Uğur Alkapar Seyirci bunu istiyor
HABERİ PAYLAŞ

Seyirci bunu istiyor

Geçen cumartesi, Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı, başrolünde Demet Akbağ’ın yer aldığı ‘Aydınlıkevler’ oyununu Maslak’taki Uniq Hall’de izledim. ‘Aydınlıkevler’ çok beğenildi. Dakikalarca ayakta alkışlandı. 15 yıl sonra tiyatro sahnesine dönen Demet Akbağ aldıkları tepkilerden çok mutluydu. Yılmaz Erdoğan’ın diğer işlerinden tanıdığımız bir hikayesi olan oyun 1970’lerde Ankara’da bir babaanne ile torunun geçim sıkıntısı üzerine kurulu hayatlarını anlatıyor.

Fonda da dönemin politik olayları. 20 yıl sonra ilk kez bir oyun yazan Yılmaz Erdoğan yine gençliğine ve bir aile büyüğüne odaklanmış. Erdoğan hiç ara vermemiş gibi. Oyun 20 yıl önce yazılmış ve oynanmış olsa yine aynı böyle bir dekor ve aynı oyunculuklarla sunulurdu.

Haberin Devamı

Demet Akbağ yer aldığı dizi ve filmlerde defalarca canlandırdığı anneanne-babaanne karakterini aynı mimikler ve aksanla karşımıza çıkarıyor. Yani ‘Çok Güzel Hareketler’ izleyicisiyseniz bu oyun tam size göre. Ama tiyatro sahnesinde yeni bir şeyler arayan bir sanatseverseniz onu ‘Aydınlıkevler’de bulamayacaksınız.

KAPALI GİŞE OYNAYACAK

Şahit olduğum kadarıyla zaten seyirci de bunu istiyor. Hâlâ ‘Bir Demet Tiyatro’ izlemek, karşılarında ünlü Demet Akbağ’ı görmek için bilet alıyorlar. Verdikleri paranın karşılığını almak için de en dramatik sahnelerde bile çılgın kahkahalar atıyorlar. Siz neye güldüler acaba diye şaşkınlıkla bakarken, Akbağ’ın metni komikleştirmedeki başarısına da hayran oluyorsunuz.

O sırada sahnede canlandırılan şey hiç komik olmasa bile. Gülerken düşünmek isteyenler, ekrandan tanıdıkları ünlüleri canlı görmek isteyenler, dönen sahne sevenler ve yılda bir kez tiyatroya gidenler ‘Aydınlıkevler’e bayılacak. Bu nedenle oyun sezon boyu kapalı gişe oynayacak. Hemen bilet bakmaya başlayın.

SETLERDEN SAHNEYE

Ünlüleri kanlı canlı sahnede izlemek için her zaman bir tiyatro oyununa gitmeniz gerekmiyor. Konserler de bunun için. Kanal D’deki ‘Camdaki Kız’ın ‘Levent’i Tuğrul Tülek 10 parmağında 10 marifet bir sanatçı.

Sadece iyi bir oyuncu değil aynı zamanda müzisyen. YaDa adlı grubun solisti. YaDa ve Özge Fışkın’ın geçen ay çıkardığı ‘Beyhude’yi dinlemenizi öneririm. Kaliteli bir iş. Tuğrul Tülek ve grubu YaDa yarın Kadıköy’deki The Wall’da konser veriyor. Saat 21.00’de başlayacak konserde yeni şarkıları ‘Kırılgan’ı da ilk kez çalacaklar.

Haberin Devamı

OSCAR’I GERİ ALINSIN

Will Smith’in Oscar töreninde Chris Rock’a yumruk şiddetinde bir tokat atması bizim ünlülere de konu oldu. Demet Akalın ve Gonca Vuslateri “Oh canıma değsin” düzeyinde tweet’ler attı. Bunun ne kadar ilkel ve yakışıksız bir davranış olduğunu ise tüm dünya ancak ertesi gün biraz düşününce anladı.

O sahnede bugüne kadar Will Smith’in bir hastalık yüzünden saçını kaybeden eşine asker benzetmesi yapılmasından çok daha ağır espriler uçuştu. Kimse de kalkıp sunucuya tokat atmadı. Şu an Will Smith’i örnek alan milyonlarca insan kendilerine ya da aile üyelerine hakaret edildiğini düşündüklerinde şiddet uygulamanın meşru olduğunu düşünüyor.

Gerçekten çok yazık. Şiddet bu kadar normalleşmişken canlı yayında tüm dünya ünlü bir aktörün diğerine tokat atmasını izliyor ve sonra da o tokatı atan aktöre hiçbir şey olmuyor. Üstelik bir de ödül veriliyor. Will Smith’in Oscar’ı acilen geri alınsın!

Haberin Devamı

MELANKOLİK YOLCULUK

Ah! Kosmos adıyla tanınan müzik prodüktörü Başak Günak’ı alternatif ortamlarda çok iyi tanırlar. Daha önce Mabel Matiz’le ‘Mavi’, Aylin Aslım’la Murathan Mungan’ın albümünde ‘Geçiyorum’u yapan Ah! Kosmos şimdi de Melike Şahin ile ‘Miras’a imza atmış. Yanlarına ‘Kana Kana’dan tanıdığımız Övünç Dan’ı da almışlar. Melankolik bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız hemen dinleyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder