Uğur Alkapar Metiner dönüyor
HABERİ PAYLAŞ

Metiner dönüyor

Bir 90’lar delisi olarak o dönem çıkan her şeyi dinlerdim. Metiner’in sözü müziği İlhan Şeşen’e ait olan ‘Gördüğüme Sevindim’ şarkısını hepiniz hatırlarsınız. Metiner 1995’te standartların üstünde çok kaliteli bir albüm yapmıştı.

Ünlü müzisyenlerle çalışmış, kliplerini de dönemin en iyi yönetmenleri çekmişti. Geçtiğimiz günlerde Metiner ile Nişantaşı’ndaki Sess’te karşılaştım. Tabii hemen “Neden yeni bir şarkı yapmıyorsun?” diye sordum. “O kadar çok böyle istekler alıyorum ki sonunda bir single yapmaya karar verdim” dedi. Metiner şu an müziğe dönmesine değecek bir şarkı arayışı içindeymiş. Valla en çok ben bekliyorum merakla.

Haberin Devamı

KADINLARI RAHAT BIRAKIN

Kadın şarkıcıların sahne kıyafetleri herkese dert oldu. Muhabirler de hazır böyle hararetli bir konu bulmuşken herkese mikrofon uzatıp bu dekolte meselesini soruyor. Üzerine vazife olan da olmayan da konuşuyor. İki cephe oluşmuş durumda.

Bir taraf “Kadınları rahat bırakın, istediklerini giysinler” diyor. Aralarında birçok kadının da olduğu diğer taraf ise “Müzik önemli, oralarını buralarını açmasınlar” noktasında. Bunun kararını siz değil, seyirci verecek. Ne zaman Hande Yener’in, Gülşen’in konserleri boş geçer anlarsınız ki toplum sizden yana. Ama o mekanlar, o koltuklar dolduğu müddetçe, onay gerekli yerden gelmiş demektir zaten. Zeki Müren’i de zamanında sahne kıyafetleri yüzünden topa tutanlar olmuş. Tarih kimi hatırlıyor? Onun renklerine katlanamayanları mı, Zeki Müren’i mi?

ÇOCUKLAR KİTAP OKUSUN

Yaşıtlarım çoluk çocuğa karıştıkları için eski arkadaşlarımla bir araya geldiğimizde konu genelde çocuklar oluyor. Genelde de “Zeki ama çalışmıyor, kitap okumuyor” şikayetleri duyuyorum. İnternette eğitim danışmanı Murat Karcıoğlu’nun bir makalesine denk geldim.

Anne babalar bu kıyağımı unutmayın. İşte çocuğunuzun okuması için 5 öneri... Kitabı uykuya geçiş yolculuğundan çıkartarak güne yayın. Evin her yerine kitap koyun. Oyuncak sepetinde seveceği kitaplar bulundurun. Her kitap mesaj vermeli kaygısından sıyrılın. Kitabı ödev veya ceza aracı olarak kullanmayın. Lütfen bunları yapın. Okuyan nesillere ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

Metiner dönüyor

ZİRVEDE EĞLENCE

Wu Bomonti son dönemin en popüler mekanlarından. Erciyes’teki DAS 3917 de en popüler kayak otellerinden.

İki marka bu hafta sonu bir araya geliyor. 14-16 Ocak tarihlerinde DAS 3917’de Wu Weekend adıyla dev bir eğlence var. Etkinlik kapsamında Memo Garan, Cüneyt Öztürk, Murathan Özbek&Can Balta, Ali Can Ayyıldız & Serdar Ormancı, Bahadır G, Berk Büyükakın ve Doruk gibi başarılı DJ’lerin katılımıyla, zirvede festival tadında unutulmaz bir hafta sonu yaşanacak.

KONSER SARHOŞU

Geçen Perşembe Zorlu PSM’de harika bir konsere gittim. Borusan Filarmoni Orkestrası’nın yeni yıl konseri. Daimi konuk şef Patrick Hahn yönetimindeki orkestraya solist kemancı Sergei Dogadin eşlik etti.

En sevilen yapıtların yorumlandığı konser klasik müzik dinleyicisi olmayanların bile keyif alacağı türdendi. Çok mutlu olduğum iki saat geçirdim. Esas unutulmayacak şey ise konserin sarhoşuydu! Sarhoş bey her parça arasında ayağa kalkıp “Bravo” diye alkışlıyordu. Sonra “Türkiye’nin aydınlık yüzü” diye bağırdı. Bir seyirci dayanamayıp “Kes sesini” deyince koşarak ona gidip “Lütfen keser misiniz sesinizi diyeceksin. Kabalığa lüzum yok” diye uyardı. Güldük tabii. Sonunda güvenlik eşliğinde dışarı çıkarıldı ve geri kalan kısmı huzur içinde dinledik. Bir klasik müzik konserinde bile buna rastlamak gerçekten komikti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder