Uğur Alkapar Ünlülerin magazinle imtihanı
HABERİ PAYLAŞ

Ünlülerin magazinle imtihanı

Sosyal medya magazini başka bir boyuta geçirmiş olsa da gazeteler hala Instagram’dan daha güvenilir durumda. Neden derseniz, bir ünlü Instagram’dan yaptığı açıklamayı kendine göre eğip bükebiliyor. Ama bir bar çıkışı çekilmiş fotoğrafın gerçekliğini asla yakalayamıyor. Yani magazin gazeteciliğinin asla modası geçmiyor. Ünlülerin ise iki seçeneği var. Ya o objektiflerin karşısında gülümseyerek durup bir cümle de olsa o habere girebilecek bir şey söylemek ya da surat asıp kafasını eğmek. Alternatifleri telefon çıkarıp konuşuyor gibi yapmak ya da sert bir şekilde “İyi akşamlar arkadaşlar” deyip aracına koşmak.

Haberin Devamı

Ünlülerin magazinle imtihanı

Pınar Deniz ile yeni bir ilişkiye başlayan Kaan Yıldırım’ı magazin sayfalarında gördünüz mü? Hadise ya da Hande Erçel ile ilişkisi sırasında sürekli koşarak arabasına girerken çekilen ‘Kaan Yıldırım’ın aksine bambaşka biri var karşımızda. Güler yüzlü, sempatik. Mikrofon uzatıldığında mutluluğunu paylaşan tatlı mı tatlı bir yakışıklı. Böyle olunca da Yıldırım’ın o asık suratlı imajı da değişti. Yerine şeker bir insan geldi.

MASTER’LI YILDIZLAR

‘Bir ünlü magazine malzeme de olabilir, magazini istediği gibi yönetip kendi yararına da kullanabilir. Hülya Avşar’a bakın. Bu işin ‘master’ını yapmış birisidir kendisi. Mikrofon, kamera görünce öyle güzel cümleler kurar, o kadar şahane malzemeler verir ki. Ertesi gün manşetlerde tam da çıkmasını istediği gibi haberler çıkarır. Serdar Ortaç’a bakın.

O da çıktığı her konserinde ya eski eşi Chloe’den ya da ayrıldığı sevgilisi Seçil Gür’den bahseder. Kuru bir konser haberi kimseyi ilgilendirmezken Serdar’ın haberi baş köşeye yerleşir. Ya da Kenan İmirzalıoğlu. Muhabirleri asla kırmaz. Hiçbir şey söylemese bile yeni projelerinden bahseder. İşte bu yüzden bu isimler yıllardır hâlâ şöhretlerini koruyor.

Ünlülerin magazinle imtihanı

ÖĞRENECEKLERİ ÇOK ŞEY VAR

Dizi sektörünün uçmasıyla şöhreti yakalayan genç oyuncuların bazılarının burnu biraz havada. Reytinglerini ‘halk’ anlamına gelen C, D ve TOTAL kategorilerine borçlu bu çocuklar İngiliz Kraliyet Tiyatrosu’na mensuplarmış gibi magazini beğenmiyor. Burun kıvırıyorlar. Oysa Hülya ablalarından, Serdar abilerinden öğrenecekleri çok şey var. Birçok ünlü isimle çalışan basın danışmanı Ayşegül Şener ile bu konuyu konuştuk.

Haberin Devamı

Diyor ki “Her popüler ismin bu konuda bir eğitimden geçmesi gerekiyor. Şöhret ve itibar yönetiminin bir parçası bu. Hollywood’da yıldızlar basına nasıl konuşulması gerektiği hakkında ders alıyor. Ben danışmanlık verdiğim isimlerle böyle bir çalışma yapıyorum ve çok faydasını gördük”. Yani gençler öyle surat asmakla, “İyi akşamlar” deyip kaçmakla olmuyor. Şöhreti yakalamak kolay olabilir ama elde tutmak zor biraz. Bu da emek istiyor. Çalışın biraz.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder