Uğur Alkapar Nereden nereye
HABERİ PAYLAŞ

Nereden nereye

Sena Şener alternatif müziğin popüler kadın şarkıcılarının başında geliyor. Ceylan Ertem’in YouTube’daki ‘Duyuyor musun?’ programına konuk olan 24 yaşındaki Sena 16 yaşında İstanbul’a gelip kariyerine başladığı günleri anlatıyor. Tamirane’de verdiği konsere sadece 1 kişi gelmiş. Yine de tüm şarkılarını çalmış Sena Şener.

Nereden nereye

Konserin sonunda o seyirci demiş ki “Ben Norah Jones’u da kimse tanımazken tek başıma dinlemiştim. Ona şans getirdim. Umarım sana da getiririm”. Bu adam her kimse peşine düşüp meşhur olmak isteyen her şarkıcı kendisine konser vermeli. Zira Sena’ya da şans getirmiş belli ki. Sena Şener’in sekiz yılda aldığı yol ise tam bir başarı hikayesi tabii ki. Şimdi konserleri hıncahınç dolu, şarkılarını binlerce kişi tek bir ağızdan söylüyor. Yetenek her zaman karşılığını buluyor.

Haberin Devamı

ANILAR

Önceki akşam Beyoğlu’ndaki Hope Alkazar’da ‘Air’ filmi için düzenlenen partiye bir uğradım. Üniversite yıllarında ne kadar bağımsız film, Avrupa sanat filmi varsa burada izlemiştik. Anılarım canlansa da artık bu bina tamamen başka bir şeye dönüştü. İçeride dijital sanatın en güzel örnekleri gençlerle buluşuyor. Bir katta spor çalışmaları yapılıyor. Parti de filmin temasına uygun olarak Alkazar’ın terasındaki basketbol sahasındaydı. Film 80’lerin sonunda geçtiği için dönemin müzikleri çaldı. Benim gibi 40 yaş üstü olanlar partiden ayrılmak istemedi. Davetlilerin büyük kısmını oluşturan genç influencer’lar ise yeterince poz verip fotoğraf çekip paylaştıktan sonra başka mekanlara yelken açtı.

YİNE GELİYORLAR

Çocukluğumuzda pazar günleri televizyonda gösterilerini izlemek için can attığımız basketbol takımı Harlem Globerotters yıllar sonra geçen ekimde İstanbul’a gelmişti. Ülkemizi çok sevmiş olmalılar ki 2023 dünya turlarına bizi yine eklemişler. Bu kez Ankara’ya da gidecekler. Harlem Globerotters 10 Ekim Salı günü Ankara Arena’da ve 12 Ekim Perşembe günü İstanbul, Volkswagen Arena’da sevenleriyle buluşacak.

Nereden nereye

YAZ FESTİVALİ

Eskiden Soundgarden adlı müzik festivalinde Pet Shop Boys, Kings od Convenience, Parov Stellar falan izlerdik. Ne güzel günlerdi. Line up’ı biraz değişse de Soundgarden ‘yıkılmadım ayaktayım’ mesajı veren bir programla bu yıl 24-25 Haziran’da Bomontiada’da gerçekleşecek. Tam adıyla Kendine Has Babylon Soundgarden iki gün boyunca Athena, Melike Şahin, Can Bonomo ile birlikte irili ufaklı grup, şarkıcı ve DJ’leri ağırlayacak.

Haberin Devamı

TATLI BİR DETAY

İngiltere Kralı Charles’ın taç giyme töreni tüm dünyada büyük ilgi gördü. Bu törende bizi de ilgilendiren ufak bir detay vardı. Bir Türk markası olan Karaca Londra Yabancı Gazeteciler Cemiyeti Medya Merkezi’nde, taç giyme törenini takip eden 190 gazetecinin canlı yayın gerçekleştirdiği ana salonun tüm yemek ve içecek ikramlarının sponsoruydu. İngiliz basınına fincanda Türk kahvesi ile geleneksel cam bardaklarda çay ikramı yapıldı. Tatlı bir detay değil mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder