Uğur Alkapar Kuğu gibi
HABERİ PAYLAŞ

Geçen hafta Simge’yi Gümüşsuyu’ndaki Jolly Joker Private’ta izledim. Beyaz elbisesiyle kuğu gibi süzülen şarkıcı sahne hakimiyetiyle, sesiyle ve performansıyla kusursuz bir şov sundu konuklara. Yıllardır sahnede olan Simge artık profesyonelliğin üst seviyelerine ulaşmış durumda. Açıkçası 2 buçuk saat boyunca hoplayıp zıplayan Simge’nin ne nefesi kesildi ne de sesi detone oldu. Hayranlıkla izledik. Jolly Joker Private ise açıldığından beri hep üst sınıf şarkıcıları ağırladı. Kendisine kalburüstü bir kitle yarattı. Aynı konsept bu sezon da devam ediyor. Sahnesi teknik açıdan çok iyi. Ses düzeni harika. Yemekleri ise fiks menü olmasına rağmen fine dining restoranları aratmıyor. Böylece JJ Private’ta yemek ve eğlence unutulmaz bir deneyime dönüşüyor.

Haberin Devamı

Kuğu gibi

EN BÜYÜK PARTİ

Dünyanın en büyük parti zincirlerinden olan Circoloco, Monkey Project işbirliğiyle, Onassis Music ve FC Entertainment eşliğinde 10 Aralık’ta İstanbul’a geliyor. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlikte Rampa, Seth Troxler, PAWSA, Carlita, Desiree, O.Bee ve Sossa sahne alacak. Saat 16.00’da başlayacak olan bu dev parti gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek. Şu ana kadar İstanbul’da yapılmış en pahalı ve en büyük kapalı alan elektronik müzik organizasyonuna 8 binden fazla kişinin katılımı bekleniyor.

Kuğu gibi

80 YIL SONRA

Size bu kez İzmir’den bir mekan tavsiyem var. İzmir’in ilk meyhanelerinden biri olan Aslan Yasef’in Yeri, 80 yıl sonra Yasef’in Meyhanesi adıyla Alsancak Kordon’da yeniden nostalji seven, lezzet ve muhabbet meraklılarını ağırlamaya başladı. Bu güzel hareketin sahibi Aslan Yasef’in dördüncü kuşak torunu Can Arslan.
Mekan, geçmişi bugüne taşımayı amaçlayan bir dekora sahip. Meyhane sofrasının klasik meze ve yemeklerini masalara taşıyor. Özlenen anıları konuklarına hatırlatmayı amaçlayan Yasef’in Meyhanesi misafirperverliği, paylaşmayı, dostluğu buluşturmaya kaldığı yerden devam ediyor.

Kuğu gibi

MODERN ANADOLU

Umut Karakuş, İstanbul yeme içme hayatının önemli şeflerinden biridir. Duble Meze ile modern meyhaneler efsanesinin başlamasında büyük katkısı vardır. Umut, Galataport’taki restoranı Muutto’da sadece karnınızı doyurmuyor, İstanbul’un yükselen gastronomisinin bir parçası olmanıza fırsat veriyor. Anadolu mutfağının modern yorumu diye özetleyebileceğimiz menüde her tabağın ayrı bir hikayesi var. Bu toprakların malzemelerini ve yemeklerini farklı tekniklerle baştan yaratan Umut Karakuş ve ekibinin mutfağından çıkan her şey çok ama çok lezzetli.

Haberin Devamı

Tek lokmalık Bafra pidesi, İskenderun karidesi, Kastamonu firiğinden keşkek, Antakya katıklı ekmeğinin üzerine somon gravlaks bu konsept hakkında size fikir verebilir. Kokteyller de ayrı bir macera. Elma ekşisiyle, korukla ve hardaliye ile hazırlananlar var. Lavanta karışımın masanızda kadehinize döküldüğü kokteyl ise favorim. Umut Karakuş, Anadolu mutfağını dünyaya yeni bir dille anlatmayı amaçlıyor. Bunu da gösterişli bir şekilde başarıyor.

Kuğu gibi

BODRUM’DAN İSTANBUL’A

Bodrum’dan tanıdığımız Danış Ulaç, Danış markasını şimdi de Arnavutköy’e taşıdı. Eftelya’nın yerine açılan Danış, etnik mutfak sunuyor. Kısa sürede popüler bir nokta haline gelen Danış, adeta sahilleri İstanbul’a taşımış. Bu yaz atmosferinde ise bildiğiniz Danış kalitesiyle çok iyi meze ve kebap yiyebilirsiniz. Artık moda olduğu üzere modern kebapçılarda da kokteyller ön plana çıkıyor. Danış da bu akıma uymuş ve harika bir bar ekibi kurmuş. İddialı kokteylleriyle şaşırtıyor.

Haberin Devamı

İyi yemeğe bu detay da eklenince Arnavutköy’ün bohem havasında bu şartlarda kebap yemek insana ilginç bir tecrübe yaşatıyor. Hafta sonları ise ilerleyen saatlerde bu sakin ortam hareketleniyor, konukların kanı kaynıyor. Müziğin sesi yükseliyor ve bu kez de eğlence başlıyor. Bunun olması kaçınılmazdı çünkü hafta sonu müşterisi yemek yese de kurtlarını dökmeye çıkıyor. İster istemez de gece eğlenceyle sonuçlanıyor. Ben cumartesi geceleri Danış’a gidip oradan hikaye paylaşan arkadaşlarımı çok kıskanıyorum. Gidip bir pazar sakin sakin yemeğimi yedim ama bir dahaki sefere ben de kurtlarımı dökeceğim.

Kuğu gibi

HEM KEBAP HEM ET

Türkiye’nin en büyük zincir restoranlarından, 23 yıllık Happy Moon’s Grup’un en yeni markası No. 54 Kebap & Steak bir süredir Akmerkez’de hizmet veriyor. Adından da anlaşılacağı gibi burada hem steakhouse ürünleri var hem de kebap. Ayrıca şahane meze ve salata yapıyorlar. Mevsim değiştikçe menüye de yenilikler katıyorlar. No: 54 yeni menüsüyle, yöresinden ve mevsiminde temin edilen birbirinden leziz et ve baharatlarla, misafirlerine tatmin edici bir deneyim yaşatıyor.

Türkiye’nin farklı coğrafyalarından gelip aynı mutfakta birleşen tatlar, sizi çok özel bir yolculuğa çıkarıyor. Kebapların tamamı kıvırcık kuzu eti kullanılarak özenle hazırlanıyor. İmza lezzetleri arasında şaşlık burger, kuzu kafes ve dana asado gibi seçenekler de olan restoranın, mevsiminde ve taze lezzetlerin kullanıldığı yeni menüsünde ise Adana Kebap, Basma Kebap, Dana Lokum, Kuzu Şiş ve Katmer gibi lezzetler yer alıyor.

Kuğu gibi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder