Uğur Alkapar ‘Konformist’ten ‘yılbaşı gecesi’ne
HABERİ PAYLAŞ

‘Konformist’ten ‘yılbaşı gecesi’ne

578 bin takipçili ‘benceizlenir’ Instagram hesabı Gülse Birsel’i ‘Ailecek İyi Değiliz’ filminin galasında yakalayıp üç film önerisi almış. Birsel’in “Ağır gelebilir ama çok iyi filmler” diyerek paylaştığı yapımlar popüler filmleri tercih eden izleyiciler tarafından pek bilinmeyecek, Fransız ve İtalyan sinemasının çok iyi ama eski örnekleri. Gülse Birsel bunun üzerine büyük bir linç yedi sosyal medyada.

Ukala, üstten bakan ve burnu büyük bulundu. Hatta bazıları da “Sen kim oluyorsun da bu filmleri tavsiye ediyorsun” şeklinde yaklaştı olaya. Gülse Birsel Amerika’nın en iyi üniversitelerinden Columbia’da sinema yüksek lisansı yapmış bir insan. Bu tavsiyeyi o vermeyecek de kim verecek? Ayrıca ben bilgi doğruysa ve iyiyse kimden geldiğine bakmam. Kucaklarım. Hemen gittim tavsiye ettiği ‘Konformist’ filmini izledim mesela ve iyi ki de izlemişim. O yüzden teşekkürler Gülse Birsel. Ancak...

Haberin Devamı

Sinema eğitimi almış, favori filmleri arasında başyapıtlar olan biri ‘Yılbaşı Gecesi’ adlı ucubeyi nasıl yazabilir? Nasıl senaryoya bakıp “Oldu bu çekelim hadi” diyebilir? Ya da ‘Yüksek Sosyete’ dizisini nasıl karşımıza çıkarabilir? Ben biraz üzüldüm açıkçası. Neyse ben artık ‘Avrupa Yakası’ videolarını bundan sonra böyle bir sinema insanının elinden çıktığını düşünerek daha bir keyifle izleyeceğim.

11 YIL SONRA

Dünyanın en ünlü DJprodüktörlerinden David Guetta geçen yıl 1 Ekim’de İstanbul’da Live From Fest’te sahneye çıkacaktı. Ama virüs kapıp yatağa düşünce ertelenmişti. İşte o dev organizasyon 7 Eylül 2024’te gerçek olacak. FestivalPark Yenikapı’da düzenlenecek ‘Live From Fest İstanbul’da on binlerce kişiyi dans ettirecek David Guetta. Geçen yıl tekrar dünyanın en iyi DJ’i seçilen Guetta en son 11 yıl önce İstanbul’a gelmişti. Etkinliğin avantajlı biletleri satışa çıktı.

‘Konformist’ten ‘yılbaşı gecesi’ne

NEREDEN NEREYE

‘Moğollar’a Saygı’ albümü henüz bir albüm olarak yayınlanmadı ama şarkıları bir bir dinleyici ile buluşuyor. Albümün 14’üncü şarkısı Umut Töre Bandosu’nun seslendirdiği ‘Bir İleri Bir Geri’. Moğollar’ın 1998 yılında yayınlanan ‘30. Yıl’ isimli albümünde yer alan şarkının sözleri Turgut Berkes’e müziği ise Cahit Berkay’a ait. Umut Töre şarkının orijinalinin yayınlandığı dönemlerde Moğollar’ın sahne teknisyenliğini yapıyormuş! Nereden nereye…

Haberin Devamı

ALBÜM HABERCİSİ

Anıl Piyancı rap dinleyenlerin yakından tanıdığı bir isim. Yakında yayınlayacağı ‘Paradigma’ albümü öncesi ‘İstemem İtiraz’ şarkısını dinleyiciyle buluşturan Piyancı yenilikçi yapısı ve hareketli tarzıyla dikkat çekiyor. Sözleri kendisi yazan Anıl Piyancı şarkının müziğine Ufuk Kevser ile imza atmış. Ufuk Kevser’i, Fikri Karayel’in ‘Yol’ şarkısına yaptığı efsane remiksten tanıyor olabilirsiniz.

AH O PES EDİŞLER

Bir yeni şarkı da Alança’dan. Alança’nın yeni teklisi ‘Haberin Yok’ aşkta yanlış tanımlamalara maruz kalanların şarkısı. Kendini istediği gibi anlatamayan, bunun getirdiği öfkeyi isyankâr biçimde ortaya dökenlerin şarkısı. ‘Haberin Yok’ çaresiz bir duygu durumunun arada kalmışlığını, pes edişi anlatıyor.

‘Konformist’ten ‘yılbaşı gecesi’ne

Sıradaki haber yükleniyor...
holder