Uğur Alkapar Milyonlarca dolarlık Ortadoğu pazarı
HABERİ PAYLAŞ

Milyonlarca dolarlık Ortadoğu pazarı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de düzenlenen Formula 1 yarışı Grand Prix 2023’te 30’dan fazla Hollywood yıldızı boy gösterdi. Onların yanında Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun ünlü isimleri de yarışları izledi. Batılı şöhretlerle bir araya geldiler, aynı ortama girip tanıştılar, sarıldılar öpüştüler.

Özellikle Meryem Uzerli’nin Naomi Campbell başta olmak üzere diğer yıldızlarla samimiyeti dikkat çekti. Diğerleri ise onlarla yan yana fotoğraf çektirdi. Meryem Uzerli bu konuda müthiş network sahibi biri. Hem Los Angeles’a gidip orada sinema ve televizyon endüstrisinin içine giriyor, davetlere katılıyor hem de Orta Doğu’yu boş bırakmıyor, başta Dubai, Beyrut, Doha’dan gelen davetlere de yetişiyor. Üstelik bu tarafa çoğu zaman iyi paralar karşılığında geliyor. Muhabirimiz Kamil Sümer’in istihbaratına göre Abu Dhabi’de gördüğümüz isimlerden Barış Arduç tüm masraflar artı 1.5 milyon TL karşılığında gitmiş.

Haberin Devamı

Jan Asya’nın özel okul masrafı çıktı! Diğer Türk ünlülerin de bu civarlarda rakamlar karşılığı anlaştığı söyleniyor. Filmleri milyonlarca dolar hasılat yapan, dünyaca ünlü Hollywood yıldızları için ise bu fiyat 1 milyon dolara yani 28 milyon liraya kadar çıkıyor. Yoksa Chris Hemsworth neden Avustralya’dan kalkıp yarış izlemek için Arap Yarımadası’na gelsin? Hollywood’un yarış tutkunu ünlüleri Grand Prix Amerika ve Avrupa’da düzenlendiğinde koşa koşa gidiyorlar. Hatta kendileri bilet alıyorlar. Ama dünyanın öteki ucuna sırf yarışlar için gelmeleri de zaten mantıklı değil.

Birleşik Arap Emirlikleri o kadar zengin bir ülke ki turizm pazarlaması için ayrılan dev bütçeleri var. İşte o bütçeler de ülkenin adını tüm dünyada duyuracak bu gibi etkinliklere harcanıyor. Ünlülerin bu ziyaretlerini de Birleşik Arap Emirlikleri’nin çalıştığı uluslararası tanıtım ajansları organize ediyor. Sonuç olarak bizim ünlülerimiz de milyonlarca dolarlık pastadan paylarını almış oldu. İthal ettiğimiz diziler sayesinde tanınan oyuncularımız zaten bir süredir Orta Doğu’daki şöhretlerini ziyaretler ve marka iş birlikleriyle paraya dönüştürüyordu. Abu Dhabi Grand Prix de üzerine kreması oldu.

Haberin Devamı

ÇAĞDAŞ BİR KORO

‘Glee’ dizisinden beri koro müziğine bayılıyorum. En büyük hayalim de bir koroda şarkı söylemek ama bunun için ne sesim uygun ne de yeteneğim var. O nedenle izlemekle yetiniyorum. Bu deneyimi Türkiye’de size en iyi yaşatabilecek en iyi koro Chromas. Yenilikçi metotlarıyla tanınan çağdaş koro şefi Başak Doğan’ın yönetimindeki Chromas, bu cumartesi Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde bir konser verecek. Pop müziğe doğaçlama tekniğini getiren efsane ses Duygu Soylu ve türler arası yaptığı samimi müziklerle halkın sevgisini kazanan Evrencan Gündüz Chromas’a eşlik edecek.

Milyonlarca dolarlık Ortadoğu pazarı

SARIKAMIŞ’TA RALLİ

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 2024 faaliyet takviminin ilk organizasyonu Sarıkamış Rallisi için hazırlık çalışmalarına başladı. Yarış, Eksi 36 Spor Kulübü tarafından, Kars Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü katkılarıyla 23-25 Şubat 2024 tarihlerinde Sarıkamış ve çevresinde gerçekleşecek. Organizasyonun konaklama sponsoru ve yarış merkezi Kars Sarıkamış’ta hizmet veren Duja Chalet olacak. Sarıkamış dünyanın en uzun kayak pistlerinden birine ve sadece Alplerde bulunan kristal kar kalitesine sahip.

Haberin Devamı

Milyonlarca dolarlık Ortadoğu pazarı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder