Uğur Alkapar Rekor Asil'de
HABERİ PAYLAŞ

Rekor Asil'de

Oyuncu Bekir Aksoy’un 3 yaşındaki oğlu Asil’in resim konusundaki yeteneğini artık hepimiz biliyoruz. Asil’in ilk sergisi 3 yaşına girdiği gün geçen Cuma açıldı. Asil’in ‘en genç ressam’ olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na gireceği konuşulurken bu rekorun daha bir yaşına bile girmeden ilk sergisini açan Hintli Arushi Bhatnagar’a ait olduğunu yazmıştım. Bunun üzerine Bekir Aksoy aradı ve uzun uzun konuştuk. Ve fark ettik ki Arushi bu rekorun kızlarda sahibi! Erkeklerde bu rekor Amerikalı Dante Lamb’de. Dante ilk eserini 3 yaşında sergilemiş ancak o sırada 4 yaşına girmesine 40 gün varmış. Yani Asil gerçekten ‘en genç erkek ressam’ rekorunun sahibi olacak gibi görünüyor. Artık iş başvuru yapmaya kaldı. Bu arada Asil Aksoy’un ‘Ben Yetişken Bir Ressamım’ sergisi 24 Mart’a kadar Teşvikiye’deki Selahattin Kara Art Studio’da izlenebilir.

Haberin Devamı

NE DEDİM DE DARILDIN?

Mela Bedel 2 yıl önce çıkardığı ‘Alayı Yalan’ şarkısıyla hatırı sayılır bir hayran kitlesi yakalamıştı. Farklı vokal tekniği, yatıştırıcı sesi, kabarık kıvırcık saçları, dünyalar güzeli yüzüyle kesinlikle çok dikkat çekici bir müzisyen. Şarkılarını kendisinin yazması da büyük bir artı. Mela’nın yeni şarkısı ‘Canım’ ise tam damardan etki ediyor. “Ne dedim de darıldın? Derdin ne senin a canım” derken illa bir yerden yakalıyor sizi. Mela ile birlikte acının derinliklerine hızlı bir dalış yapıyorsunuz. 3 dakika 54 saniyelik şarkı biraz daha uzun sürse emin olun hiç çıkamazsınız! Azel Bert’in yaptığı düzenlemeden de mutlaka bahsetmek istiyorum. Mela’nın kendine özgü sesini ön plana çıkaran bir prodüksiyon ile ‘Canım’ hak ettiği sound’la karşımızda. Özetle, harika bir şarkı. Acı çekmek hiç bu kadar keyifli olmamıştı.

OT FESTİVALİ

Alaçatı Ot Festivali senelerdir yazın ilk habercisi olarak ajandalarımızda önemli bir yer tutuyor. Hele bu sene daha martta yaz havası görmeye başlamışken yazın çok daha erken geleceğini düşünmek mantıksız değil. Festival bu yıl 27-30 Nisan arasında gerçekleşecek. Elde edilen gelirin bir kısmı depremzedelere bağışlanacak. Geçen yıl Çeşme Belediyesi’nin davetlisi olarak gittiğim festival bana çok iyi gelmişti. Hele daha hafta sonu gelmeden, kalabalıklar birikmeden önce Alaçatı’yı deneyimlemek paha biçilmezdi. Bu yıl bir aksilik olmazsa festivalin ilk günü yine oradayım.

Haberin Devamı

RESTORANLAR AÇILACAK

Deprem bölgesine baktığımızda zengin bir gastronomi mirası görüyoruz. En çok üzüldüğüm şeylerden biri de buraların mutfak kültürünün de zarar görme ihtimali. Metro Türkiye bu nedenle ‘Benim İşim, Benim Mutfağım’ adı ile bir proje başlattı. Hedef afet bölgesindeki restoranlara destek olmak. Bu proje kapsamında Antakya Sultan Sofrası, Maraş Paça Kebap Restaurant, Malatya Hacı Baba Restaurant ve Antakya Pöç Kasabı ve Kebap Salonu, Ramazan boyunca Güneşli’deki Gastronometro’da iftar organizasyonları düzenleyecek. Buradan elde edilen gelirle restoranlara tekrar kapılarını açmak için bir finansman yaratılacak.

GRAND SANAT

Grand Hyatt İstanbul, ‘Grand Art’ kapsamında İran asıllı Kanadalı sanatçı Arezo Khosroshahi ve İranlı genç sanatçı Omid Beirag’ın eserlerinden oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor. Kapudağ Gallery iş birliği ile hayata geçen ve güncel sanatta farklı uygulama biçimleri ile oluşturulmuş örnekleri bir araya getiren sergi, 30 Nisan’a kadar Grand Hyatt İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Rekor Asilde

Sıradaki haber yükleniyor...
holder