Yazarlar Sinema filmi tadında
HABERİ PAYLAŞ

Sinema filmi tadında

Kanal D’nin yeni dizisi ‘Dilek Taşı’nın tanıtımlarını izlediniz mi? Yakında ekrana gelecek dizi bana ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ ya da ‘Çemberimde Gül Oya’yı hatırlattı. ‘Dilek Taşı’ da efsaneler arasına girecek gibi görünüyor. Zaten ikinci tanıtımın ardından sosyal medyada herkes aynı şeyi söylüyordu. Başlamadan bu kadar konuşuluyorsa bu dizi ekrana geldikten sonra kim bilir neler olacak! Başrollerde Salih Bademci, Hazal Subaşı ve Ozan Dolunay var. Tanıtımlarda Salih Bademci’nin performansı ön plana çıkıyor ama emin olun tüm ekip canını dişine takarak oynamış. Birçok usta isim yer alıyor kadroda. Sinema filmi tadında oyunculuklar ortaya çıkmış. Senaryo ise daha önce birçok uzun soluklu işe imza atmış, eski dostum Can Sinan’ın elinden çıkıyor. Sabırsızlıkla bekliyorum!

Haberin Devamı

Sinema filmi tadında

MODERN TÜRK MUTFAĞI

Karaköy’deki evine dönen İstanbul Modern’de restoran grubu ‘c-paces’ Restoran Modern’i açtı. Adına yakışan bir menüye sahip Restoran Modern’de İstanbul tüm ihtişamıyla karşınızda. Muhteşem bir manzara. Restoranın Executive Chef’i Tuğçe Mirza Canik daha önceki mekanlarından tanıdığım ve tarzını çok beğendiğim bir şef. Yeteneğini Modern’in menüsünde de gösteren Canik, Türk mutfağının farklı tatlarını ‘modern’ bir şekilde yorumlamış ve ortaya sofistike tabaklar çıkmış.

Sinema filmi tadında

YARATICI YEMEKLER

Ege otlu mücver, morel mantarlı deniz tarağı, bonfile çiğ köfte tartare, çakı midye tava, ılık kuşkonmaz, acılı karides güveç ve ahtapot kokoreç gibi bol sürprizli ve yaratıcı yemekler var menüde. Servis ekibinin ustalığı ve tatlılığını da mutlaka belirtmeliyim. Restoran Modern hem konumu ve manzarası hem de menüsüyle yemekten anlayan, kültürlü yabancı turistler kadar bizlerin de çok keyif alacağı bir yer. İstanbul’un en güzel restoranlarından biri.

KUYU BURGER

Malum artık lezzet nerdeyse yol, engel tanımadan oraya gidiliyor. Bu nedenle size Kastamonu’daki Hacının Yeri’nden bahsedeceğim. Yörenin kuyu kebabını 70’lerden bu yana sunan bu lokanta bir de yenilik getirmiş. Hacının Yeri’nin işletmecilerinden milli güreşçi Serkan Eren, “Bu yöresel lezzetten de neden fast food olmasın” diyerek ‘kuyu burger’i icat etmiş. Kuyu burgeri sadece Kastamonulular sevmiyor. Bu lezzeti tatmak için İstanbul’dan bile gidenler varmış. Biz de mi gitsek?

Haberin Devamı

Sinema filmi tadında

MAHALLENİZİN MEKÂNI

Şaşıracaksınız ama farklı türde restoranları olan Cihangir’in en büyük eksiği bir mahalle meyhanesiydi. Çat kapı gidebileceğiniz, yemeklerin kalitesinden emin olacağınız ve maaşınızı bırakmadan çıkabileceğiniz bir yerden bahsediyorum. Hacer Karakuş’un işlettiği By Muzaffer bu açığı kapattı. Altıpatlar Sokak’taki By Muzaffer, Beşiktaş’taki aynı isimli balık restoranının uzantısı. Bu nedenle deniz ürünlü mezeleri şahane. Dolaptaki her şey taze. Aynı gün üretiliyor. Ambiyans ise harika. Kendinizi evinizde hissedeceğiniz bir mekân. Müzikler ise çoğunlukla eskiler, efkarlandıran şarkılar. Eşinizi dostunuzu toplayıp, uzun uzun muhabbet edeceğiniz bir yer By Muzaffer. Duydunuz mu Cihangirliler!

AĞUSTOS PARTİSİ

Ağustos sonu geldi ama Bodrum'da yaz bitmedi. Aksine yazın en güzel günleri yaşanıyor. Bodrum'un 'Burning Man'i aratmayan partilerine ev sahipliği yapan Yalıkavak'taki The Galliard Cove House bu akşam ünlü DJ ve prodüktör Sam Farsio'yu ağırlıyor. Galliard'ın muhteşem atmosferinde, denizden püfür püfür esen rüzgârın eşliğinde Farsio'nun müzikleriyle eğlence fırsatı! Haydi Bodrum...

Haberin Devamı

Sinema filmi tadında

BİR FESTİVALİN SAHNE ARKASI

İlk kez 2001’de yapılan Fanta Fest, aralıksız 14 yıl devam edip, verdiği uzun aradan sonra geçen yıl geri dönmüştü. Yakın tarihimizin en önemli festivallerinden olan bu organizasyon Anadolu’nun birçok kentini festival kavramıyla tanıştırıp dönemin gençlerine unutamayacakları deneyimler yaşatmıştı. Geçen çarşamba bu yılki 10 şehirlik Fanta Fest’in beşinci ayağı Antalya’daydık. Edis, Ceza ve Güneş’ten oluşan müthiş kadronun sahne arkasına konuk olmak şahane bir deneyimdi. Orkestra üyelerinden saç makyajcılara, menajerlerden basın danışmanlarına herkes Antalya Stadyumu’nun otoparkında kurulmuş alandaki karavanlar arasında mekik dokuyordu. O telaş içinde bile ortada geniş dinlenme alanına bir huzur hakimdi. Bir grup gazeteci olarak bu organizasyonun heyecanına biz de kendimizi kaptırmıştık, ekipten biri gibi hissediyorduk. Sahne sırası en son olan Edis katıldı önce bize. Süperstarlık mertebesine ulaşan Edis, artık çaba göstermeden mesafe, tevazu ve yakınlıktan oluşan yıldızlık denklemini çözdüğünü gösterdi. Yani onu aynı anda hem en yakın arkadaşınız hem de ulaşılmaz bir pop ikonu olarak görebiliyorsunuz. Sorularımıza verdiği cevaplardaki samimiyeti, müziğinden bahsederken duyduğu heyecanı hepimiz hissettik.

İNANILMAZ BİR SEYİRCİ

Yılların deneyimine sahip Ceza grubun abisi olarak tüm doğru cevaplara sahipti. Bizim düşündüğümüzün aksine, bu üç farklı müzisyenin ortak fanlara sahip olduğunu ve festivale gelen kalabalıkların üçünün şarkılarına da katıldığını anlattı. Parlayan yıldız Güneş ise sahnesine çok az kaldığı için konser kıyafeti ve makyajıyla karşımızdaydı. Sahneye gittikçe ısınan Güneş için böyle bir festival müthiş bir deneyim. Şarkılarıyla listelerde zirveyi yakalayan bu genç müzisyen festivalin ardından eminim başka bir Güneş olacak. Güneş’i uğurlarken biz de konser alanına geçtik. Sahne kadar, o inanılmaz seyirciyi de izledik. Edis, Ceza ve Güneş ne kadar harikaysa Antalya seyircisi de o kadar muhteşemdi. Şehrinize Fanta Fest geliyorsa mutlaka yakalayın.

ÇOCUKLU TATİL

Bu yaz çocukların yeni eğlence dünyası; tamamıyla yenilenen ve Antalya bölgesinin en büyük çocuk kulübü unvanına sahip Titanic Deluxe Lara Kikoa Kids Club. Dijital kayıt ve takip sistemi ile son teknolojiyi bünyesinde barındıran, farklı aktivite odaları, uzman kadrosu ile hem çocukların hem de ailelerin tatillerini benzersiz kılacak bir çocuk kulübü. Çocuklu aileler için şahane bir tatil alternatifi.

1 NUMARALI DJ

Dünyanın 1 numaralı DJ'i David Guetta, ‘Live From Istanbul Fest’ kapsamında Türkiye'ye geliyor. Bayhan Müzik organizasyonuyla 29-30 Eylül ve 1 Ekim’de Festival Park Yenikapı sahnesinde gerçekleşecek festival, rock, pop ve elektronik müziğin yıldızlarını aynı sahnede buluşturacak. Guetta 1 Ekim’deki kapanışta İstanbul’u coşturacak.

DENİZ, GÜNEŞ, MÜZİK

Deniz, kum, güneş, müzik! Beş gün boyunca eğlencenin sınırlarını zorlayacak, gün içinde dolu dolu geçen aktiviteler ile 10’dan fazla müzik türünü bir araya getirerek katılımcılarına eşsiz bir müzik festivali deneyimi yaşatacak ‘+1 Sunar: What a Fest Foça’, 13-17 Eylül’de İzmir Foça Acar Camping’de! Duman, Mor ve Ötesi, Can Bonomo, Fatma Turgut ve daha birçok bomba isim bu festivalde sahneye çıkıyor

KURALI BOZDULAR

Rubato şu dönem sahnelerde fırtına gibi esiyor. Grup önceki akşam Bodrum’daki Üzüm Kızı’nda sahne aldı. Normalde sahnede çok konuşmayan Rubato üyeleri bu kez kuralı bozdu. “Bizim için alkışlarınız çok önemli çünkü geceyi güzel kılan şey sizin alkışlarınız. Biz sadece müziğimizi icra etmeye çalışıyoruz. Umarım beğenirsiniz” dediler ve büyük alkış aldılar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder