Uğur Alkapar Matbah'ı keşfedin
HABERİ PAYLAŞ

Matbah'ı keşfedin

Şehirde keşif yapmak mı istiyorsunuz? Kimsenin bilmediği gurme bir restoranı ilk siz bulmuş gibi Instagram’da paylaşmanın peşinde misiniz? Sizi Sultanahmet’teki Imperial Hotel’in içinde yer alan Matbah adlı restorana davet ediyorum. Osmanlı saray mutfağı sunan Matbah, bu konuda gerçekten iddialı. Şef Kadir Yılmaz, yılların deneyimini ciddi araştırmalarla birleştirerek buranın menüsünü oluşturmuş.

Matbahı keşfedin

Kendisiyle sarayda yapılan yemekler, kullanılan malzemeler, saray aşçılarının arasındaki rekabet, bizde yazılan ilk yemek kitabı gibi konularda saatlerce sohbet edebilirsiniz. Ben Şeb-i Arus nedeniyle verilen özel menüye denk geldim. Yine aynı tarihçiaraştırmacı titizliğiyle, Mevlevilerin sıklıkla tükettiği yemekler seçilmiş bu etkinlik için. Yani Matbah’ta yemek yemek aslında kültürel bir deneyim. Üstelik çok da lezzetli bir deneyim. İstanbul’da hiç beklemediğiniz yerlerde gastronomik sürprizler sizi bekliyor. Genelde batılı turistlerin arayıp bulup geldiği Matbah’ı iyi yemek peşindeki herkes denemeli.

Haberin Devamı

TİKTOK HOCA

Türkiye’de bir imaj problemi yaşayan TikTok toparlanmaya çalışıyor. Ünlülerle giriştikleri işbirlikleriyle farklı segmentlerden kullanıcıları çekmeyi başaran marka, şimdi de İngilizce eğitimine el attı. #15saniyedeingilizce hashtag’iyle kullanıcılar eğitici videolar paylaştı. Özellikle bir babanın kızına İngilizce öğrettiği TörkişMörkiş hesabının videoları büyük beğeni aldı.

ÇALIŞAN POPÇU

Basın jürisinde yer aldığım Vodafone’un Son Ses yarışmasındaki finalistlerden olan müzisyen Göktuğ Tavacı favorilerimdendi. Kariyerini o zamandan beri takip ettiğim genç şarkıcı, ‘Bakarsın Olur’ adında yeni bir single çıkardı. Diğeri de yolda.

Kendisini Spotify’da ‘Bariton’ adıyla bulabilirsiniz. Youtube’da cover parçalar seslendirdiği videolar çok beğeniliyor. Bu arada şehir şehir dolaşıyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir’deki Hangout PSM’de sahneye çıktı. Gezgin Fest kapsamında da gezmeye devam edecek. Hande Yener popçulardan şikayet ededursun, genç neslin arasında canla başla çalışıp başarıyı hak edenler de var. Popu onlar kurtaracak.

Haberin Devamı

BOSTANCI KONSERLERİ

Konserlerin adresi yazın Harbiye, kışın Bostancı Gösteri Merkezi. Atlantis Yapım müzikseverleri çok muttu edecek bir konser serisiyle Bostancı’yı şenlendirecek. 11 Ocak’ta Şebnem Ferah ile başlayacak konserler şubatta Yeni Türkü, Nil Karaibrahimgil ve Pinhani ile devam edecek. 8 Mart’ta Haluk Levent, 17 Nisan’da Selda Bağcan sahnede olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder