Uğur Alkapar Oyuncuna sahip çık
HABERİ PAYLAŞ

Oyuncuna sahip çık

YouTube’daki ‘İbrahim Selim’le Bu Gece’ programına Melisa Sözen’in çıktığı bölümü izlediniz mi? Moraran gözaltı dolgularından geçirdiği panik ataklara kadar her şeyi anlatıyor. Bunları gazetede yazsak dava açmaya kalkarlar. Aslında bu dizi oyuncularının aşırı açık sözlülüğü, Sözen ile gördüğümüz yeni bir şey değil. Son dönemde kim kendisini bir Instagram canlı yayınına, YouTube programına atsa dili çözülüyor. Nasıl sarhoş olduklarından ilk randevusunda kusan kız arkadaşlarına kadar her şeyi anlatıp çılgınca bir samimiyet fırtınası yaşatıyorlar. O kadar kendilerinden geçiyorlar ki Kutsal Motor’a çıkan Algı Eke gibi rahatlıkla küfür de edebiliyorlar.

Haberin Devamı

Oyuncuna sahip çık

Bu isimlerin gazete röportajları ise şöyle prosedürlerden geçiyor: Soruları önden istiyorlar. O sorular menajere gidiyor, aralarından bazıları çıkıyor. “Özel hayat konuşmuyoruz” diye tepeden bakan yazışmalar gerçekleşiyor. Daha sonra yüz yüze ya da e-mail ile fark etmez, o sipariş sorulara hazırlanmış sıkıcı beylik cevaplar geliyor.

Bu şart öne sürülerek “Evet” dendiyse röportajın bitmiş hali tekrar menajere gidiyor, düzeltmelerle geri geliyor. Oyuncumuza kendilerince harika bir imaj çiziyorlar. Bu prosedürlerin dışında röportaj veren ünlüleri ve böyle şartları asla kabul etmeyen meslektaşlarımı tenzih ederim.

Peki sonra ne oluyor? O kalemle çizilmiş imajın sahibi oyuncu, eşinin dostunun programına çıkıp tuvalet maceralarını anlatıyor! Kahvehanede bile zor göreceğiniz lakaytlıkla küfürler eşliğinde saçma sapan anılarını paylaşıyor. Nerede kaldı imaj? Bu oyuncular gazetecinin karşısına gardını alıp otururken, arkadaşının sunduğu programı ev muhabbetleriyle karıştırıp otokontrolü sıfıra indiriyor. Menajerleri bu ‘imaj bozucu’ yayınlar konusunda uyarıyorum ve “Oyuncularınıza sahip çıkın” diyorum.

MESAFESİZ DUYGULAR

İllüstratör ve grafik tasarımcı Beril Ateş'i ben yeni keşfettim. Zamanın ruhunu yansıtan işleri çok hoşuma gitti. Karşıma bir marka için yaptığı 'Mesafesiz Duygular’ kampanyası çıktı. Artık el bile sıkışamıyoruz, araya mesafe koyuyoruz. Yılbaşını kutlamaya arkadaşımızın evine gidemiyoruz, mesafe koyuyoruz. Aslında birçok kişiyle zaten mesafeli yaşıyorduk.

Haberin Devamı

Resmiyet kazandı iyi de oldu ama yakınlaşmak istediklerimizle de aşamıyoruz o mesafeyi, bu kötü. Beril Ateş bakın şunları özlemiş: "Biraz sarılmayı, dokunmayı, hissetmeyi rüzgarı. Dostlarla kavuşmayı bir deniz kenarında... Upuzun bir sofrada oturmayı özledik hep beraber. Kalabalık ve bir arada." Duygularıma tercüman oldu doğrusu.

CABBAR ONLINE

Bu yılbaşında dört günlük sokağa çıkma yasağı olduğu için kimse birbirine gidip gelemeyecek. Kalabalık aileler çok şanslı çünkü bir tek onlar kalabalık kutlamalar yapabilecek. Tabii paket servise hazır olan restoranlar da evleri birbirinden güzel yemeklerle dolduracak.

Nişantaşı’ndaki Cabbar kebap sevenleri sadece etleriyle değil, mezeleriyle de mutlu edecek. Son derece modern bir paketleme sistemiyle evlerinize kadar gelen Cabbar’ın yemeklerini Yemeksepeti ve Getir üzerinden istemek mümkün. Instagram hesaplarındaki telefon numaralarından da arayıp sipariş verebilirsiniz.

Haberin Devamı

SANAT ESERİ

Instagram’da @grazeturkey hesabından takip edebileceğiniz ‘Graze Turkey’ inanılmaz güzel şarküteri tabakları hazırlıyor. O kadar güzel ki evinize geldiğinde bozmaya kıyamazsınız. Yılbaşı nedeniyle şirketlere daha fazla tabak gitmeye başlamış.

Hediye olarak da yollayabileceğiniz ‘Graze Turkey’ tabakları bence yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olacak. İçinde peynirler, meyveler, krakerler, çerezler yer alan bu tabaklar ‘board’ denilen tahtaların üzerine hazırlanıyor. Yılbaşında çok yoğun olacakları için siz bir an önce siparişinizi verin. Sona kalan donakalır!

YIKILAN TAKVİM

Amerika’da yayınlanan ama tüm dünyada izlenen Drag Queen yarışması ‘Ru Paul’s Drag Race’ 13’üncü sezonuyla 1 Ocak’ta başlıyor. Drag kültürü o kadar gelişip yayıldı ki İstanbul’da bile belli bir çevre oluştu. Online alternatif dergi GZone, Hit Stop ile ortaklaşa hazırladığı 2021 Kraliçeler Takvimi’nde, 11 performans sanatçısına yer vermiş.

Anıl Can’ın çektiği fotoğraflar kelimenin tam anlamıyla yıkılıyor. Takvimden elde edilen gelir eğlence mekanlarında sahne alan bu sanatçıların pandemi yüzünden yaşadıkları sıkıntıları bir nebze azaltmak için kullanılacak. Takvim internet üzerinden satın alınabiliyor.

GÜZEL HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin açılış sponsoru olan Pepsi, 2016’dan bu yana Dua Lipa, Black Eyed Peas, Alicia Keys gibi megastarları sahneye çıkarıyor. Markadan güzel haber geldi, bu iş birliği 2025’e kadar devam edecekmiş. Buna en çok futbolla hiç alakası olmayan ama bu törenleri konser izler gibi kaçırmayan benim gibiler sevindi. Umarız en kısa zamanda İstanbul’da tekrar bir final düzenlenir ve koşa koşa gideriz.

BURADA YASAK YOK

Hafta sonu yasaklarını bir otele kapanarak geçirmek mümkün. Hele bu otel NG Sapanca Enjoy gibi doğanın ortasındaysa, buna kapanmak demek haksızlık olur. Burası doğa, orman ve göl tutkunlarına hayatı yeniden yaşatıyor. Orman, havuz, göl manzaralı 270 odası ile hizmet veren beş yıldızlı tesiste iki restoran, bir snack, iki bar, bir cafe, bir de dondurma dükkânı bulunuyor.

Benim için bunlar önemli çünkü iyi yemek bulamadığım yerde durmam. Artık otellerin olmazsa olmazı spa bölümünde de sauna, kar çeşmesi, hamam, buhar odası gibi farklı imkanlar bulunuyor. Tabii ki türlü türlü masajlar da yaptırabilirsiniz. Beş kapalı iki açık olmak üzere yedi de havuz var. Vakit geçirmekte hiç zorlanacağınızı sanmıyorum. Hatta “Ne çabuk bitti, keşke bir gün daha kalsaydık” diyeceksiniz.

SEN BU DEĞİLSİN

Korsan kitapların kültür hayatımıza verdiği zararı her fırsatta yazıyorum. Yayıncılar, Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği YAYBİR de bu konuda yeni bir kampanya başlatmış. Sloganı “Sen bu değilsin. Korsan kitap alma, suça ortak alma”. Bu konuda en büyük görev okurlara düşüyor. Korsan kitabı tanımak çok zor değil. Emin olamıyorsanız da internetten bandrol kontrolü yapınca gerçek ortaya çıkıyor.

Bu arada internet üzerinden, elden ele dolaşan pdf formatındaki dijital kitapları da unutmayalım. Onlar da korsan. “Korsan kitaba karşı mücadelemize okurlardan ve sektörde yer alan herkesten destek bekliyoruz” diyen YAYBİR Başkanı Mustafa Aksoy, birliğin Instagram hesabındaki duyurularını yaymak için herkesin paylaşmasını istemiş. Destek vermek için Instagram hesabı: @yaybir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder