Uğur Alkapar Hayko şov yapıyor
HABERİ PAYLAŞ

Hayko şov yapıyor

Robert Louis Stevenson’ın klasik gerilim romanı ‘Dr. Jekyll ile Bay Hyde’dan uyarlanan bir filmi küçükken izlemiş, günlerce etkisinden çıkamamıştım. Daha sonra bu hikayeden yapılan Broadway müzikalinin başrolünde kim oynuyordu biliyor musunuz? Bizim meşhur ‘Kara Şimşek’ David Hasselhof! Fena da değildi performansı. Ama geçen hafta sahnede izlediğim Hayko Cepkin’in yanından bile geçemezdi! Kendi başına gotik bir varlığı olan Hayko Cepkin’den başka ‘Jekyll & Hyde’da başrol verilebilecek birini düşünemiyorum. Özellikle Hyde’a dönüştüğü sahnelerde müthişti gerçekten. (Konuyu dağıtmak gibi olacak ama Tim Burton’ın yönettiği ‘Wednesday’ dizisinde insandan dönüşen canavarlara Hyde adı verilmesi ne tatlı bir referans değil mi?) Müzikale dönersek sade bir dekorun iyi bir ışıklandırma, iyi oyunculuklar ve güzel şarkılarla nasıl gösterişli bir sahne şovuna dönüşebileceğine şahit olduk. Elçin Sangu’nun da rolüne ve özellikle şarkılarına çok çalıştığı belliydi. Bu müzikal birkaç sezon daha zevkle izlenir.

Haberin Devamı

Hayko şov yapıyor

SAHNE KÜÇÜK OYUN BÜYÜK

BROADWAY MÜZİKALİ

Müzikal deyince illa ki kocaman bir sahne, süper ünlü televizyon yıldızları ve şarkıcılar gelmesin aklınıza. İyi bir metin, iyi bir reji ve şarkılar olduktan sonra dev prodüksiyonlardan bile daha iyi işler ortaya çıkarabilirsiniz. ‘Sidikli Kasabası’nı sahneye koyan Mon Yapım da bunu başarmış. Tony ödüllü kült Broadway müzikali ‘Urinetown’, Türkçeye ‘Sidikli Kasabası’ olarak çevrilip daha önce sahnelenmişti. Ben eskileri izleyemedim ama bu yeni versiyonuna bayıldım.

HEPSİ ÇOK İYİ

Başroldeki Ceren Gündoğdu ve Mehmet Aykaç harika. Ceren Gündoğdu’nun sesi inanılmaz. Kendisinin tüm single’larını dinlemiş biri olarak uzun süredir hayranıyım. Ona Enya’nınki gibi bir sound yakıştırıyorum hep. Ama o her tarzı kusursuz söylüyor. Mehmet Aykaç ise meğer opera mezunuymuş. Hem yakışıklı hem yetenekli. Deneyimli isimler Füsun Erbulak ve Settar Tanrıöğen ile bir basamak daha yükselen müzikalin esas başarısı ise toplu sahneler. Tüm ekipten bir oyuncu bile fire veremiyor. En ufak roldeki oyuncu bile oyundaki en önemli kişiymişçesine rolünü sahipleniyor. Bu yüzden herkes iyi dans ediyor, iyi şarkı söylüyor. Mutlaka izleyin.

Haberin Devamı

Hayko şov yapıyor

SELİN TIMES MEYDANI’NDA

Yeni nesil müzisyenlerimiz arasında çok sevdiklerimin başında Selin Geçit geliyor. Zaten köşemde sık sık yer veriyorum. Selin geçtiğimiz hafta aynı anda üç şarkı birden çıkardı. Önce ‘Cool’ adlı şarkısının dört farklı versiyonunu yayınladı. Sonra Sezen Aksu’nun ‘Bu Gece’sini yorumladı. Bir de Romanyalı şarkıcı Roxen ile ‘Enemies’ şarkısında düet yaptı. Benim favorim de doğrusu bu düet şarkı oldu. Selin ‘Enemies’ şarkısıyla, Roxen ile birlikte Spotify’ın New York Times Meydanı’ndaki reklam alanında boy gösterdi. Burada bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Bugüne dek o ekranda yer alan Türk müzisyenler Spotify’ın kadın şarkıcılar programına kapak oldukları için oraya çıkmıştı. Ama ilk kez bir Türk şarkıcının yer aldığı single Spotify’ın ilanında boy gösteriyor! Tebrikler Selin!

Ayakta alkışlandı

Prova sürecinin ardından geçtiğimiz günlerde ilk kez Bodrum ve sonrasında İzmir’de sahnelenen ‘Neyzen Tevfik’ oyunu İstanbul seyircisiyle buluştu. Biletleri günler öncesinde tükenen, Uğraş Güneş’in yazdığı, Can Yücel’in yönettiği oyun, Uğur Yücel’in başarılı performansıyla övgüleri topladı, ayakta alkışlandı. Usta oyuncu Şener Şen, oyunun İstanbul prömiyerinde Uğur Yücel’i yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

Hayko şov yapıyor

Büyük onur

İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Festivalleri Sanat Yönetmeni Mehmet Mestçi, Türk-Macar kültürel ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik sunduğu katkılar nedeniyle Macaristan Devleti tarafından onurlandırıldı. Uzun süredir yaptığı etkinliklerle Macar müziğinin ve müzisyenlerinin Türkiye’deki tanınmasına katkıda bulunan Mehmet Mestçi, Macaristan Devleti tarafından Macaristan Liyakat Nişanı Şövalye Haçı’na layık görüldü.

Uykusuz geceler

Yirmi7 grubunun solisti Okan Şarlı’nın ilk solo akustik çalışması ‘Uykusuzum’ müzikseverlerle buluştu. Şarlı farklı tarzlarda hazırladığı 6 şarkıyı art arda yayınlayacak. ‘Uykusuzum’ adından da anlaşılacağı gibi uykusuz gecelerin şarkısı. Uykunuzdan mahrum bırakan her şeyin bir tesellisi gibi. Melankoli tutkunları bayılacak.

ŞÖHRETLİ MEKAN NASİP

Benden uygun fiyatlı fiks menü meyhane tavsiyesi istenince hemen Galatasaray’daki Nasip’i söylüyorum. Çünkü orada vereceğiniz paranın karşılığını alacağınıza, iyi muamele göreceğinize ve en önemlisi çok ama çok eğleneceğinize eminim. Nefes kesen manzaraya sahip Nasip çok büyük değil. Bu nedenle meze ve sohbetle başlayan gecenin ortasında er ya da geç diğer masalarla arkadaş oluyorsunuz. Zaten tanıdık olma ihtimalleri de büyük. Mekanın sahibi Arif Küpeli’ye zamanında “Arkadaşlarıyla eğlenmek için Nasip’i açmış” eleştirisi yapılmıştı. İlk başlarda belki öyleydi ama geçen cuma gittiğimde Arif “İlk kez hiçbir masa benim arkadaşım değil” dedi. Yani Nasip’in ünü yayılmış durumda. Ama o tanımadığı konuklarıyla da 90’lar Türk popu eşliğinde dans edip eğlenmeyi ihmal etmedi. Ben ve arkadaşlarım ise geceyi sandalye, masaların üzerinde noktaladık.

Hayko şov yapıyor

Eski günlerdeki gibi

Nasip’te başlayan eğlence, enerjisi bitmeyenler için Asmalımescit’teki Kulp’ta devam ediyor. Buranın da patronu olan Arif Küpeli’yi takip eden eğlenceyi yakalıyor. Enerjisi bitmeyen dedim ama Kulp’a gidebilmek için akşamüstü yatıp gece 11’de uyananlar var biliyorum. Kulp Asmalımescit’in o meşhur sokağına eski günlerin eğlencesini getiriyor. Müzikler yabancı ağırlıklı olmak üzere mutlaka ama mutlaka bildikleriniz arasından seçiliyor. O kalabalığın içine sizi çeken bir şeyler oluyor. Gürültüye rağmen sohbet ediyorsunuz, olmazsa dans ediyorsunuz. Zaten buranın aşırı dans eden müşterileri ünlü. Arif’in gecenin bir yarısı paylaştığı hikayelerde “Böyle dans eden erkekleri üzmeyin” paylaşımlarını sık sık görebilirsiniz. Bazen de kalabalığı paylaşıp “Herkes karısına kocasına, erkek/kız arkadaşına baksın yanında mı” yazması beni koparıyor. Siz de gidip kopabilirsiniz.

Hayko şov yapıyor

KIŞ MENÜSÜ

25 yıldır Uzak Doğu mutfağı severlerin hizmetinde olan SushiCo değişen mevsimlerle birlikte yemeklerini de yeniledi. Ben Kanyon şubesinde menünün yenilerini denedim. Diğer şubelerde de aynı lezzetlere ulaşmanız mümkün. Sağlıklı yeme akımına uyan Sushico bizim ıspanağa benzeyen ‘kale’ (keyl diye okuyoruz) otunu suşiye sokmayı başarmış. Fena da olmamış. Ama yeni menüde esas Kore lezzetleri çok ilgimi çekti. Dizileriyle, müziğiyle ülkemizdeki popülaritesi gittikçe yükselen Kore’nin mutfağı da en az kültürü kadar ilginç. Deniz mahsüllü çorba, deniz mahsüllü noodle, Asian salad, Kore usulü tavuklu bulgogi udon, karaage ve Thai usulü köri soslu somon harika. Ama bir numara benim için ramen oldu. Mutlaka deneyin.

ŞEFLER BULUŞTU

Metro Türkiye bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro, dünyaca ünlü şefleri ve gastronomiye yön veren fikir önderlerini özel bir etkinlik ile bir araya getirdi. VII. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı öncesi gerçekleşen organizasyonda Türk mutfağına özgü şambali tatlısı, zerde, lakerda ve kokoreç gibi farklı tatlar şefler; Aylin Yazıcıoğlu, Antonio Bachour, Cihan Kıpçak, Maksut Aşkar, Osman Sezener, Serkan Güzelçoban ve Thomas Bühner’in yorumlarıyla hazırlandı. Bu eşsiz lezzetlere, ünlü miksolojist Hardeep Rehal’ın kokteyl ikramları eşlik etti.

Hayko şov yapıyor

Çocuklar için

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı TOÇEV ve Pritt’in ‘Çocuklar İçin Üretiyoruz’ projesi kapsamında katılımcılar, evlerinde bulunan yumurta, süt kartonu, kağıt rulo ve pipet gibi ambalaj atıklarını kullanarak şablonlardaki figürleri yaptı. Sonra da Instagram’da paylaştı. Böylece atık malzemelerin ‘ileri dönüşümle’ yeniden değerlendirilmeye teşvik edilmesi ve çocuklarda sürdürülebilirlik bilincinin artırılması hedeflendi. Çocuklar, projeye birbirinden renkli ve yaratıcı çalışmalarıyla ve Instagram üzerinden destek verdi.

Doğada tatil

Çocuklu aileler sömestr için şimdiden plan yapmaya başladı. Onlara bir önerim var. Akdeniz'in kalbi Belek’te yeşilin her tonunu barındıran çam ormanlarının arasındaki gizli cennette, Titanic Deluxe Golf Belek’te konforlu günler sizi bekliyor. Doğa ile iç içe spor yapma imkanı sunan alanlar, ısıtmalı havuz keyfi, kesintisiz yeşilin içinde akşamüstü kokteylleri, usta ellerden çıkmış enfes lezzetler… Daha iyisini düşünemiyorum.

Hayko şov yapıyor

Madera açıldı

Şehrin yeme içme dünyasına yepyeni bir konseptle giriş yapan Madera, özel bir davetle kapılarını açtı. Geceye sanat, cemiyet ve iş dünyasından birçok ünlü katıldı. Türk ve Akdeniz mutfağının en iyi lezzetlerini, açık ateş ve odun ateşi odağında bol seçenekli menüsünde bir araya getiren Madera, imza kokteyllerini de eğlenceli ve samimi ortamında gün boyu misafirleriyle buluşturacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder