Uğur Alkapar Müzik dünyasında yazın 'EN'leri
HABERİ PAYLAŞ

Müzik dünyasında yazın 'EN'leri

Instagram blogu ‘popbizde’nin sahibi Kaan Ölker bu yaz müzik dünyasında yaşananlar arasından seçimler yaptı. Ben de naçizane yorumladım…

YAZIN İŞ BİRLİĞİ: MURDA & HADİSE-İMDAT

İlk başta şarkının muhteşem klibine tav oldum. Sonra ‘İmdat’ı Ataberk Oral’ın Alaçatı’daki kulübü Zilly’nin dev ses düzeninde dinlediğimde şarkıya aşık oldum. Şimdi sürekli söylüyorum.

YAZIN ÇALIŞKANI: EBRU YAŞAR

Ebru Yaşar bu yaz hiç durmadı. O konser senin, bu otel sahnesi benim, şu bayi toplantısı bizim derken neredeyse her gün sahneden sahneye koştu. Konserlerinin geliriyle de hatıra ormanı oluşturacağını söyledi. Alkışlar Ebru Yaşar’a.

Haberin Devamı

YAZIN YÜKSELEN YILDIZI: GÜNEŞ

Kendi dalında rakipsiz olan genç şarkıcı Güneş ‘Atlantis’ albümüyle yazın en çok dinlenen isimlerinden biri oldu. Kendi yazdığı şarkılarıyla büyük bir kitleyi ele geçiren Güneş’in adını daha çok duyacağız.

YAZIN HİT ŞARKISI: KÖFN-Bİ’ TEK BEN ANLARIM

Durduk yerde “Her anın aklımda” diye olmadık yerlerde söylemeye başladığım şarkı yazın tartışmasız hiti. Salman Tin ve Bilge Kağan’dan oluşan Köfn, Youtube’da hak edilen bir 50 milyon tıkı görmek üzere.

YAZIN COVER ŞARKISI: SAKİLER-CANIMA MİNNET

Serdar Ortaç’ın ‘tribute’ albümünde yer alan şarkıyı kendim defalarca dinlediğim gibi zorla herkese dinlettim. “Yazdığım mektupları, teker teker yakacakmış. Çektiğim mesajları okumadan atacakmış” diye şu an bile söylüyorum.

YAZIN KONSER GİŞESİ: YILDIZ TİLBE

Yıldız Tilbe nerdeyse her hafta 4-5 bin kişiye konser verdi bu yaz. Kah Harbiye’de, kah Kuruçeşme’de. Ya da Bodrum’da falan. Seyircisi yine biletleri alıp Yıldız Tilbe’ye koştu. Tilbe adeta para bastı. Bize de “Hangi ilginç kıyafeti giymiş” diye ertesi sabah konser bültenini beklemek düştü.

YAZIN KLİBİ: MABEL MATİZ- KARAKOL

Yumuşak tonlarına rağmen sert bir mesaj içeren ‘Kavşaklar’ın‘Kavşaklar’ın ardından sanatını bir kez daha konuşturan Mabel Matiz ‘Karakol’ ile müziğiyle ne kadar sağlam, estetik anlayışıyla ne derece mükemmel olduğunu ispatladı. Şapka çıkardık.

YAZIN RAP YILDIZI: SEFO

‘Bilmem mi’nin sözlerini ezbere biliyorum. Galiba Tutsak ve İsabelle’i de biliyorum. Sefo her şarkısını hit yapmayı başardığı için ‘yazın rap yıldızı’ unvanını hak ediyor.

Haberin Devamı

YAZIN KONSER SERİSİ: PARAF KURUÇEŞME AÇIKHAVA KONSERLERİ

Demirören Medya Grubu medya sponsorluğu ve Poll Production organizasyonuyla gerçekleşmeye devam eden konserler yaz başından beri gündemde. Tartışmasız bu yazın en iyi konser serisinde herkes ama herkes sahneye çıktı. Kuruçeşme’ye yıldız yağdı.

BRAVO KAMİL!

İbrahim Tatlıses’e geçmiş olsun. Kamyonla kafa kafaya çarpışan bir minibüsten yara almadan kurtuldu. Hemen akşamına da sahneye çıktı. Gazetecilere de gidip bu olayı çekmek düştü. Bodrum’daki muhabirimiz Kamil Sümer’den tam 109 adet detaylı fotoğraf geldi. Olay yerindeki bir tanıdığından telefon alır almaz oraya koşan Kamil kazadan dolayı yolu kapadıkları için 4 kilometre koşmak zorunda kalıyor.

Kaza mahalline önce o ulaşıyor. Beş dakika sonra gelenlerle birlikte 20’ye yakın muhabir çekim yapmaya başlıyor. Tatlıses araçtan çıkarılırken görüntü alınmaması için de kalabalık bir grup çarşaflarla set çekiyor. Ama Kamil buna rağmen Tatlıses’i çekmeyi başarıyor.

Haberin Devamı

Müzik dünyasında yazın ENleri

DAĞA TIRMANDI

Kamil o anları şöyle anlatıyor: “Tatlıses aracından çıkarılıp ambulansa alınacaktı. Ama polis şerit çekmişti ve basın giremiyordu. O açıdan da görüntü almamız imkansızdı. Yan tarafta sıkı ağaçların olduğu bir dağ vardı. Keçilerin bile yürüyemeyeceği o yamaca tırmandım. Her yerim yırtıldı kesildi. Ellerim diken doldu, bacaklarım kanadı.

Müzik dünyasında yazın ENleri

Ama buna değdi çünkü tüm muhabirleri atlatıp o kareleri çekmeyi başardım.” Muhabirlerimiz bazen bir ünlüyü tek kare çekebilmek için aynı noktada saatlerce bekliyor. Bazen başka bir ünlüye yetişmek için nerdeyse uçması gerekiyor. Bazen de kendi güvenliğini bile tehlikeye atacak durumlarda kalabiliyor. Canla başla uğraşıp Tatlıses’in karelerini bize ulaştıran Kamil Sümer’i tebrik ediyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder