Uğur Alkapar Helal suşi
HABERİ PAYLAŞ

Helal suşi

Bence İstanbul’un en iyi suşisini yapan Japonika’nın sahibi Jeff Duek, Alaçatı’daki Kapari’nin içine küçük bir şube açtı. Köyde alternatifi olmadığı için farklı bir tat arayanlara can simidi.

Biraz sohbet etme şansı bulduğum Jeff Bey’in anlattığı ‘helal suşi’ konseptine ise bayıldım. Bunu düşündüğü için de kendisini tebrik ettim.

Suşi aslında dinen haram değil ki helali olsun. Ama birçok kişi de “İçinde çiğ balık var” diye suşi yemiyor. Helal suşide en büyük fark içindeki balıkların pişmiş olması. En büyük ilgiyi de Araplar gösteriyormuş. Beş yıldızlı otellerden özel yemekler için alınan siparişlerin haddi hesabı yokmuş.

Haberin Devamı

Suşi yemek özellikle sosyal medyada paylaşmak için ‘havalı’ bir görüntü. İçindeki çiğ balık nedeniyle konuya temkinli yaklaşanlar şimdi helal suşi ile gönül rahatlığıyla hem poz verip hem de gerçekten yiyebilirler.

Pİ'NİN YENİ ADRESİ

Geçen haftadan beri oraları yazdığım için “İyi ki bir Alaçatı’ya gittin” diyeceksiniz ama Çeşme’yle ilgili son iki tavsiye vermek istiyorum. Sonra bir süre bahsetmeyeceğim, söz.

Geçen yıl Ayayorgi’de bulunan Kafe Pi Beach bu yaz Alaçatı Port yolundaki Unique’in içine taşındı. Yataklı özel localarıyla dikkat çeken 1.500 kişilik plajda, denizin ortasındaki 500 kişilik happy hour alanı çok eğlenceli görünüyor.

Yemek seçenekleri ise ağız sulandırıyor: Akdeniz ve Ege mutfağı sunan Sabor Pub, kahveci-krepçi Crepe on Pan, sağlıklı içecekler yapan Bold ve İzmir’in meşhur Midyeci Pamuk’u. Afiyet olsun

TOPRAK ANA

Toprak Ana’nın İspanyolcası Pacha Mama, Alaçatı’daki bir otele isim olmuş. 16 odalı Pachamama benzerlerine göre daha büyük havuzu, “kök, enerji, şifa, tılsım, ruh” gibi spritüal isimli odaları ve genelinde sunduğu huzur dolu ‘zen’ atmosferiyle dikkat çekiyor. Otelin Toprak Ana isimli restoranında da Ege lezzetlerinin özel yorumlarını deneyebilirsiniz.

MİNİ AJANDA

Seçim bitti, herkes tatile kaçtı sanmayın. İstanbul hala dolu ve onlar için düzenlenen birçok eğlence var.

● Yıllar önce Binbirdirek Sarnıcı’nda yapılan bir partide çok eğlenmiştim. Hollandalı DJ Satori 29 Haziran’da (bu cumartesi) sarnıçta ‘Get Closer to Cistern Memories’ etkinliğinde pikapların başında olacak. Yerli gururumuz, elektronik üçlüsü Islandman de particileri coşturacak.

Haberin Devamı

● Grammy ödüllü, Amerikalı rapçi Future bu akşam KüçükÇiftlik Park’ta. Limits Off sponsorluğunda gerçekleşecek konserde Sagopa Kajmer, Gazapizm, Şehinşah, Anıl Piyancı, İstanbul Trip, Nihayet ve Khontkar da sahne alacak.

● Miami’de sergilediği performanslarla dikkat çeken DJ Ata Bayraktar, 28 Haziran’da (bu Cuma) Beşiktaş’ta Freya’da müzikseverleri coşturacak. 23.00’te başlayacak parti 04.00’a kadar sürecek.

● 10. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 2-14 Temmuz 2019 tarihleri arasında Zorlu PSM’de yapılıyor. Açılışı 2-3 Temmuz’da Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek ‘Turandot’ operası ile gerçekleşecek. Kapanışı ise 13-14 Temmuz’da Rusya’dan gelen Bolşoy Tiyatrosu solistlerinin seslendireceği ‘Gala Konseri’ ile sona erecek.

● Bir tane de Bodrum’dan... Bodrum’da bu yaz canlı müzik yine ön planda. Türkbükü’ndeki People Bodrum’da ise yıldızlar geçidi yaşanıyor. Cenk Eren ile sezon açılışı yapan People’da Deniz Seki, Selami Şahin, Mehmet Erdem, Fatih Ürek, Yaşar, Berkay ve Rubato sahne alıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder