Uğur Alkapar Michelin'in kazananı Urla
HABERİ PAYLAŞ

Michelin'in kazananı Urla

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemi Michelin Rehberi önceki akşam Zorlu PSM’de düzenlenen törenle 2024 İstanbul, İzmir ve Bodrum seçkisini açıkladı. Geçen yılla beraber toplam 111 restoran rehbere girdi.

Michelinin kazananı Urla

Michelin Yıldızı kazanan restoranların şefleri yakınlarıyla poz verdi.

Michelin Direktörü Gwendal Poullennec restoran sayısının yüzde 45 arttığını ve bu artışı bugüne dek hiçbir ülkede görmediklerini söyledi. Urla’daki restoranlar toplam altı yıldız alarak gecenin kazananları oldu. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bu nişaneyle İzmir ve Bodrum’un birer gastro şehir olarak öne çıkmasından son derece mutluyuz" dedi. Ertesi gün konuşma fırsatı bulduğum Poullenec çalışma sistemlerini anlatırken “Biz şeflere değil restoran müşterilerine çalışıyoruz. Sorumluluğumuz onlara karşı. Yıldızlara karar verirken o restoranı ziyaret eden tüm müfettişlerle tartışıyoruz ve hemen hemen her zaman herkes aynı kanıda oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Michelinin kazananı UrlaMehmet Nuri Ersoy - Pervin Ersoy - Gwendal Poullennec

RAKAMLARLA 2024

Michelin müfettişleri, 15’i İzmir’de, 19’u ise Bodrum’da olmak üzere toplamda 111 restoranı rehberin yeni seçkisine dahil etti. İzmir’den 3, Bodrum’dan 2 restoran birer Michelin Yıldızı alırken, Bodrum’dan 2, İzmir’den de 6 olmak üzere toplamda 8 restoran Bib Gourmand (Fiyat kalite performansı yüksek restoranlar) ödülüne layık görüldü. İstanbul seçkisine yeni eklenen 25 restorandan 2’si birer Michelin Yıldızı alırken, 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü. Bu yıl 2 yıldız alan olmadı ancak geçen yıl yıldız alan restoranlar ve 2 yıldız sahibi Turk Fatih Tutak da yıldızlarını korudu.

Michelinin kazananı Urla

İŞTE YENİ YILDIZLAR

İstanbul: Arkestra, Sankai by Nagaya

Bodrum: Kitchen, Maçakızı

İzmir: OD Urla, Teruar Urla, Vino Locale

Yeşil Yıldız: Circle by Vertical, OD Urla, Vino Locale, Hiç Lokanta

Michelinin kazananı Urla

KUSURSUZ BİR DENEYİM

Geçen yıl Michelin direktörü Gwendal Poullenec “Açıldıktan 6 ay sonra yıldız alan restoran var" demişti. Bebek Hotel by the Stay'in üçüncü katındaki Japon restoranı Sankai by Nagaya da yıldız almayı 8 ayda başardı! Burada yemek başlı başına bir deneyim. Önce otelin girişinde size bir kart veriliyor. Asansörle üçüncü kata çıkıp odaların arasındaki kapıyı bu kartla açıp içeri giriyorsunuz. Sonra sizi sadece 24 kişilik, pencereleri Boğaz'a bakan loş bir mekân ve gençlerden oluşan ışıl ışıl bir ekip karşılıyor. Önce o gece yiyeceğiniz balıkları gösteriyorlar. Restoranın şahane müdiresi Azime Hanım bize tadım menüsünü kendisi anlattı. Sıra dışı suşilerle birlikte ana yemekte dana yanak yiyorsunuz. Bunlar farklı tekniklerle hazırlanmış, çeşitli fikirlerle süslenmiş, üzerine çok kafa yorulmuş, çok çalışılmış tabaklar. Hepsi birer tablo gibi, üstelik damağınıza bayram ettirecek çeşit çeşit lezzetler içeriyorlar. Bu mest eden gastronomi macerası servisin kusursuzluğuyla ve ekibin samimiyet ile mesafe arasında kurduğu dengeyle birleşince masadan büyük bir doyumla kalkıyorsunuz. Geçen salı gittiğim restorana iki gün sonraki Michelin töreninde şans dilemiş, yıldızı fazlasıyla hak ettiklerini söylemiştim. Tebrikler...

Haberin Devamı

Michelinin kazananı Urla

Haberin Devamı

TABAKLAR BAŞROLDE

Karaköy’deki JW Marriott Istanbul Bosphorus’un 9. katında yer alan Octo’da ilk dikkatinizi çeken şey kesintisiz bir Boğaz ve tarihi yarımada manzarası oluyor. Ama biraz sonra Şef Murat Taşdemir’in yeni menüsünden yemekler masaya gelmeye başlayınca, sofra İstanbul’dan rol çalıyor! Şefin özenerek hazırladığı bu menüdeki her yemek başlı başına bir sanat eseri desem abartmış sayılmam. Deniz ürünlerinin modern yorumlarından oluşan tabakların hepsi ayrı bir heyecan dolu. Octo, taze orkinos, ızgara ahtapot, barbun tava, ızgara lagos balığı ve beyaz çikolata çorbası gibi lezzetlerle sizi mavi bir yolculuğa çıkarıyor. Cuma cumartesi akşamları da canlı müzik performanslarıyla bu deneyim zenginleşiyor.

Michelinin kazananı Urla

DUR DİYENE KADAR

C Spaces grubu çatısı altındaki Madera, Lütfi Kırdar’ın arkasındaki lokasyonuyla şehrin en kolay ulaşılabilir fine dining restoranlarından. Açık ateşte pişen etleriyle öne çıkan Madera’da şahane bir uygulama başladı: Dur diyene kadar! Önce şahane mezeler, salatalar ve ara sıcaklar geliyor masanıza. Aman bunlarla doyurmayın karnınızı. Çünkü ardından istediğiniz kadar yağlı kara, Adana kebap, dana kaburga, dana şaşlık ve tavuk şiş yiyebilirsiniz. Siz dur diyene kadar garsonlar bu etleri getirmeye devam ediyor. Bu deneyimin fiyatı ise içecekler hariç bin TL. C Spaces’in yönetici ortağı Göktuğ Özdemir bu uygulamayla birçok müdavim yarattıklarını söylüyor. Gidenlere afiyet olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder