Uğur Alkapar Tebrikler
HABERİ PAYLAŞ

Zeynep Bastık Katar’daki Dünya Kupası kapsamında düzenlenen bir festivalde konser verecek. Yarın Al Bidda Park’ta gerçekleşecek konser ücretsiz, halka açık. Bir Türk şarkıcının Katar’a davet edilmesi ve kupa kapsamında bir konser vermesi büyük bir başarı. Gurur kaynağı. Zeynep Bastık’ı alkışlıyoruz. Ancak biz sabah bülteni ilk aldığımızda Zeynep Bastık’ın Al Khor Al-Bayt Stadyumu’ndaki açılışta Nicki Minaj, Maluma, Black Eyed Peas, J Baldvin ve Shakira ile sahne alacağı yazıyordu. Tabii çok heyecanlandık. Ancak açılış geçen pazar olup bitmişti. Biraz sonra bültene düzeltme geldi ve başlıktan ‘açılış’ ifadesi çıkarılmıştı. Fakat konserin statta değil parkta, FIFA Fan Festival kapsamında olacağı düzeltmesini hiç almadık. Zaten sosyal medyada kimse bu düzeltmeyi görmedi ve haber ilk haliyle yayıldı. Zeynep Bastık da haberi bu şekilde veren ‘popgundem’ Instagram hesabının postunu paylaştı. Herkes Bastık’ın açılışta Nicki Minaj ile sahne alacağını sanmaya devam etti. Ben yazımı yazarken de henüz bir düzeltme yapmamıştı. Artık postu okumamış mıydı dikkatinden mi kaçtı bilemiyorum. Ama bu güzel başarı bana kalırsa Bastık’ın bu hareketiyle biraz gölgelendi. Keşke kısa bir açıklama yazıp ‘bir yanlış anlaşılma var’ diye bilgi verseydi, çok şık olurdu. Yine de tebrikler.

Haberin Devamı

BOYKOT VAR

Bu arada Dünya Kupası’nda kazanlar kaynamaya başladı. Katar’ın önceden verdiği sözlerin aksine stadyumlarda alkol satışını yasaklaması, gökkuşağı bayrağı gibi sembollerle seyircilerin girişlerini engellemesi sosyal medyada en çok konuşulan meselelerden biri. İnsan hakları ihlalleri, göçmen işçilerin kötü çalışma şartları, LGBTQ konusundaki yasalar yüzünden eleştirilen Katar’ın karşılaştığı boykotlar da devam ediyor. Örneğin açılış töreninde sahne alması beklenen Shakira programını son anda iptal etti. Dua Lipa da kupada sahneye çıkmayacağını söylemiş “Katar insan haklarıyla ilgili verdiği sözleri yerine getirdiğinde ülkeyi ziyaret etmeyi dört gözle bekliyorum” demişti. Rod Stewart da yaklaşık bir buçuk yıl önce Katar’da konser vermesi için teklif edilen bir milyon doları reddetmişti. Durum böyleyken Katar’da sahne almaya gidecek dünyaca ünlü isimler de eleştiri yağmuruna tutuldu. Çoğu Katar’dan alacağı paraya baktı, gerisini önemsemedi.

Haberin Devamı

HARİKA DÜET

Barbaros ve Yaşar’ın düet yaptığı ‘Var mı’yı dinlediniz mi? Hemen dinlemeniz lazım! Son zamanlarda duyduğum en iyi şarkılardan biri. Biraz Latin, biraz pop, bol bol 90’lar içeren şarkı bu iki şahane isme çok yakışmış. Klip de pek renkli ve dans dolu. Söz ve müzik Murat Güneş’e, düzenleme Mustafa Ceceli’ye klibin yönetmenliği Murad Küçük’e ait. Bir kereyle yetinmeyeceksiniz, tüm gün ‘Var mı’ çalacaksınız.

Tebrikler

TÜRKLER TOKYO’DA

Türkiye’ye sığmayan yeme içme sektörümüzün Avrupa kentlerine, Orta Doğu’da Dubai’ye uzandığını, orada da şubeler açan restoran markalarımız olduğunu biliyoruz. Ancak bu kez rotamız Japonya. Geçtiğimiz günlerde Divan Pastaneleri, Tokyo’nun en prestijli alışveriş merkezlerinden Matsuya Ginza Department Store’da şube açtı. Birbirinden yetenekli şeflerin hazırladığı ürünlerini Uzak Doğu’ya taşıyor. Duyduğum kadarıyla da ilgi büyük. Pasta ve tatlı işinde çok aşmış olan Japonlara bizim ürünlerimizi sevdirmek büyük başarı. Diğer bir başarı öyküsü de Karaköy Güllüoğlu’ndan geldi. Nadir Güllü markası Asya’daki ilk mağazasını Tokyo’da açtı. Antep fıstığı ve ceviz gibi geleneksel lezzetleri, Osmanlı’dan kalma el işçiliği ve reçeteler ile harmanlayan Nadir Güllü, Türk baklavasını Japonya ile tanıştırdı. Japonlar baklava yemek için sıraya girdi!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder