Uğur Alkapar Minik konsey
HABERİ PAYLAŞ

Minik konsey

Her hafta iki kişiden oluşan minik konseyimizde, gündemin magazin olaylarını değerlendiriyoruz. Bir tarafta ben, diğer tarafta ise sürpriz bir isim olacak. Bu haftaki konuğum Twitter ve Instagram’ın sivri dilli magazin fenomeni @populising.

RUMUZ: NASIR KALPLER

3 yıldır Duygu Sarışın ile aşk yaşayan Çağatay Ulusoy çıkan ayrılık haberleri ile ilgili “Bizim kalplerimiz nasırlaştı. Gülüp geçiyoruz ama ailelerimiz üzülüyor” dedi.

ALKAPAR: Biz aşklarını sürekli gözümüze sokan çiftlere alıştığımız için bir süre yan yana görmediğimiz sevgililerin ayrıldığını düşünüyoruz. Çağatay ailesini üzmek istemiyorsa arada Duygu ile bir poz paylaşabilir. Balık tutup yedireceğine çiçek verebilir, bizim de haberimiz olmasını sağlayabilir.

Haberin Devamı

POPULISING: Üzülecek olan çocuğunu ünlü yapmasın lütfen. Çağatay, Kıvanç’la birlikte Türk kızlarının iki gözdesinden biri. O yüzden yanında kim olsa çılgın fanların büyük tehlikesinde. Öyle sürekli poz veremez, Hadise mi canım bu? Ailelerine sabır diliyoruz. Magazin bunun adı bi’tanem.

Hayvanları yemesek?

Üstündeki kürkle görüntülenen Nebahat Çehre “Sırf kürkü için kesilen hayvandan yapılan kürkü hayatta giymem. Üzerimdeki, eti için kesilmiş, büyükbaş hayvan derisinden yapılmış bir ceket” diye konuştu.

ALKAPAR: Hayvanseverlik ve kürk karşıtlığında zurnanın zırt dediği yer burası. Kürke karşıyım ama bifteği pirzolayı bir güzel mideme indiririm demek mümkün mü? Can dostum bir köpek ama tavuklu pilavdan vazgeçemiyorum demek çifte standart mı? Yani kürke hayır ancak bazı hayvanları yesek olur demek ikiyüzlülük mü değil mi? Bence ya hep ya hiç.

POPULISING: Ay kırk yılın başı Nebahat Çehre’ye gündem olma şansı çıkmış, onda da konunun azizliğine uğramış. Bu basbayağı “Ne şiş yansın ne kebap” demek gibi bir şey. İmitasyon diyememiş, fakir derler... Sahici diyememiş, katil derler... Çözümü hayvanlarda bile ırkçılıkta bulmuş. Ama vallahi hep iyi niyetinden. Yoksa hayvanın büyüğü küçüğü olmaz, insanın erdemlisi gönülsüzü olur. Yine de peki diyelim, ne diyelim...

ARI VIZ VIZ VIZ

Meryem Uzerli’nin arıcılıkla ilgilenen bir kadını oynadığı ‘Kovan’ filmi festivallerden birçok ödülle döndükten sonra dijital platformda gösterime girmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ALKAPAR: Tamam girsin de filmi üç beş balseverden başka kimse izlemez. Buram buram yedinci sanat koktuğu öteden belli olan bu filmin meraklısı sinemada görüp sıkılmıştı zaten. İzleyici hâlâ onu Alman aksanıyla Türkçe konuşan Hürrem olarak görmek istiyor. Ben de açıkçası Berlin’deki kafesini çok merak ediyorum.

POPULISING: Meryem Uzerli’yi hayatını özgürce ve canı istediği şekilde yaşayan bir ünlü olması açısından önemli buluyorum. Dijital platformları ise özgürce ve canları istediği şekilde yayın yapamamaları açısından hiç önemli bulmuyorum. Bu bir araya gelişin yepyeni tükenmişlik sendromları doğurmaması dileğiyle.

YİNE ÇOK İYİ

Mabel Matiz artık hem müzik olarak, hem de kliplerindeki görsellik açısından başka bir düzeye ulaştı. ‘Toy’un ötesinde ne yapabilir derken karşımıza ‘Kahrettim’ ile çıktı. Düzenlemesiyle hem çok Mabel hem de çok yeni ve farklı. Mirza Odabaşı’nın Berlin ve İstanbul’da 5 günde çektiği görüntülere bayıldım. ‘Pose’ dizisindeki ‘vogue’ danslarını klipte görmemiz de çok güzel bir sürpriz oldu. Amerika’ya ait bir kültürü Mabel’den başka kimse burayla bu kadar güzel birleştiremezdi zaten.

Haberin Devamı

KALBEN’DEN BOWIE’YE

Bu arada Kalben de Mabel gibi harika bir klip yayınladı. Björk’ün eskli kliplerini hatırlatan iş görsel anlamda çok etkileyici. Teoman ile düet yaptığı şarkı ise Kalben hayranlarını çok mutlu edecek. Ama Kalben’in artık bağırarak şarkı söylemesinden rahatsız olan benim gibilerine çok hitap etmeyecektir. Bir de melodisi değil ama ruhu, havası, sözleri ve girişteki düzenlemesiyle bana David Bowie klasiği Space Oddity’yi hatırlattı. Bowie “Ground control to Major Tom” derken Kalben de “Merkez tamam” diyor. Bir de ikisinde de uzay durumları var. Güzel bir saygı duruşu olmuş.

HAYAT DEVAM EDİYOR

YANIMDA OL

Görme engelli bir solist ve dört özel gereksinimli gençten oluşan Fark Band, 70’ler ve 80’lere damga vuran Stayin’ Alive şarkısının Türkçe versiyonuyla farkındalık yaratmak için müzik dünyasına adım attı. İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı İZEV’in projesinde Pınar Altuğ, Burak-Larissa Gacamer gibi isimler de yer aldı. Solist Buğra Kurtuluş’un inanılmaz güzel sesi dikkat çekerken grubun diğer dört üyesi de harika bir performans sergiliyor. YouTube’da mutlaka izleyin. Ekranın sağ altındaki işaret dili çevirmenine de dikkat. O da ayrı bir yıldız.

KONSEPT TÜRKÜLER

Alternatif müziğin güçlü seslerinden Birkan Nasuhoğlu gitarını eline alıp türküler kaydetmiş. Pir Sultan Abdal’dan ‘Dostum Dostum’, Aşık Mahzuni Şerif’ten ‘İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım’ı söylemiş. Bunlara bir de kendi yazdığı ‘Ben Ahımı Aldım’ı eklemiş. ‘Tanrı Türkü Dinliyor’ adlı maxi single’ın kayıtları Moda’daki All Saints Kilisesi’nde yapılmış. Tümüyle konsept bir iş ortaya çıkaran Nasuhoğlu’nun gitarla en yalın halleriyle seslendirdiği türküler gerçekten unutulmaz bir iz bırakıyor.

DİKKAT KÖPEK VAR

Dikkat Köpek Var’ 13 bölümden oluşan bir YouTube dizisi. Hayvan haklarının korunması, bu konudaki yasal düzenlemeler ve onlara karşı sorumluluklarımız konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Konusu kısaca şöyle: İnsanlara mesafeli olan Murat (Nusret Toplar) hayvanlarla ve hayvansever dostlarıyla yakındır. Köpek gezdiriciliği yapar. Pet shop sahibi, köpek üretme çiftliği de olan Tahir, köpek gezdirme hizmeti de vermeye başlar. Ama adamları köpeklere kötü davranmaktadır. Murat ve arkadaşları Tahir’e ve hayvan düşmanlığına karşı savaş açar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder