Uğur Alkapar Sarsıcı bir yüzleşme
HABERİ PAYLAŞ

Sarsıcı bir yüzleşme

‘İnsanlar İkiye Ayrılır’ ve ‘Karışık Kaset’ gibi filmlerden tanıdığımız yönetmen Tunç Şahin’in ilk tiyatro oyunu ‘Canavar’ iki sezondur sahneleniyor. Şahin’in hem yazıp hem yönettiği oyunun başrollerinde Tülin Özen, Gülçin Kültür Şahin ve Hakan Emre Ünal var.

Sarsıcı bir yüzleşme

Üç kuzenin geçmişle hesaplaşmasını anlatan oyun bugüne kadar sahnelerde karşıma çıkan en gerçekçi ve vurucu hikayelerden birine sahip. Konunun aile içi istismar olması ise birçoklarını rahatsız edebilecekken Şahin’in her satırı ince ince işlenmiş metni oyuncuların zaman zaman seyirciyi nefessiz bırakacak kadar yoğunlaşan kusursuz performanslarıyla birleşince bize sarılmak isteyeceğimiz üç karakter bırakıyor. Bizim neslin mutlaka gördüğü, yaşadığı tipte eski bir mutfakta geçen 80 dakikalık oyun biraz gülümsetiyor, biraz ağlatıyor. ‘Canavar’ sürüklendiğiniz inişli çıkışlı yolculukta içinizi burkan şeylere şahit olsanız bile en sonunda sizi evinize yine de umut dolu yollamayı başarıyor. ‘Canavar’ 27 Mart Perşembe günü Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda izlenebilir.

Haberin Devamı

Sarsıcı bir yüzleşme

ÇOK EĞLENECEĞİZ

Basketbolun en eğlenceli takımı Harlem Globerotters turne rotasına bizi de aldığından beri sağ olsunlar sık sık geliyorlar. Dünyanın en çok kazanan takımı olarak bilinen Globerotters eğlenceli gösterileriyle meşhur. 24 Mayıs Cuma günü Ankara Spor Salonu’nda ve 26 Mayıs Pazar günü İstanbul Volkswagen Arena’da bizlerle olacaklar. Yine çok eğleneceğiz.

Sarsıcı bir yüzleşme

10 YIL SONRA

Karizmatik solisti Beth Ditto ile meşhur Gossip grubunun ‘Heavy Cross’ şarkısını 2009’dan beri bıkıp usanmadan dinlerim. Grup 10 yılı aşkın bir aradan sonra ilk single’ı da aynı adı taşıyan ‘Real Power’ adında bir albüm yayınladı. İkinci single ise ‘Give It Up For Love’. İşte Gossip de oraların Vega’sı. Biliyorsunuz Vega da yeni albümünü yayınlamak için 15 yıl beklemişti!

Sarsıcı bir yüzleşme

150 MİLYON TURİST

Suudi Arabistan Turizm Kalkınma Ajansı, Türk seyahat severlere Arabistan’ın kültür ve turizm olanaklarını tanıtmak için bir kampanya başlattı. Suudi Arabistan, farklı doğal zenginlikleri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi mekanları ve hareketli şehirleriyle cazip bir ülke. Antik kent Al-Ula’nın eski Nabatean kalıntılarından, 1800 kilometrelik Kızıldeniz kıyı şeridine, Riyad’ın kozmopolit şehir yaşamından Cidde’nin tarihi güzelliklerine kadar zengin bir deneyim yelpazesi sunuyor. Suudiler 2030 yılına kadar yılda 150 milyondan fazla ziyaretçi çekmeyi hedefliyor

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder