Uğur Alkapar Oyuncunun dramı
HABERİ PAYLAŞ

Oyuncunun dramı

Berrak Tüzünataç çıplak vücuduna ‘Bla Bla’ yazıp poz vermiş. Sonra da bunu tamamen İngilizce bir metinle açıklayarak bir sanat projesi olduğunun ipucunu vererek beklemede kalın demiş. Tüzünataç ve benzeri oyuncularının dizilerine bakarsanız hitap ettiği kitleyi, ekmek paralarını nasıl işlerden kazandıklarını görürsünüz.

Oyuncunun dramı

Bu yüzden dizi oyuncularının çıkıp, aşırı batılı işlere özenip İngilizce mesajlı sanatsal işlere ‘soyunmasını’ gerçeklikten uzaklaşmak ve kendini bilmemek olarak görüyorum. Sonuçta senin kitlen “Aaa üstünü açmış” diyerek buna bakıp seni yargılayacak insanlar. “Hayır değil” dersen de yapımcılar rol vermez! Bu Türkiye’de ‘mainstream’ olmaktan utanıp kendini İngilizce ‘entelektüel’ göstermeye çalışan bir oyuncunun dramıdır. Bakalım proje dedikleri işin arkasından ne çıkacak.

Haberin Devamı

Güvenli kayak

Kış turizmi de pandemiden nasibini alarak kayak otellerinin çılgın bir şekilde hijyen önlemleri almasına neden oldu. Hatta öyle bir noktaya geldi ki bu konuda hastanelerle yarışır haldeler. Erzurum-Palandöken’deki Sway Hotels de sezonu açtı. Güvenli Turizm Sertifikası almaya hak kazanan otelin tüm alanlarında hava, HEPA H13 kalitesinde antiviral, hastane tipi filtreler ile her saat dokuz kere değiştirilerek filtre ediliyormuş.

Yüzde yüz temiz hava garantisini veren tesis oda başına 155 metrekareye sahip tek kayak oteli olmakla da övünüyor. Özel kabinli kayak odaları, genişletilmiş terasları, gece kayağı için ışıklandırma sistemiyle Sway sezona iddialı bir giriş yaptı. Bu arada Sway’de kayak pistleri hazır ve hafta sonu dahil tüm pistler açık! Uçak bileti olan ve otelde konaklayan tüm konuklar hafta sonu uygulanan yasaklardan etkilenmiyor ve kayak yapabiliyor.

Hayaller gerçek olacak

Bu sene yılbaşı etkinlikleri şartlar itibariyle daha bir sönük geçiyor. Fairmont Quasar İstanbul, ortamı anlamlı bir organizasyonla biraz olsun renklendiriyor. Fairmont Quasar, Bir Dilek Tut Derneği (Make-A-Wish® Türkiye) ile 3-18 yaş arası dilek çocuklarının tedavilerine destek vermek için lobisinde bir yılbaşı ağacı süsledi. Hayati tehlikesi olan hastalıklarla mücadele eden çocukların dileklerini gerçekleştirmek isteyen otel misafirleri 8 Ocak’a kadar ağaçtaki dilek yıldızlarında yer alan kare kodları okutarak bağışta bulunabilecek.

Haberin Devamı

Örnek destek

Evlere servis hizmetinin öncülerinden olan Getir’i sıklıkla kullanıyorum. Uygulama üzerinden çalışan sistemin içinde bir de restoranlardan sipariş verebildiğiniz GetirYemek var. Pandemi şartları nedeniyle tüm eve servislerde patlama yaşanırken ve yeme içme sektörü zor durumdayken, GetirYemek, ocak ayı sonuna kadar restoranlardan aldığı komisyonu kaldırdı.

GetirYemek CEO’su Batuhan Gültakan konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bu zorlu süreçte üzerimize düşeni yaparak, restoranlarımıza tam destek sağlamaya devam edeceğiz” dedi. Umarım sektörde aynı işi yapan diğer markalar da ellerini taşın altına koyar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder