Uğur Alkapar Konumuz İtalyan
HABERİ PAYLAŞ

Konumuz İtalyan

Bugün İtalyan Mutfağı Haftası’nın son günü. Hafta boyunca şefler ve restoranlar özel etkinlikler düzenledi. Önümüzdeki günlerde de İtalyan esintisi devam edecek.

■ İki Michelin yıldızı sahibi, dünyaca ünlü İtalyan şef Andrea Costantini, Nişantaşı’ndaki Galvin Ristorante’nin mutfağına konuk oluyor. Özel menüsüyle 27-28 Kasım tarihlerinde Galvin misafirlerini ağırlayacak.

■ 4’üncü Levent’teki Mövenpick Hotel Istanbul’un İtalyan baş aşçısı Giovanni Terracciano 30 Kasım’da günlük kurs veriyor. Katılımcılar balkabaklı ravioli yapacak.

Haberin Devamı

■ Zorlu’daki İtalyan üssü Eataly beşinci yaş kutlamalarına başlıyor. Daha var ama 15 Aralık Cumartesi günü beş İtalyan şef özel olarak günün menüsünü hazırlayacak.

CAZ SOSLU İTALYAN

İstanbul’da irili ufaklı, en lüksünden mahalle arasında olanına kadar birçok İtalyan restoranı var. Damak tadının yakınlığından olsa gerek çok seviyoruz. Suadiye’deki La Mia Luce, bunların arasında en iyilerden. Öyle ki İtalyan Ticaret Odası’ndan tescilli bir ‘İtalyan Konukseverliği’ sertifikasının az sayıdaki sahiplerinden. Gerçek İtalyan lezzetlerini bulabileceğiniz, iyi kalitede yemekler sunan, ambiyansıyla da sizi mutlu eden La Mia Luce işin içine biraz eğlence de katıyor. Perşembe akşamları caz sanatçısı Brenda Berin ve orkestrası sahne alıyor. Özel geceler için harika bir seçim olabilir.

AVM'DE İTALYAN

Alışveriş merkezlerinde İtalyan mutfağı sunan bir zincir olan Punto’nun Zorlu’daki şubesi favorim. Hem buluşmak için uygun bir yer, hem de yediğim hiçbir şeyden pişman olmadım. Pizzaları başarılı. Hatta tatlısını da yapmışlar. Tatlı sevenler vişneliburratolu ya da nutellalıoreolu olanı kaçırmasın. Diğer yemeklerinin arasında ise ‘fine dining’ İtalyan restoranlarıyla yarışacak kadar iyileri var.

KADIKÖY'DE İTALYAN

Moda’daki Aida’yı İtalyan Şef Andrea Cariglia ve eşi Elif Hanım işletiyor. Eski bir konaktaki Aida’nın sade ve hoş dekorasyonu, gösterişten uzak. Zaten burada odak noktanız tabaklar. Çok iyi şarapları sanat eseri kadar güzel ve lezzetli yemeklerle eşleştirebiliyorsunuz. Zaten zaman zaman şarap tadım geceleri de yapılıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder