Uğur Alkapar Kim daha değerli?
HABERİ PAYLAŞ

Kim daha değerli?

Rap’çi Uzi ile Mustafa Sandal arasında çıkan sahne sırası krizi tarafların atışması olmasa sıradan bir kapris haberi olarak magazin gündeminde eskiyip bitecekti. Ama Uzi’nin Mustafa Sandal’a ettiği hakarete varan sözler bizim nesli harekete geçirdi! Yani 90’lar çocuklarını. Uzi sanıyor ki bir sanatçının değerini dinlenme sayıları belirliyor. Belli ki kendi değerini de bununla ölçüyor.

Ancak Mustafa Sandal’ın da işaret ettiği gibi kalıcılık gerçek değeri belirler. O dinlenme sayıları bugün yüksek ama yarın düşebilir. Yeni biri çıkar Uzi’nin rakamlarını geçer. Fakat biz Mustafa Sandal’ın ilk albümünü ezbere biliyoruz. ‘Bu Kız Beni Görmeli’yi kaç kere söyledik. ‘Onun Arabası Var’ dedik, ‘İsyankâr’ ile dans ettik, ‘Aya Benzer’in hareketlerini yeni nesil meyhanelerde hala yapıyoruz.

Haberin Devamı

Uzi’nin rakamlarını arttıranlar muhtemelen Spotify, YouTube kullanan gençler. Ama Ağrı’daki konserde kaç Spotify üyesi vardı tartışılır. O yüzden kitle Mustafa Sandal’ı eminim Uzi’den daha çok tanıyordu. Uzi’nin Mustafa Sandal’a ‘yaşlı adam’ demesi “Bu devirde Mustafa Sandal mı kaldı” diye ima etmesi de çok çirkin. Kendini ondan daha önemli görmesi ise ilginç, çok ilginç. İnsan bazen egosuna yenik düşüp gerçeklerle yüzleşemiyor demek ki.

GASTRONOMİ BAYRAMI

Be Premium Bodrum temmuz ağustos boyunca dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefleri getiriyor. Söke Profesyonel ve Savalan Grup katkıları ile devam eden seri kapsamında geçen hafta İtalyan Şef Paolo Griffa’nın yemeklerini tatma şansı buldum.

Kim daha değerli

Michelin yıldızı almaya hak kazanmış en genç şef olan Griffa’nın sunduğu menü tatlı oyuncakları olan (zarf kutusundan çıkan ilk course gibi), üzerinde düşünülmüş, tadanların içinde hikayeler bulacakları yemeklerden oluşuyordu. Bu tür yemekleri deneyimlemek, özel şeylerle tanışmak insana kendini çok iyi hissettiriyor. 15-30 Temmuz tarihleri arasında Portekizli Şef Joao Rodrigues, 1-15 Ağustos arasında iki yıldızlı İspanyol Şef Diego Guerrero, Be Premium’da olacak. Gastronomi tutkunları bayram edecek!

BAS GAZA AYŞE!

Haberin Devamı

Karting, otomobil yarışlarının en keyiflisi. Minicik yarış arabalarıyla pistlerde kıran kırana mücadele verenler arasında kadınlar da var. Bu sezon İtalya’da 7 yarış tamamlayan sadece 15 yaşındaki karting pilotu Ayşe Çebi, temmuzda Türkiye İtalya arasında mekik dokuyacak.

Kim daha değerli

Geçen hafta sonu Tuzla’da düzenlenen Türkiye Karting Şampiyonası’nda üçüncü (kadınlarda birinci) gelen Ayşe İtalya’da 2, Türkiye’de bir yarışa daha katılacak.

FIDELES GELİYOR

FG 93.8 organizasyonu olan Urban Fundraising Festival 20 Mayıs’ta başlamış ve kazancını deprem bölgesi Adıyaman’da yapılacak okul projesine bağışlayacağını açıklamıştı. Festivalin son ayağı 16 Temmuz’da Kafes x Milo’da gerçekleşiyor. Etkinlikte elektronik müziğin ikonik figürleri Fideles, Brina Knauss, Gheist ve Rebuke’e lokal sahnenin sevilen isimlerinden Phallen ve Alan Cutt eşlik edecek.

HAVUZ KEYFİ

Yeşilliklerle çevrili, gizli bir bahçe içerisinde, sıcak yaz günleri için dinlendirici bir atmosfer sunan InterContinental Istanbul, bu yaz da misafirlerine havuz keyfini yaşatacak.

Haberin Devamı

Kim daha değerli

Yaz sıcaklarının kendini göstermeye başladığı haziran ayında hem serinlemek hem de şehirden uzaklaşmadan tatil havasına girmek istiyorsanız; yeşillikler içinde, gürültüden uzak ve huzurlu ortamıyla InterContinental Istanbul’un havuzunu deneyimleyebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder