Uğur Alkapar Sahne karizması
HABERİ PAYLAŞ

Sahne karizması

Geçen cumartesi çıktığım mekan turunda birkaç canlı sahneyi izleme fırsatı buldum. İlk durağım Beşiktaş’taki Four Seasons Bosphorus’un içindeki Aqua Restaurant oldu. Deniz ürünleri ağırlıklı menüsünden şahane bir balık çorbası ve dülger balığı seçtim. Aqua, Pasion Turca’nın organizasyonuyla seçtiği sanatçılarla canlı müzik mekanları arasında en üst segmente oturuyor. Biz Zuhal Olcay’ı dinledik.

Güçlü oyunculuğunu ile şarkıları adeta yaşıyor. Enerjisinden, karizmasından etkileniyorsunuz. ‘Dünden Sonra Yarından Önce’yi söylerken “Tanıdık bir hikaye. Kadınla erkek tanışırlar, sevişirler, evlenirler. Sonra da erkek daha genç bir kadın için eşini terk eder” deyince alkış kıyamet koptu. “Benim hiç tatmadığım bir şey” diyerek de gecenin esprisini yaptı. Olcay o kadar kendine güvenli ve aşmış ki geçmişte Haluk Bilginer ve Aşkın Nur Yengi ile yaşadığı aşk üçgenini bile şaka konusu yapabiliyor. Kendisine hayranlığım bu konserden sonra birkaç kat daha arttı.

Haberin Devamı

SAMİMİ ORTAM

Gecenin ikinci durağı Kuruçeşme’deki Two by Levo oldu. Boğaz hattı trafiği o kadar fenaydı ki kısacık yol tam 45 dakika sürdü! Sık sık Two’da sahne alan Selen Görgüzel’in programının sonuna yetiştik. Esas mesleği oyunculuk olan Selen’in sahne hakimiyeti, seyirciyle iletişimi mükemmel.

Sesi de şaşırtıcı derecede başarılı ve oldukça iyi şarkı söylüyor. Belli ki çok çalışmış. Bir ara gece hayatının tanınmış ismi Serhan Sokulgan’ı sahneye davet etti. Serhan da Sezen Aksu şarkılarını sıralayarak Two’daki konukları coşturdu. Bu mekanı samimi ortamı nedeniyle ve yeni sesleri sahneye taşıdığı için çok seviyorum.

BÜYÜK EĞLENCE

Beşiktaş Akaretler’de Kemal Üşenmez’in işlettiği Small (İngilizcede küçük) gençlerin çok rağbet ettiği bir kulüp. Gündüzleri ve canlı müzik olmayan gecelerde eğlenceli bir bar olan Small’ın uygun fiyatlı ve süper lezzetli kokteyllerini tatmanız lazım. Small sahnesinin demirbaşı Boygar cumaları sahne alıyor.

Cumartesi gecesi ise Yansı’yı dinledik. Small birçok mekanın uğraşıp beceremediği bir şeyi başarmış; müşteri kitlesi çok rafine. Pırıl pırıl gençler burada son derece düzeyli bir şekilde eğleniyor. Enerjileri müthiş, Small’ın atmosferi bu sayede çok keyifli. Ayrıca ışıklandırması ve dekoru da çok cool.

Haberin Devamı

Sahne karizması

ÖDÜLLÜK PERFORMANS

Cem Belevi’nin ‘Cemiyet Gazinosu’ projesini çok sevdim. Dizi tadında klipler yayınlıyor. Hepsinde de güzel bir hikaye var. İkinci bölümdeki ‘Gizli’de aldatılan bir kadını oynayan Yeşim Dalgıçer’in etkileyici performansı dikkatimi çekti. Hiç konuşmadığı halde ifadeleriyle binlerce söze bedel şeyler söylüyor. Kliplerde oyunculuk ödülü verilse kimseye kaptırmazdı. Dalgıçer ‘Cemiyet Gazinosu’nun dizi olabileceğinin de sinyallerini vermiş.

ESAS YILDIZ PERA PALAS

‘Pera Palas’ta Bir Gece’ dizisi için düzenlenen galaya gittim. İstanbul’un en önemli binalarından biri, şehrin ilk modern anlamdaki oteli olan 130 yıllık Pera Palas dizinin esas yıldızı. Hazal Kaya’nın canlandırdığı ‘Esra’ zamanda yolculuk yaparak 1919’a gidiyor. Mustafa Kemal’e İngilizlerin planladığı suikastı engellemeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Yabancı dizilerde bu konuları çok görmüş olsak da hikayenin bizden olması ilgi çekiyor. Şark Ekspresi ile Türkiye’ye gelen Avrupalıların kalması için inşa edilen Pera Palas’ın müdavimleri arasında Mustafa Kemal dışında Agatha Christie de var malum. Bunların hepsi diziye çok güzel yedirilmiş. Valla güzel iş.

Sahne karizması

3 YIL SONRA

Indie popun fenomen gruplarından, Belçikalı Oscar and the Wolf bizde o kadar popüler ki bir ara düğünlerde bile sahne almışlardı. Grup 3 yıl aradan sonra 3 şehirlik bir turne için yeniden Türkiye’de. 26 Mayıs gecesi İzmir Arena, 27 Mayıs gecesi İstanbul KüçükÇiftlik Park ve 28 Mayıs’ta Ankara ODTU MD Vişnelik Çim Amfi’de Oscar and the Wolf ile coşuyoruz.

EUROVISION ŞAMPİYONU

Geçen yıl Eurovision’u kazanan İtalyan grup Maneskin bu yaz konsere geliyor. 23 Temmuz’da KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak olan Maneskin önceden de İtalya’da meşhurdu ancak Eurovision’dan sonra 6 elmas plak, 133 platin ve 34 altınla Spotify’da dünyanın en çok dinlenen İtalyan müzik grubu oldu. Tüm dijital platformlarda neredeyse 4 milyar dinlenmeye ulaştı. Rock müzik sevenler ve Eurovision fanları çok eğlenecek.

Sahne karizması

AKILLI ÇOCUK SOFRASI

Sürdürülebilir gıda gezegenimizin yeni konularından biri. Banvit de ‘Akıllı Çocuk Sofrası’ projesiyle geleceğe yatırım yaparak çocuklarda doğru beslenme alışkanlıklarını oluşturmayı ve gıda israfı konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Önceki gün Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz, Beslenme Uzmanı, Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti Dilara Koçak ile Eğitim Bilimci, Akademisyen Dr. Özgür Bolat’ın katılımıyla Raffles Hotel’de düzenlenen basın toplantısında proje tanıtıldı.

FONDÜ KEYFİ

Soğuk kuzey ülkelerinde popüler olan fondüye bayılırım. Eritilimiş peynire şişlerin ucuna takıp bandığınız ekmekler, çikolataya batırdığınız meyve parçaları bu ritüelin keyifli ve lezzetli tarafı. Sheraton Istanbul Levent, aileleri, dostları ve arkadaşları fondü sofraları etrafında yeniden bir araya getiriyor. Geleneksel peynir fondüden çikolata fondüye farklı seçenekler içeren zengin fondü menüsü 20 Mart’a kadar Sheraton Istanbul Levent’te.

Sahne karizması

GASTRONOMİ ŞEHRİ HATAY

Hatay, tarihi ve kültürüyle, gastronomisiyle ülkemizde ve hatta dünyada önemli bir yere sahip. Ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. Yeme içme dünyamızın büyük markalarından Big Chefs de bu listeye giren illerimizi desteklemeye karar verdi. Nisan ayından itibaren şubelerinde Hatay lezzetleri menüsüne yer verecek olan Big Chefs’in kurucu ortağı Gamze Cizreli ve CEO Altan Kosova ile Hatay’a gittik.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ev sahipliğinde harika iki gün geçirdik. ‘Gastronomi Kenti’ unvanına sahip Hatay 1 Nisan’da başlayacak EXPO 2021 ile tüm dünyadan gelecek ziyaretçilerle dolacak. Bu yemekleri dünyaya tanıtma fırsatı bence çok önemli.

Çünkü bir kez Hatay sofrasına oturan hiç kalmak istemez. Big Chefs’in şubelerinde yakında tadabileceğimiz yemekler ise Humus, Babagannuş, Zahter Salatası, Semirsek, Oruk, Sıkma Peyniri, Firik Pilavı, Kâğıt Kebabı, Tahinli Çıtır Kabak Tatlısı.

Sahne karizması

MUSEUM HOTEL

İnşaatı sırasında MÖ 2. yüzyıla ait bir taban mozaiği çıkınca Museum Hotel’in kaderi değişmiş. Bu kazılarda 13 ayrı medeniyetin izini taşıyan bir şehir bulununca oda sayısının yüzde sekseni feda edilmiş ve otel çelik bir yapı olarak bu arkeolojik hazinenin üzerine kurulmuş. Oteli, sahipleri Necmi Asfuroğlu ve kızı Sabiha Abbasoğlu yönetiyor. Artık iş ticaretten çok bir gönül meselesine, bir misyona dönüşmüş onlar için. Bu eşi benzeri olmayan oteli mutlaka ziyaret edin.

Sahne karizması

SAVON OTEL

Kaldığımız Savon Otel, Hatay Fransızların elindeyken sabun fabrikasıymış. Zaten Fransızcada sabun demek ‘savon’. 2006’da restore edilerek bir butik otele dönüştürülmüş. Savon’da o tarihi dokuyu hissedebiliyorsunuz. Ama odalarda modern bir otelin sunduğu her lüks de mevcut. Antakya’da ne yazık ki kötü durumda çok tarihi yapı var. Umarım hepsinin kaderi Savon kadar güzel olur.

Sahne karizması

KONAK

Artık Antakya benim için yemek demek. Kentteki lokantaların çoğu şahane ama Konak bir adım öne çıktı. Tarihi bir binanın avlusunda yemek yiyorsunuz. Şahane müzikler dinliyorsunuz. Antakya’ya has yemekler tabii ki menünün olmazsa olmazı. Çeşit çeşit mezeleri ve etli yemekleriyle Doğu illerinin kebap egemenliğine de meydan okuyor burası. Künefe ise efsane. Peynirlisi dışında kaymaklısını da yapıyorlar.

Sahne karizması

PETEK PASTANESİ

1942’de İskenderun’da kurulan Petek, pastane olsa da restoranı da var. Tabii ki menüde klasik Antakya lezzetleri. Antakya’nın tarihi binalarından birinde yer alan Petek’te yediğim aşur adlı yemeği uzun süre unutamayacağım. Kuzu etiyle yapılan keşkekte dana kullanıldığını düşünün. Buna kırmızı biber de ekliyorlar. Üstüne ceviz. Olsa her gün yerim.

Sahne karizması

ARKEOLOJİ MÜZESİ

Hatay Arkeoloji müzesi 10 bin metrekarelik dev bir alana sahip. 3 bin 500 metrekarelik mozaik sergisi ise dünyanın en büyüğü. 1500 yıllık mozaiklerin yer aldığı müzedeki eserlere paha biçilemiyor. Antik çağdan kalan zemin mozaikleri evlerden ve hamamlardan çıkarılmış. Diğer önemli bir eser de Hitit Kralı II. Şuppiluliuma’nın 3 bin yıllık heykeli. 1.5 metre yüksekliğindeki ve 1.5 ton ağırlığındaki bu heykel bir çizgi film karakteri gibi görünüyor. Şaşırtıcı derecede de sağlam kalmış.

Sahne karizması

İNCİ ZAMANI

Türkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’nin dördüncüsü bu ay raflara çıkıyor. Hürriyet ve Karaca işbirliği ile hayata geçirilen 2022 ‘İncili Gastronomi Rehberi’nde yer alan restoranlar 7 Mart’ta düzenlenecek gecede açıklanacak, 5 ve 4 inci sahibi olan restoranlara da plaketleri takdim edilecek.

BAKLAVA EĞİTİMİ

Karaköy Güllüoğlu, Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) öğrenci ve mezunları için baklava eğitim programı hazırladı. İlki geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ve yılda altı kez açılacak eğitim programında; baklava hamurunun incelikleri ve ustalığının temeli öğretilecek. Böylece baklava geleneği nesilden nesile aktarılmaya devam edecek.

Sahne karizması

Sıradaki haber yükleniyor...
holder