm mesela. Patlıcan, yoğurt ve nohuttan oluşan ‘teşlube’nin tadını hiç unutmayacağım. Sade-Beş Denizler Mutfağı her gün gitseniz yeni bir yemek bulacağınız mutlaka keşfedilmesi gereken önemli bir gastronomi noktası. Sadece karnınızı doyurmak değil, keyifli bir deneyim yaşamak istiyorsanız da gidin. Bağcılar uzak derseniz yakında Nişantaşı’nda da bir şube açacaklar.

Havalimanı gurmesi

GERÇEK İFTAR

Ramazan’ın en güzel yanı zengin iftar sofraları. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş’taki Four Seasons Bosphorus’un Ocakbaşı adlı restoranındaki iftar menüsünü denedim. Öncelikle her şey 5 yıldızlı otel kalitesini hissettirecek derecede kaliteli. En güzeli görgüsüzlük yok.

Biliyorsunuz iftar sofraları gösterişe, şova dönüşüyor sıklıkla. Burada hurma, zeytin, peynir domates gibi iftariyelikler, birkaç çeşit meze ile başlıyor, içli köfte ve paçanga böreği ile devam edip, karışık kebaptan sonra içinde güllaç, baklava gibi tatlıların minik porsiyonlarından oluşan bir tabakla bitiriyorsunuz. İşte iftar dediğin bu kadar olmalı. Boğaz kenarında yemek yeme keyfi de cabası.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder