Uğur Alkapar Minik Konsey
HABERİ PAYLAŞ

Minik Konsey

Bu hafta Minik Konsey’de konuğum gazetemizin Aşk Doktoru, Posta Yayın Koordinatörü Mehmet Coşkundeniz. Doğal olarak konumuz da ünlü aşkları…

HAYATIN GERÇEKLERİ

Berfu Yenenler, eşi Eser Yenenler ile akrobatik hareketlerle aynı kadehten su içmeye çalıştıkları videoyu “İdeal karı-koca ilişkimizde bugün” notuyla yayınladı.

ALKAPAR: Komedyen Eser Yenenler, Türkiye Güzeli ile değil, meslektaşıyla evlenmiş sanki. Bu çift, 2 çocuğa rağmen evde eğlenmekten başka bir şey yapmıyor gibi görünüyor. Bu süper coşkulu anları da sosyal medyada çılgınca paylaşıyorlar. Şimdi gençler her evliliği böyle sanıp nikah masasına koşacaklar. Aşk Doktoru lütfen görevini yapıp hayatın gerçeklerini karı-koca adaylarına açıklar mısın?

Haberin Devamı

AŞK DOKTORU: Ah Uğur ah, zaten evliliklerin en büyük sorunu evlenmeden önce beklentileri yükseltmek, bu beklentiler yerine gelmeyince de mutsuz olmak. Gerçek şu: Evlilik dünyanın en zor işi. Başarılamaz mı? Elbette başarılabilir. Ama unutmayalım ki “Ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar” sözü sadece masallarda geçerlidir. Ben kimseye evlenmeyin demem. Evlenin ama hobi olarak evlenin!

BENİ AŞKA İNANDIR

Basketbolcu Cedi Osman, 27 yaşına giren sevgilisi Ebru Şahin’in doğum gününü sosyal medyadan “Seni kelimelerle anlatamam aşkım. Sen hep gül olur mu! İyi ki doğdun güzel suratlım. Seni seviyorum” sözleriyle kutladı.

Minik Konsey

ALKAPAR: Bana bu halka açık romantiklikler biraz zorlama biraz da gösteriş gibi geliyor. Milyonlarca kişi sevgilisinin onu sevdiğini okumazsa, Ebru Şahin o aşka inanmayacak mı? Sadece bu çift değil, tüm ünlüler üzerinde birlikte fotoğraf paylaşma, aşk şiirleri yazma gibi konularda büyük baskı var bence. Bizi bir şeylere inandırmaya çabalıyorlar sanki. Kendileri inansın da gerisi önemli değil aslında.

AŞK DOKTORU: Sosyal medyanın cilvelerinden biri. Aşkını orada ilan etmediğin zaman, sevgilinin doğum gününü, yıldönümlerini falan orada kutlamadığın zaman “Araları bozuk” dedikoduları yayılmaya başlıyor. Ama önemli bir nokta daha var. Sevgiliye duyulan duygular sosyal medyada açık edilmediğinde “Demek ki başka biri var, o görecek diye yazmıyor” deniliyor. “Sadakatsiz” yaftası yapıştırılıyor. Hadi gel eğri oturalım, doğru konuşalım. Cedi Osman sevgilisinin doğum gününü bu güzel sözlerle kutlamasaydı, magazinciler bunu “Araları bozuk” diye haber yapmaz mıydı?

Haberin Devamı

AH O YALANLAR

Murat Boz, ismini saklı tuttuğu bir kadınla aşk yaşadığı iddia edilince “Bir ilişkim yok. Olursa bunu muhakkak sizlerle paylaşırım” dedi. Yılmaz Erdoğan ile sunucu Damla Uğurtürk, Beşiktaş’ın şampiyonluk maçına birlikte gitti. Uğurtürk ocakta görüntülendiklerinde aşk iddialarını reddetmişti.

Minik Konsey

ALKAPAR: Kerem Bürsin de Murat gibi konuşmuştu ama paylaşmamıştı! Aşk iddialarını yalanlayan ve bir ay sonra sarmaş dolaş poz veren o kadar çok ünlü çift var ki. Listesini çıkarsak Mars’a yol olur. Belki yakalandıkları ilk seferde gerçekten henüz bir ilişki başlamamış oluyor, belki de şöhretin ilk şartı inkar deyip bu yola başvuruyorlar. Ama bu durumda biz “Aşk yok” diyenlere inanmamakta haklı değil miyiz?

Haberin Devamı

AŞK DOKTORU: Bunca yıldır ünlülerin ilişkileriyle ilgili öğrendiğim tek doğru, inkar ettikleri aşkın bir süre sonra kesinlikle gerçek olduğu. Artık hayran kaybetme korkusundan mı, menajerlerinin yönlendirmesiyle mi yalanlıyorlar bilmem. Ama yıl olmuş 2021, “Sadece arkadaşız” klişesinin modasının geçtiğini birilerinin bunlara söylemesi lazım. Aynıca Murat Boz, bizimle aşkını paylaşmasın, mümkünse yeni şarkılar yapsın.

OYUNCULUK DERSİ

Merve Dizdar gerçekten çok iyi oyuncu. ‘Masumlar Apartmanı’nda bir göz hareketiyle, cümlenin ortasında değişen ses tonuyla aynı anda birçok duyguyu ifade etmeyi başarıyor. Bu yönüyle ‘The Handmaid’s Tale’in başrolündeki Elisabeth Moss’a benzetiyorum. Onun da o kadar çok farklı yüz mimiği var ki her biriyle ayrı hikaye anlatmayı başarıyor.

Peki Merve Dizdar bu kadar yetenekliyken, hangi sahnesiyle sosyal medyaya “Oyunculuk dersi verdi” diye düşüyor? Şu bağırıp çağırıp ağladığı sahnelerle. İşte bizim dizi izleyicisi oyunculuktan bu kadar anlıyor. Zira o tür sahneler bir oyuncu için daha kolaydır. Aşırı tepkiler, bağırıp çağırıp ağlamalar kolay iştir.

KAMERA ÖNÜ BAŞKADIR

Zaten bu abartılı oyunculukların yeri de amacın en arkada oturan seyirciye bile ulaşmak olduğu tiyatro sahnesidir. Burnunuza kadar giren, yüzünüzdeki gözeneklere kadar seyirciye gösteren kameraların çektiği sahnelerde bunlara gerek yoktur. Zaten sahne oyunculuğu ve kamera oyunculuğu iki farklı alandır. O yüzden lütfen ekranda her delireni gördüğümüzde “Büyük oyunculuk gösterdi” diye alkışlamayalım.

SERENAY TARZI

Serenay Sarıkaya tarzı diye bir şey var. Ama öyle aşırı şık ve muhteşem bir tarz değil. Hatta bence çoğu zaman hatalı seçimler yapıyor. Hafta içi bu sayfada ‘Cımbız’ köşesinde ünlülerin kıyafetlerini analiz eden Dilara Doğan da zaten “Tarzın ya vardır ya yoktur. Serenay Sarıkaya, bir gün çok iyi, iki gün orta şekerli. Sokak stilinde yalnızca iyi bir askı olmak yeterli değil” diyor. Ama bu kızı çekimlerde çok iyi giydiriyorlar. Yer aldığı Mavi Jeans’in son kampanyasında harika görünüyor mesela. O yüzden Hollywood yıldızları gibi yapıp, özel hayatında da bir stil danışmanı ile çalışsa çok iyi olur.

Minik Konsey

MASKELER ÇIKSIN!

Bu hafta hangi şarkılar yayınlanmış diye bakarken benim için genç müzisyen Göktuğ Tavacı’nın ‘Maske’ parçası öne çıktı. Artık maskelerden bıkmışken ve maskesiz gezeceğimiz günleri iple çekerken gündemle çok örtüşmüş. Söz ve müziği kendisine ait şarkıyı Başar Sayılgan düzenlemiş. Klip ise renkli ve rock tarzına daha yakın bir şarkıya göre çok “pop”. Göktuğ “Herkes sosyal medyada kendini mutlu ve zengin olarak gösteriyor. Ama hepsi birer maske takıyor. Mutsuzlar ve insanlardan nefret ediyorlar. Ben de bunu şarkıya döküp o maskelerin altındaki canavarları ortaya çıkardım” diyor.

TATİL MODU

Haziran başı mekanların açılması beklenirken çoktan tatil moduna girdik. Tatile çıkacaklara benim de naçizane birkaç önerim olacak.

ÖDÜLLÜ OTEL

Bodrum’un en popüler noktalarından biri olan Gündoğan’da bulunan Mivara Luxury Resort&Spa, Tripadvisor kullanıcılarının oylarıyla belirlenen ‘Best Of the Best’ Ödülleri’nde Avrupa’nın en iyi 25 otelinden biri seçildi. Tripadvisor, kullanıcılarına otel ve restoran önerileri veren turizm açısından önemli bir akıllı telefon uygulaması ve web sitesi. Otel 2019 ve 2020 yıllarında da Mükemmellik Ödülü’ne layık görülmüş. Oda, villa ve lüks residence konaklama seçenekleri mevcut.

Minik Konsey

GÜVENLİ EVLER

Kalabalıktan uzak tatil yapmak isteyenler için önerim Sapanca’daki Uğurlu Dükkan Home Villaları. 10 kişilik bu villalara eşinizi dostunuzu, geniş ailenizi çocuk çoluğunuzu alıp gidebilirsiniz. Özel havuz, jakuzi, şömine, barbekü gibi lüks imkanlara sahip evler şık dekorasyonları ve geniş bahçeleriyle dikkat çekiyor. Parti ve kutlamalara izin verilmeyen villa-otellere; HES kodu ve TC kimlik bilgileri ile giriş yapılıyor.

HEDEF 1 HAZİRAN

Adı yıllarca Kuum Otel ile özdeşleşen Ersin Süzer yeni bir markayla karşımızda. Süzer, Yalıkavak’ta Tilkicik koyunda Nixie Hotel&Beach’i 1 Haziran’da açacaklarını duyurdu. Otelin restoranı Helia da belli ki bu yazın popüler noktalarından biri olacak. Mekan sınırlı saatlerde de olsa akıbeti belli olmayan kulüplere küçük bir alternatif sunacak. Zaten bu yaz eğlence ister istemez restoranlara ve erken saatlere kayacak gibi görünüyor.

KÜLTÜR TATİLİ

Ne güzel Bodrum, Sapanca derken sizi tatil havasına sokmuştum ama İstanbul’da kalanlara bir kültür tatili öneriyorum. Üç hafta boyunca Boğaziçi Üniversitesi’nden online kültür dersleri almak istemez misiniz? Üniversitenin ‘İkinci Bahar’ programı kapsamında verilen Bizans Tarihi dersleri 26 Mayıs’ta başlıyor. Çarşamba ve cuma günleri gerçekleşecek dersler, tarihe biraz meraklıysanız çok keyifli geçiyor. Geçen dönemlerde öyle geçmişti çünkü. Başvurular üniversitenin Yaşamboyu Eğitim Merkezi’ne yapılıyor.

GÖCEK DONDURMACISI

Göcek’i eskiden sadece tekneleriyle bu civarda tatil yapan ünlü ve zenginler dolayısıyla duyardık. İşte o ünlü ve zenginler yıllardır dondurmalarını Göcek Dondurmacısı’ndan alıyor. Yaz akşamlarında önünde sıra olmayan gün neredeyse yok. 2013’ten beri buranın sahibi olan Şeref Dursun “80-90’larda, çocukluğunuzda yediğiniz dondurmanın aynısını yapıyoruz. Çünkü mevsiminde toplanan meyveler gerçek. Yüzde 100 keçi sütü ve salep kullanıyoruz” diyor.

Minik Konsey

Sıradaki haber yükleniyor...
holder