Uğur Alkapar Umarım barışırlar
HABERİ PAYLAŞ

Umarım barışırlar

Dilan Çiçek Deniz’in sevgilisi Thor Saeversson’dan kıskançlık nedeniyle ayrıldığı söyleniyor. Yazık oldu çünkü tam da Thor’un soyadını nete bakmadan doğru yazabilmeye başlamıştık. Ayrıca bu çifti çok yakıştırıyordum ben. İnşallah barışırlar. Aklıma yatmayan ise bir İzlandalı olan Thor’un kıskançlık yapabilmesi.

İzlanda kadınların sadece kağıt üstündeki yasalarda değil, toplumsal olarak da erkeklerle eşit yaşadığı nadir ülkelerden biri. Ülkenin erkekleri de böyle bir ortamda yetiştiği için kadınlara daha saygılı diye biliyorum. Bu nedenle Thor’un da daha gelişmiş bir karaktere sahip olduğunu, kıskanç erkek komplekslerinden uzak olacağını düşünmüştüm hep. Kim bilir belki o da Türkiye’ye gele gide bizden biri olmuştur. Neyse, umarım çift oturur konuşur ve sorunlarını çözer. O ertelenen düğün de gerçekleşir. Biz hâlâ aşka inanmaya devam etmek istiyoruz.

Haberin Devamı

KORKU VE PANİK

Taksim’deki bombalı saldırının ardından şehirde küçük ölçekli bir panik başladı. Yıllardır yaşamadığımız bir korkuyu hatırladık. Önce tüm planlar iptal edildi. O gün gece muhabirleri dışarıda neredeyse hiçbir ünlüyü çekemedi. Çünkü hem güvenlik korkusu hem de yas zamanı gezmeye çıkıyormuş gibi görünmekten kaçınılması nedeniyle herkes evlerine kapandı.

Önceki akşam Zorlu PSM’de bir oyun izledim. Giderken akşam saati olmasına rağmen metro boştu. Malum, kalabalık ortamlar ve toplu taşıma böyle dönemlerde en riskli görülen yerler. Dönüşte de kolayca taksi buldum. Şoför sokaklarda kimsenin olmadığını, trafikte bile sıkışıklık yaşanmadığını söyledi. Konserler, defileler, açılışlar iptal edildi, ertelendi. Önlem almak çok doğru bir karar. Ama bu kararlardan her zaman olduğu gibi en kötü restoranlar ve eğlence sektörü etkileniyor. Mekanlarda çalışan binlerce kişi zor durumda kalıyor. Bu panik havasının bir an önce son bulmasını diliyorum.

Umarım barışırlar

HASAT ŞENLİĞİ

Bu yaz üç ayrı zeytin hasadı şenliğine davet edildim. Sadece bir tanesine gidebildim ama ülkemizde zeytine verilen önemin artması hoşuma gidiyor doğrusu.

En son 12-13 Kasım tarihlerinde 8. Milas Hasat Şenliği düzenlendi. Şef Özlem Mekik ve sunucu Gökay Kalaycıoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliklerde, gastronomiden sanata birçok aktivite yapıldı. Etkinlik alanında şef Özlem Mekik’le birlikte gözleme tezgahına geçen Özlem Yıldız, Nagihan Karadere, Seda Ocak, Sema Aydemir, büyük ilgi gördü. İlk gün Zeynep Casalini sahne alarak misafirlere unutulmaz bir eğlence yaşattı.

Haberin Devamı

LEYLİM LEY

Türküleri kendi tarzında yorumlayarak dünya çapında bir ün kazanan grup Altın Gün, Mart 2023’te çıkacak yeni albümlerinin ilk teklisi ‘Leylim Ley’i yayınladı. ‘Leylim Ley’, klasik bir kayıp, aşk ve sürgün şarkısı. Sabahattin Ali’nin 1937 tarihli ‘Ses’ adlı kısa öyküsünde yer alan bir şiir olan ‘Leylim Ley’in bestesi Zülfü Livaneli’ye ait. Şarkı, geçmişten günümüze birçok kişi tarafından farklı yorumlarla seslendirildi.

2 GÜNLÜK FESTİVAL

2. Uluslararası Distopya Film Festivali bu yıl yine yönetmen Hatice Aşkın başkanlığında 19-20 Kasım 2022 tarihlerinde AKM Yeşilçam Sinemalarında gerçekleşecek. 19 Kasım Cumartesi Kerem Akça moderatörlüğünde, Kaan Müjdeci ‘Distopya’ üzerine bir söyleşi yapacak.

Haberin Devamı

20 Kasım Pazar akşamı ise ödül töreni var. ‘Onur Ödülü’nü Nazan Kesal alıyor. Kapanışta Tayfun Pirselimlioğlu’nun yönettiği ‘Kerr’ filmi gösterilecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder