Uğur Alkapar Seyirci seçecek
HABERİ PAYLAŞ

Seyirci seçecek

Red Bull Jukebox Sahnesi, yepyeni bir konser deneyimi ile Türkiye’de ilk kez 22 Eylül 2023'te Küçükçiftlik Park’ta müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Söylenecek şarkıların ve tarzlarının seyirciler tarafından oylama ile belirleneceği bu konser deneyiminde sahne, son dönemin önde gelen ekiplerinden Dolu Kadehi Ters Tut’un olacak. Bu arada grup 26 Ağustos’ta Festival Park Kadıköy Sahnesi'nde de konser verecek.

DİVA GELİYOR

Bodrum Yarımadası’nın büyük ve konforlu konser alanı D-Marin Turgutreis içinde özel bir bölümde konumlandırılan Maximiles Black Turgutreis Arena, birbirinden keyifli etkinliklerle sezona devam ediyor. Bugün sahnede Buika var! Ağustos takvimi ise rengarenk. Ayın 9’unda ‘Deli Bayramı’ adlı oyun, 11’inde Evgeny Grinko, 12’sinde Alessandro Safina, 16’sında Gökhan Türkmen, 18’inde Gülşen, 19’unda Monica Molina, 23’ünde ‘Zengin Mutfağı’ ve 26’sında Emma Shapplin, Bodrum’daki tatilcilere keyif dolu geceler yaşatacak.

Haberin Devamı

GEYİĞİ ÖP!

Nilüfer Belediyesi’nin “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla düzenlediği ‘+1 Sunar: Nilüfer Müzik Festivali’nde sahne alacak ilk isimler açıklandı. 1-2-3 Eylül tarihlerinde Bursa Balat Atatürk Ormanı’nda gerçekleşecek festivalin bomba isimleri şunlar: Duman, Hayko Cepkin, Büyük Ev Ablukada, Dolu Kadehi Ters Tut, Motive, Hey! Douglas, Malt ve Soft Analog.

KIPIR KIPIR

Müzik piyasasına 2018 yılında yayınladığı "Sadakatsiz" isimli single çalışmasıyla hızlı bir giriş yapan Melodi, renkli tarzıyla dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Melodi, enerjik ve hareketli yeni şarkısı ‘Kusursuz Uyum’ ile dinleyenlerin içini kıpır kıpır edecek. Şarkının söz ve müziği Ayçe Ezgi Kızıldere ve aranjesi ise Ateş Berker Öngören imzalı.

ÖZGÜN YORUM

Müzisyen bir aileden gelen Elif Sanchez, Türk Halk Müziği, klasik müzik ile caz eğitimini harmanladığı müzikal tarzı ile Anadolu ve Azerbaycan coğrafyasından, İspanyolca şarkılara kadar kendine has yorumuyla dinleyicilerin beğenisini kazanan bir isim. Sanchez, ‘Selami Şahin Şarkıları 1’ albümünde ‘Benim İçin Öldün Artık’ şarkısını seslendirmiş. Elif ve Grammy adayı Paul Sanchez’in birlikte yaptıkları düzenleme ise harika.

Haberin Devamı

Yeni single

‘Beni Bi Sal’ şarkısıyla adını geniş kitlelere duyuran Cihan Suyolcu’nun yeni single’ı ‘Aranıyo’ dijital platformlarda yerini aldı. Cihan Suyolcu’nun 3 aydır stüdyo çalışmalarını sürdürdüğü ‘Aranıyo’nun sözü ve müziği kendisine ait. Klibi ise Ferit Çetinkaya yönetmiş.

ASSOS’TAKİ EVİNİZ

Assos’a 8.5 km mesafedeki, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Büyükhusun köyünde bulunan ‘Assos Sizin Ev’, insanların hâlâ kapılarını kilitlemediği, huzurun her köşeye yayıldığı bir noktada yer alıyor. Muhteşem manzaraya sahip bu yedi ev tam kafa dinleme tatili için. Dört ve yedi kişilik iki farklı seçenekte evler var. Buraya gidip telefonları kapatıp, kitap okuyup, denize girip başka hiçbir şey yapmadan dinlenmek sanırım şu an hepimizin hayalini kurduğu şey olabilir…

Seyirci seçecek

 

Yazın yorgunluğunu atın

Assos-Sivrice koyunda Kaz dağlarının temiz havası eşliğinde sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek ister misiniz? Size 6 odası ve 25 kişilik kapasitesi olan İdacasa’yı tavsiye edebilirim. Sade ve tertemiz bir ortamda hizmet veren İdacasa’nın kahvaltısı enfes. Ayrıca denize 100 metre uzaklıkta. Ege’nin serin sularında Midilli’ye karşı yüzme keyfini, bölgenin mistik havasını soluyarak deneyimlemek yazın tüm yorgunluğunu alacaktır.

Haberin Devamı

Seyirci seçecek

 

12 AY CANLI MÜZİK

Bodrum’un bu sezon en iddialı mekânı Milta Marina’daki Kirpik by Ezberbozan. Eskiden Küfe olarak bildiğimiz Kirpik yeni konseptiyle 12 ay boyunca açık kalacak. Yıl boyu ünlü şarkıcıları sahnesinde ağırlayacak olan Kirpik’te Bendeniz’i izleme fırsatı buldum. Manzarasıyla Bodrum’u iliklerimize kadar hissettiğimiz bol esintili mekânda 90’lara bir yolculuk yaptık. Derya Bedavacı, Mehmet Erdem, Bendeniz, Altay, Rober Hatemo gibi ünlü isimlerin sahnelerine ev sahipliği yapan 450 kişilik Kirpik’in yemekleri de mutlaka tadılmalı. 15 çeşit imza kokteylin yanı sıra klasik kokteyllerin de tümü mevcut. Kirpik yazın sahnesinde ağırladığı isimlerle yerini şimdiden sağlamlaştırdı. Kış sezonu da eminim harika geçecek.

Seyirci seçecek

 

TÜRK-ASYA MUTFAĞI

SENTEZ MENÜ

İki Michelin yıldızlı tek şefimiz Fatih Tutak Galataport’taki The Peninsula İstanbul’un terasına Gallada isimli bir restoran açtı. Mekânın muhteşem manzarasını anlatmama gerek yok. Restoran Asya ve Türk mutfağını sentezleyen bir menüye sahip. ‘Adana kebaplı Çin mantısı’ dersem konsepti anında anlamış olursunuz! (Bu arada menünün benim için bir numarası bu yemek.) Gallada kendisini “İpek Yolu'nun tarihi lezzetleri ve gelenekleri ile tüm bunların İstanbul ile olan bağlantısına dayanan çağdaş bir gastronomi yolculuğu” olarak tanımlıyor. Tutak’ın 2 yıllık araştırmayla ortaya çıkardığı bu yenilikçi Türk-Asya mutfağı sürpriz tatları bir araya getiriyor.

UNUTULMAZ BİR DENEYİM

Gallada, Anadolu’nun malzemesini Uzak Doğu’nun teknikleriyle harmanlıyor. Zaman zaman da tersi. Odun ateşinde pişirilen deniz ürünleri, 25 katmandan oluşan şaşlık, ılık hurma keki ve şefin annesine ithaf ettiği demir tatlısı gibi özel tatlar unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Şef Fatih Tutak “Eski İpek Yolu’nun masalları, gelenekleri ve gastronomik mirasını büyüleyici buluyorum. İstanbul’da eşi benzeri olmayan bir menü üzerinde çalışmak, tarihsel olarak bizi Asya ve ötesiyle birleştiren hazineleri, benzersiz tarifleri sergilemek için eşsiz bir fırsat” diyor.

Seyirci seçecek

 

CAZİBELİ BİR İTALYAN

Muzaffer Yıldırım’ın sahibi olduğu The Stay grubu gastronomi dünyasındaki yatırımlarına Bebek Otel, Sankai by Nagaya’nın ardından şimdi de Marcello ile devam ediyor. İtalyan lezzetlerinin şehirdeki gözde temsilcisi olmak üzere kapılarını açan Marcello’da yedim geçenlerde. Açık mutfakta İtalyan şeflerin görsel şovu tam bir performans. İşini yaparken keyif alan birini izlemek çok mutlu ediyor beni. Mekânın imza tabağı focaccia. Ama aklınıza annenizin üstüne domates biber yapıştırdığı tuzlu kek gelmesin. Gerçek focaccia meğer bambaşka bir yemekmiş. Tasarımı Autoban imzası taşıyan mekânın ambiyansı mükemmel. Günlük üretilen taze makarnaları, parmesan ve porcini mantarlı risottosu, iddialı lazanyası Marcello’nun vazgeçilmezleri. Finalde tarifi Şef Luigi’nin annesine ait tiramisuya ise özel harmanlanmış espresso eşlik ediyor.

Seyirci seçecek

 

LEZZET VE DANS

Vogue Hotel Supreme Bodrum bünyesinde kapılarını açan Pinksy Beach Lounge&Restaurant dünya lezzetleri ve eğlenceyi bir araya getiriyor. Rusya’nın yeme içme sektöründeki öncülerinden Anton Pinsky’nin bilgi birikimini, Can Avcı’nın girişimci ruhuyla buluşturan Pinsky ‘özenilmiş salaşlık’ konsepti ile misafirlerini karşılıyor. Gastronomide de iddialı olan Pinksy renkli menüsüyle dikkat çekiyor. Eğlencenin ve müziğin ön planda olduğu mekânda yerli ve yabancı DJ’ler konukları eğlendiriyor.

Seyirci seçecek

Sıradaki haber yükleniyor...
holder