Uğur Alkapar Her yol Doğan Cem'e çıkıyor
HABERİ PAYLAŞ

Her yol Doğan Cem'e çıkıyor

‘O Ses’ yarışmasında üçüncü olan Doğan Cem bir kontrtenor. Ekranda sesini müthiş bir şekilde kullanabilmesiyle dikkat çekmişti. Bu başarısını ise yıllardır aldığı eğitime borçlu. 2017’de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera bölümünü 1. olarak kazanmış. Birçok ödül almış ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etmiş. Eğitimine sopranist (soprano sesi çıkarabilen erkek) olarak devam ediyor. Bugüne dek ‘Sır Gibi’ ve ‘Boş Laf’ adlı iki single çıkaran Doğan Cem yeni şarkısı ‘Sana Çıkar Her Yol’ ile karşımızda.

Haberin Devamı

Her yol Doğan Ceme çıkıyor

Bu şarkıda kimlerle çalıştın?

Söz ve beste bana ait. Aranjeyi Ramazan Çiçek yaptı.

Sizin bölümden mezun olan biri illa operacı mı olmalı?

Hayır illa opera sanatçısı olmak zorunda değil. Her tarzda şarkı söyleyebilir. Önemli olan insanın ne istediği konusunda doğru adımlarla ilerlemesi.

Sen şan dersleri de veriyorsun. Öğrencilerin kimler?

Çoğunlukla profesyonel şarkıcılık adımlarını yeni atan sanatçılar, oyuncular. Konservatuvara hazırlanan öğrencilere ve hobi olarak şarkı söylemek isteyenlere de eğitim veriyorum. Vokal koçluğu da yapıyorum.

Yarışmadan sonra tanınırlığın arttı mı?

Evet çünkü dikkat çektiğimi düşünüyorum. Kontrtenor çok karşılaşılan bir ses olmadığı için insanlar ilginç buluyor.

Müzikteki hedeflerin neler?

Üretmek, gerçekten bol bol üretmek. Üreten insan hiçbir zaman unutulmaz, kalıcı olur.

İLK ÜÇ

Ünlü isimlerin Serdar Ortaç şarkılarını seslendirdiği albümü dinledim. Demet Akalın, yıllar önce Fulden Uras’tan dinlediğimiz ‘Bensiz Olsun’u şahane bir düzenlemeyle çok iyi söylemiş. Selim Akar’ın çektiği klip de 1 numara. Ama Sakiler’in söylediği ‘Canıma Minnet’ ef-sa-ne! Çıkar çıkmaz zaten hit oldu. Derya Uluğ’un seçtiği ‘Hadi Çal’ın düzenlemesi çok iyi klibi keyifli. Benim için ilk 3 bu.

Her yol Doğan Ceme çıkıyor

BAĞIŞLAR HASTALARA

Kansersiz Yaşam Derneği’nin Ritz Carlton’daki iftar yemeği dernek başkanı Dida Kaymaz, eşbaşkan Zeynep Yılmaz ve genel sekreter Melis Özer’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Gecede yapılan açık artırma ile toplanan bağışlar kanser hastalarına ve ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla kullanılacak. Revna Demirören bir futbol topunu 25 bin liraya satın aldı.

Haberin Devamı

Her yol Doğan Ceme çıkıyor

BAŞKA BİR İTALYAN

İstanbul gastronomi çevrelerinin İtalyan restoranlarına olan düşkünlüğü pek arttı. Yükselen İtalyan trendi sayesinde biz de çok başarılı şeflerin elinden çok iyi yemekler yiyoruz. Çengelköy’deki Osteria Salvatore’nin şefi Tuğçe Mirza Canik de akşam yemeği için gittiğimiz restorandan adeta büyülenmiş bir şekilde çıkmamıza neden oluyor.

Her defasında İtalyan mutfağının pizza makarnadan ibaret olmadığının altını çizerim. Zaten biz de Osteria Salvatore’nin kabuklu deniz mahsulleri menüsünü tatmaya gittik. Sıcak istiridye, king scallop (deniz tarağı midyesi), isli karides tartar ve king crab ravioli (kral yengeçli İtalyan mantısı) menünün yıldızlarıydı. Tabii araya bir pizza, bir mantarlı rizotto almadan doymadım!

Her yol Doğan Ceme çıkıyor

Deniz ürünleriyle aranız yoksa bile bu restoranın menüsünde her damak tadına hitap eden şahane seçenekler var. Boğaz kenarında olmanın hazzı, dünya tatlısı bir şef ve mükemmel bir servis ekibiyle yemeğiniz şahane bir deneyime dönüşecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder