Uğur Alkapar Ondan bir tane daha yok
HABERİ PAYLAŞ

Ondan bir tane daha yok

Hande Yener geçen perşembe Kuruçeşme Paraf Konserleri serisinde sahnedeydi. Boğaz’ın tatlı esintisi eşliğinde bizi kariyerinin ilk günlerinden 2023’e kadar şahane bir müzik yolculuğuna çıkardı. Dile kolay 23 yıl önce çıkmış ilk albümü. ‘Yalanın Batsın’ ile kendini bize emanet eden o çekingen bakışlı güzel sesli kadın aradan çok geçmeden kontrolü eline aldı, ülkenin en iyi müzisyenleriyle şahane albümler yapan bir divaya dönüştü.

Ondan bir tane daha yok

Müthiş kariyeri boyunca zaman zaman alaturkaya göz kırpsa da esas çizgisi mutlaka yüzünü batıya dönmüş, son trendleri takip eden hatta trend yaratan bir müzikaliteden şaşmadı. Kimse cesaret edemezken o elektronik müzik yapıyordu. Miley Cyrus, Dua Lipa gibi isimlerle aynı dönemlerde 80’ler sound’larını şarkılarında kullandı.

Haberin Devamı

Ondan bir tane daha yok

TAVİZ VERMEYEN BİR DURUŞ

Hande Yener konserinde genç kalma konusunda Ajda’yı örnek aldığını söyledi. Ama sadece fiziksel anlamda değil, bir müzik ikonu olma yolunda ilerlediği kariyerinde de Ajda’nın izinden gidiyor. Türkiye’nin 60’ların ortasında tanıştığı Ajda Pekkan saç modelleriyle, kılık kıyafetiyle, duruşuyla, karizmasıyla daima modern Türk kadınını, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan yüzünü temsil etmişti. Ki hâlâ da öyle… Hande Yener’i de bugün rakipleri olarak gösterilen kadın şarkıcılardan farklı yapan şey yüzü batıya dönükken, içerideki değerlerine bağlı kalarak şahane şarkılar, sahne şovları sunması ve taviz vermeyen bir duruş sergilemesi. Aynı Ajda gibi. Hem kaliteli işler çıkarıp hem de popüler olmayı başaran, bunu yaparken de hiç kimseye benzemeyen Hande Yener’den gerçekten ‘bir tane daha yok’.

Ondan bir tane daha yok

O KADAR ÇOK EĞLENDİK Kİ!

Atilla Bingöl ve Feyzan Cihan’ın 2016’da hayata geçirdiği Esnaf, o dönem başlamış olan modern meyhane akımına farklı bir yön verdi. Meze ve rakı eşliğinde Türkçe pop çalan bu mekanların her biri kısa sürede birbirine benzemeye başlamıştı. Ne zaman Esnaf önce Alaçatı’da sonra Maslak’ta patladı, birçoğu kimliksiz olan modern meyhaneler kendilerini tarif ederken “Esnaf gibi” tabirini kullanmaya başladı. Ama tabii iş meze ve müzikle bitmiyordu. Öncelikle ikisini de çok iyi yapmanız gerekiyordu. Arkasından servisin kusursuz işlemesi gerekiyordu. Ve konuklarınızın ertesi gün arkadaşlarını arayıp “O kadar çok eğlendik ki” demesi gerekiyordu!

Haberin Devamı

Ondan bir tane daha yok

4 saatlik paket program

Bunları sağladıktan sonra mekandaki eğlencenin dozunu arttıracak, her sezon gelişen, değişen küçük, bazen büyük ‘numaralar’ buldu Esnaf. Mesela herkese mendil dağıtıp halay çektirmek, konuklar arasında dans eden revü kızları ve gecenin nabzını tutabilen DJ’ler. DJ geçen hafta Aylin Livaneli’den ‘Bana Müsaade’yi ve Ajlan’dan ‘Tutunup Kendime’yi çaldı. Belki sadece ben etkilendim bundan ama uzun süre unutmayacağım ve herkese “O kadar çok eğlendik ki” diyeceğim. Esnaf sizi 20.00-21.00 arası içeri kabul ediyor ve gece yarısına kadar geçen 3-4 saatte mutlaka eğlendiriyor. Rezervasyonunuzun ardından gelen “Masaların üzerine çıkmanızı tavsiye etmiyoruz” mesajının ne anlama geldiğini de o saatlerin sonuna doğru anlıyorsunuz!

Ondan bir tane daha yok

BEŞİNCİ YIL KUTLAMASI

Haberin Devamı

2018’de açılan Hilton Istanbul Maslak, 5’inci yaşına görkemli bir kutlama ile merhaba dedi. Burada o kadar çok ünlü kaldı ki. Piyanist David Helfgott, Dany Brillant, Yasmin Levy, Lorena Mckennitt, Joss Stone, ve Deep Purple müzik grubu ilk aklıma gelenler. Ayrıca bu otelin sanata sahip çıkması, sergi ve müzayedelere ev sahipliği yapmasını çok seviyorum. Zaten Genel Müdür Özkan Alkan’ın da söylediği gibi artık konaklamanın ötesine geçip bir yaşam merkezi olmuş durumdalar. O yüzden şahane bir kutlamayı hak ettiler.

Ondan bir tane daha yok

YENİLENİYOR!

Taksim’deki Intercontinental Istanbul 1960’lı yıllarda tasarlanmış özel bir bina. Ödüllü bir otel olan Intercontinental Istanbul, geçen ocak ayında renovasyona başlamıştı. 2025’te tamamlanacak. Mimar Aslı Arıkan Dayıoğlu’na emanet edilen otelin lobi alanı ilk aşamada yenilendi. İstanbul Boğazı’ndan ve sudan esinlenerek yeni bir resepsiyon ve oturma alanları tasarlandı. Ayrıca 4 mevsim açık olan bir kış bahçesi düzenlendi. Ortaya çıkan sonuç gerçekten mükemmel.

Ondan bir tane daha yok

BAŞINIZ DÖNECEK!

70’lerin saykodelik ruhunu Türkiye, Fransa, Brezilya ve Amerika’nın müzikal semalarında arayan Kit Martin, baş döndürücü ritim ve vokalleriyle gerçek dışı bir enstrümantal ve görsel deneyim yaşatmasıyla biliniyor. Ülkemizde de sevilen grup, 27 Ekim'de Garanti BBVA konserleri kapsamında Asmalımescit'teki Blind'da sahne alacak. Konser biletleri, Garanti BBVA kredi kartları ile yüzde 20 indirimle alınabilecek.

Ondan bir tane daha yok

FESTİVALE AZ KALDI

The Populist Almanların meşhur Oktoberfest’ini her sene ayağımıza getiriyor. Bu yıl 6-8 Ekim tarihlerinde 7. kez düzenlenecek ‘Oktoberfest İstanbul hosted by The Populist’, üç gün boyunca mekanın Yapı Kredi Bomontiada ve Galataport şubelerinde gerçekleşecek. Geçen yıl Oktoberfest’e 25 bin kişi katılmış! Önceki akşam festival için The Populist’in menüsünden özel olarak seçilen yemeklerin tadımını yaptık. Katılımcıları şahane lezzetler bekliyor. Ayrıca Bomontiada’da Soul Stuff, Sattas, Sahte Rakı, The Ringo Jet’in yanı sıra Yüksek Sadakat, Evrencan Gündüz&Uzaylılar ve son yılların yükselen grubu Madrigal unutulmaz performanslar sergileyecek. Galataport’ta ise DJ performansları olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder