Uğur Alkapar Michelin'in ardından
HABERİ PAYLAŞ

Michelin'in ardından

Michelin Rehberi verdiği yıldızları açıkladığından beri herkes tutturmuş “Benim dönercim benim meyhanem benim pidecim neden yok” diyor. Neredeyse tostçusuna yıldız isteyecek insanlar. Şimdi otur anlat. Senin midyecin harika kokoreç yapıp müşterisine sunuyor olabilir ama yıldız eşi benzeri olmayan, hizmeti mükemmel olan, yemeğin ötesinde bir deneyim sunan yerlere veriliyor. Rehbere de bu standardı yakalamak için uğraş verdiğini gösteren yerler giriyor. Dünyanın en güzel lahmacununu da yapsan senin garsonun o teneke tabağı ve yanındaki plastik ayran bardağını masaya atıp gittikten sonra yıldızı rüyanda görürsün. Yani Michelin’in iyi yemeğin ötesinde daha birçok kriteri var. Senin için o kriterleri mi değiştirecek? Neyse efendim, geçen cumartesi yıldız telaşından törenin en keyifli anlarını paylaşamadım. Bugün köşemi ona ayırıyorum.

Haberin Devamı

ROMANTİK ANLAR

Vino Locale’nin şefi Ozan Kumbasar biri yeşil iki yıldız aldı. Eşi Seray Şen Kumbasar’ın Sömeliye Ödülü’nü de kendi elleriyle verdi. Sahnede eşini öpmesi bence gecenin en ikonik anıydı. Törenin tek eksiği romantizmdi o da tamamlanmış oldu.

Michelinin ardından

GENÇ ŞEF

Genç Şef ödülünü alan Ulaş Durmaz’ın restoranı Red Balloon seçkiye girince zaten sevinmiştim. Üstüne bir de ödülü patlatınca daha da bir keyiflendim. Ulaş’ın yaptığı konuşma ise çok güzeldi. Yemek yapma tutkusunun ailesinden geldiğini anlattı, hepimizi duygulandırdı.

Michelinin ardından

THE GALLIARD’IN BAŞARISI

The Galliard Michelin seçkisine giren tek zincir restoran markasıydı. Bunda tabii ki markanın sahibi Ahmet Uras’ın, Şef Muharrem Tenekeci’nin ve ekibinin payı büyük. İstanbul’daki şubelerinde bistro kategorisine daha yakın olmalarına rağmen neredeyse fine dining ayarında yemek çıkarıyorlar. Servis kalitesi ise birçok üst düzey restoranla yarışır. Bu nedenle The Galliard’ın bu başarıyı hak ettiğini düşünüyorum. Bodrum’daki The Galliard Cove House da bu seçkiye girmesi gereken yerlerden biriydi. O da artık seneye!

Michelinin ardından

MALVA DA REHBERDE

İlk kez Bodrum’daki The Galliard Cove House’da yemeklerini yediğim Şef Necmi Ağaç’ın tabaklarını o zaman çok özel bulmuştum. Artık Susonna Bodrum’un içindeki Malva Restaurant’ın başında olan Necmi Ağaç da Michelin seçkisine girdi. Sürdürülebilir mutfak ve sıfır atık konularında yenilikçi ve öncü ürünler hazırlayan Malva Restaurant Bodrum’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken gastronomi noktalarından.

Haberin Devamı

Michelinin ardından

Sıradaki haber yükleniyor...
holder