Uğur Alkapar Sahnenin yıldızı
HABERİ PAYLAŞ

Sahnenin yıldızı

Geçen salı Kuruçeşme’deki Two’da yapımcı Metin Özcan’ın doğum günü vardı. Gecenin yıldızı ise Ozan Doğulu ile yaptıkları sahnelerle meşhur Hera idi. Bu kez kendi orkestrasıyla konukları coşturdu. Hera sadece adını aldığı Yunan tanrıçası kadar güzel değil, aynı zamanda çok iyi bir müzisyen, başarılı bir şarkıcı. Üstelik çok da mütevazı. Sohbet etme fırsatı bulduğum Metin Özcan ise 22 Nisan’da vizyona girecek komedi filmi ‘Her Şey Dahil’den bahsetti. Başka birçok film gibi ‘Bergen’ fırtınası nedeniyle onlar da normalde daha erken olan vizyon tarihini ertelemiş. Gülmeye çok ihtiyacımız olan bu dönemde başrollerini Gonca Vuslateri ve Gürgen Öz’ün paylaştığı ‘Her Şey Dahil’i merakla bekliyorum.

Haberin Devamı

93 YAZI

Yıl 1993. Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanıp İstanbul’a yeni gelmişim. Şehrin altını üstüne getiriyoruz. Şehir de şehir hani. Sabaha kadar eve girmek istemeseniz haftanın her gecesi yapacak şey bulursunuz. Tarih 7 Ekim. Madonna o akşam İnönü Stadyumu’nda konser veriyor. Rüya gibi bir şey. Gerçek dışı bizim için.

Ama bir gerçek var ki öğrenci olarak bilet alamayışımız. Stadın kapısından Madonna dinlemek bile bize büyük mutluluk vermişti. 93 yazı Türkiye’de inanılmaz bir dönemdi. Ahmet San organizasyonuyla yıllarca televizyondan kliplerini izlediğimiz şarkıcı ve gruplar ayağımıza gelmişti. Guns’n Roses, Elton John, Metallica, Sting, Bon Jovi, Scorpions, Michael Jackson ve Madonna...

İşte o muhteşem yazı yaşamış dönemin gençleri, müzisyenleri ve müzik yazarlarıyla yapılmış röportajlardan oluşan ‘93 Yazı’ adlı harika bir belgesel yapmışlar. Yönetmenliğini Sercan Subaşı’nın, yapımcılığını Ümit Oktay Aymelek’in üstlendiği ‘93 Yazı’ dijital platform Gain’de izlenebilir.

Sahnenin yıldızı


CANNES SURPRİZİ

Diğer sosyal medya platformlarının önüne geçmeye başlayan TikTok’un önlenemeyen yükselişini konuşmak üzere markanın Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen ile bir araya geldik. Konu TikTok’un yeni bombası Cannes’dı.

Daha iki sene öncesine kadar Cannes Film Festivali’nin kırmızı halısında selfie çekmek yasakken, festival bu yıl TikTok’u sponsor olarak aldı. Bu gelişme popüler kültürü farklı noktalardan etkileyecek. Dahası TikTok’un bu tür ters köşe girişimleri spor ve kültür sanatın diğer alanlarında da devam edecekmiş. Zamanında burun kıvıranların bile artık TikTok kullanıcısı olduğu bu dönem bakalım daha ne şaşırtıcı olaylara gebe.

Haberin Devamı

Sahnenin yıldızı

İYİLİK DÜKKANI

Gönüllülerden oluşan Beykoz Eğitime Destek Derneği’nin güzel çalışmalarından bahsetmek istiyorum size. Bedes İyilik Dükkanı’nda çoğu kullanılmamış ve özenle seçilmiş ikinci el eşyalar satılıyor. Instagram’da sergilenen ürünlerden beğendiğinize “Aldım” yazıp dükkana mı gelip alacaksınız, kargoyla mı istiyorsunuz onun bilgisini vermeniz yetiyor.

Buradan elde edilen gelir okumaya istekli ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere burs olarak gidiyor. Bir yandan da öğrencilerin başarısına destek olmak için dernek merkezinde online dersler veriliyor. Alışveriş yapmak ya da ürün bağışlamak isterseniz derneğe ‘bedesiyilikdukkan’ Instagram hesabından ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sahnenin yıldızı

SUADİYE’DE SANAT

Suadiye’de açılan Decollage Art Space’i mutlaka görmelisiniz. 7 kattan oluşan bu sanat binası genç ve yeni nesle sanatı sevdirmek, sürdürülebilir ve ulaşılabilir bir sanat ortamı yaratmak amacıyla hayata geçirildi. 7 katında farklı sanat dallarından deneyim ve merak uyandıran projeler var.

Suadiye’nin sanatla sosyal buluşma noktası olarak konumlanan Decollage Art Space’te heykel ve performans katı, içerisinde ulaşılabilir fiyatlarla Art Shop bölümünün de yer aldığı enfes kahveleriyle beğeni kazanan VKoffee, sanat galerisi, sanat tarihine dair kapsamlı ve zengin içeriklerden oluşan sanat kitaplığı, ofis ve etkinlik alanlarını barındırıyor.

‘GÜZELLİK’ LİSTELERDE

Neslim Güngen’i güzellik sektöründeki başarılarıyla tanıdım. Müzikte de yetenekli olan Güngen, Sinan Akçıl ile ‘Mecburum Sana’ şarkısında düet yapmıştı. Şimdi de ‘Güzellik’ adındaki son şarkısını yayınladı. Kendi konusu güzellik olduğu için esprili sözleriyle renkli bir işe imza atmış. Klibi de pek şeker, gülümsetiyor. Listelerde de üst sıralarda. Bravo valla!

Sahnenin yıldızı

YAZIN AYAK SESLERİ

Kış bir türlü gitmedi ama mekanlar yaz planlarını şimdiden yaptı. Bu sezonun popüler mekanı, Kuruçeşme’deki Two’nun sahibi Levent Akbulut, Bodrum şubesinin inşaatını bitirdi bile. Bodrum Marina’da konuklarını ağırlayacak Two’nun planlanan son halini gördüm. Hem şık hem de rahat. Kuruçeşme şubesinde olduğu gibi burada da iyi yemek ve canlı müzik ön planda.

Akdeniz mutfağından esintiler taşıyan menüsü Bodrum’da daha da zenginleşerek iyice Egeli oluyor. Ambiyans ise İstanbul’dakinden daha hafif, yani tam yazlık. Two’nun imzası olan sahnesinde ise yaz boyunca her hafta Metin Arolat ve Deha Bilimlier’in çıkacağı kesinleşti. Bu iki isim Ramazan Bayramı’nda da tatilcileri coşturacak. Birinci gün Metin Arolat, İkinci ve bayramdan hemen sonraki gün Deha Bilimlier sahnede olacak.

Bu sene bayram dolayısıyla Bodrum sezonunun erken başlayacağını söyleyen Akbulut “Biz hazırlıklarımızı yaptık. Yıldız isimlerin yanında sürpriz müzisyenlerle sahnemizi renklendireceğiz. Bu yaz Bodrum’da eğlence bizden sorulacak. Tüm sektörün de iyi bir sezon geçireceğine inanıyoruz” diyerek umutlu konuştu.

Sahnenin yıldızı

KURUÇEŞME’DE NELERNELER OLUYOR?

Geçen hafta Two’nun programı o kadar renkliydi ki her akşam koşa koşa gitmekten yolunu ezberledim. Geçen hafta cuma kara rağmen Serhan Sokulgan’ı konukları yalnız bırakmamıştı. Pazar ise genç popçu Şahkan’ın ilk sahnesi vardı. 22 yaşındaki bu yetenek gerçekten sahnenin tozunu attırdı. Mutlaka izlemelisiniz. Yarın yine Serhan var. Biz bugünlerde hep Two’dayız.

NEFES KESEN MANZARA

Kabak Koyu yıllarca benim için bütçesi sınırlı Hippi arkadaşlarımın gittiği, doğası güzel ama konaklama imkanları pek konforlu olmayan bir tatil noktasıydı. Bu nedenle pek ilgimi çekmedi hiç. Ama bir arkadaşımın tavsiye ettiği, Kabak’taki La Boheme Otel’in fotoğraflarını görünce nefesim kesildi. Meşhur Ertem Eğilmez’in oğlu, Arzu Film’in sahibi Ferdi Eğilmez’e aitmiş otel.

10 dönüm arazi içinde 18 odalı bu butik otel deniz manzaralı sedir bungalovları ve sunduğu konforla çölde bir vaha gibi. Mutfak konusunda da iddialılar. Şef Kadir Bedir imzalı akya balık sarma, deniz mahsulleri üçlemesi, enginar ızgara başta olmak üzere, deniz ürünleri ve Ege tatları vaat ediyorlar. Kelebekler Vadisi ve Cennet Plajı turları da sunuyorlar. Bu yaz şeytanın bacağını kırıp ilk kez Kabak Koyu’na gideceğim sanırım.

Sahnenin yıldızı

NİSANDA AÇILIYOR

Kışın kapalı olan birçok otel nisan ayında kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bunlardan biri de Bodrum’un en gözde koylarından Yalıkavak Tilkicik’te yer alan, Nurçe Erben’in sahibi olduğu Elementa Boutique Hotel. Modern tasarımı, muhteşem deniz manzarası ve damaklarda enfes tatlar bırakan lezzetleri ile Elementa geçen sezon adından çok söz ettirmişti. Bu yaz da belli ki yine çok konuşulacak.

Sahnenin yıldızı

GASTRONOMİ MİRASI

Anadolu mutfağının modern yorumları yükselen bir trend. The Ritz Carlton İstanbul’un içinde Atölye adlı restoran da meseleyi çok doğru anlayarak, derin bir araştırma ve geliştirme süreci sonrasında harika bir menü hazırlamış. Yerel malzemelerin, geleneksel tariflerin küçük dokunuşlarla modernleştirildiği, yer yer tatlı sürprizlerle dolu bir menü bu.

Otelin Executive Chef’i Selami Güleryüz konuklarına gerçekten keyifli bir deneyim yaşatıyor. Tarhana çorbasına kızılcık eklemek, zeytinyağlı ıspanak kökünün üzerine kızartılmış yoğurt topları koymak harika fikir. Keşkek ve pastırma tozu ile servis edilen küşleme, yeşil mercimek üzeri İskenderun karidesi çok başarılı.

Edirne’nin meşhur yaprak ciğerini layıkıyla yaptıklarını söylemeliyim. Hatay’ın meşhur çıtır kabak tatlısı ve kaymaklı ayva tatlısıyla bitirdiğimiz yemek bir süre aklımdan çıkmayacak.

Sahnenin yıldızı

Unutmadan, menüde pide çeşitlerinden Sinop mantısına uzanan geleneksel seçenekler de var.

Tüm dünyadan misafir ağırlayan Ritz Carlton’ın Atölye restoranının yeni menüsü gastronomi kültürümüzü tanıtmamıza büyük katkı sağlayacak bir girişim. Menüden aklımda kalanları yemek için ikinci kez gitmek üzere sabırsızlanıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder