Uğur Alkapar İnandık
HABERİ PAYLAŞ

YouTube’daki Kutsal Motor kanalına birkaç ay önce konuk olan Kerem Bürsin, nasıl sevgilisinin ailesi ile tanışmaya gittiğinde alkolü fazla kaçırıp havuza çıplak girdiğini anlatmıştı. Aynı programın yılbaşı bölümünde ise “Yeni yıla girmeden beş dakika önce meditasyon yapmayı ve dua etmeyi seviyorum.

Sarhoş girmektense, sapıtmaktansa o kapı kapanmadan içe dönmek önemli” dedi. Biz de inandık! Demek ki neymiş? Havuza girerken içiliyor, yeni yıla girerken içilmiyor. Kerem Bürsin’in tribünlere oynadığını ve samimi olmadığını ima eden Aylin Aslım’ın attığı tweet ise eleştiri yağmuruna tutuldu. Lince hazır bekleyen Twitter ahalisi 2020’ye böyle girdi. Anlamaktan, bilmekten, kafasını çalıştırmaktan uzak bir şekilde...

Haberin Devamı

İnandık

YAŞAM MERKEZİ

Topağacı’ndaki Kozmonot, geçtiğimiz aylarda Bomonti’deki House Hotel’in altında şahane bir şube açmıştı. Burası semtteki diğer mekanların aksine yüksek tavanlı, ferah ve aydınlık olduğu için kısa sürede popüler oldu. Yani öyle bir yer yapmışlar ki saatlerce oturup sohbet edesiniz geliyor.

Ortam keyifli, müşteriler hoş. Pazarları kahvaltıda caz konserleri oluyor. Yarın Deniz Özçelik, 12 Ocak’ta Bidar, 19 Ocak’ta İpek Göztepe ve 26 Ocak’ta Ece Şermet sahnede. Sahne Arkası serisinde ise 14 Ocak Salı 19.30’da Ceylan Ertem ve Jabbar konser veriyor. Ayrıca her ay iki kez kokteyl atölyesi düzenliyorlar. Kozmonot bu girişimlerle sadece bir bar restoran ya da kafe gibi değil bir yaşam merkezi olarak Bomonti’nin güzel insanlarını bir araya getiriyor.

EN GÜZEL YARIŞMA

Nestle Purina bu yıl ikinci kez sosyal girişimcilik platformu Ashoka ile BetterwithPets Ödülleri (Evcil hayvanlarla daha iyi) adlı bir organizasyon yapıyor. Hayvanlar ve insanlar arasındaki bağı destekleyen projelere ödül verilecek. Proje hem denenmiş ve uygulanmış hem de fikir aşamasında olabiliyor.

Genç girişimcilerden ticari kuruluşlara kadar herkes yarışabiliyor. Geçen yıl Avrupa’da düzenlenen yarışmada yaşlıları kendi mahallelerindeki kedi köpeklere bakıcı olarak eşleyen proje birinci olmuş. Finale kalanlar arasında cinsel şiddet görmüş insanların köpekler aracılığıyla tekrar güven duygusu geliştirmelerine yardımcı olmayı hedefleyen bir proje varmış.

Haberin Devamı

İnandık

Diğer bir finalist ise Parkinson hastalığını koklayarak teşhis eden tıbbi algılama köpekleri projesi . Kulağa müthiş geliyor. Umarım Türkiye’den de umut verici işler çıkar. Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika genelindeki daha fazla sayıda ülkeden yarışmacının katılabileceği 2020 ödülü için başvurular 28 Ocak ’ta bitiyor. Finale kalan 10 proje, 3-4 Haziran 2020’de Fransa’da düzenlenecek Purina BetterwithPets Forumu’na davet edilecek.

UNDERGROUND PARTİ

İstanbul’un gece hayatı 2020’ye hızlı başlıyor. Anadolu yakasındaki alışveriş merkezi Emaar, bugüne dek yaptığı konserlerle dikkat çekiyordu. Bu sefer çılgın bir işe imza atıp, otoparkı diskoya çevirmişler! Açılışı da son dönemin en popüler DJ’lerinden Claptone ile yapıyorlar.

DJ Yakuza’nın da pikapların başına geçeceği gecede Okan Bayülgen’in eski eşi Şirin Ediger de DJ’lik yapacak. Şirin Ediger’i değil ama mekanı, ortamı, ses ve ışık düzenini çok merak ediyorum. 90’ların underground partileri gibi bir şey bekliyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder