Uğur Alkapar Uzaklarda arama
HABERİ PAYLAŞ

Uzaklarda arama

Derya Uluğ BAU Radyo Ödülleri’nde iki ödül birden aldı. Biri de sevgilisi Asil Gök ile yaptıkları ‘Yansıma’ düeti için. Derya Uluğ birkaç gün önce Kıbrıs’taki Acapulco Resort Hotel’de sahne almış ve Gök için “Birbirimizi tamamlıyoruz” demişti. Biliyorsunuz magazin dünyası yeni bir ‘Onno Tunç-Sezen Aksu’ arayışı içinde. Çok uzaklara bakmayın, gözümüzün önündeler. Şu dönem ülkede en çok dinlenen şarkılara imza atıyor Derya Uluğ ve Asil Gök. Onlardan iyisini bulamayız gibi geliyor bana.

YILDIZ SUNUCU

Haberin Devamı

Bahçeşehir Üniversitesi’nin verdiği BAU Radyo Ödülleri’nde çok iyi isimler vardı. Yılların köklü kurumları bile düzenlediği geceleri o kadar yıldız ismi getiremiyor bazen. Bu rengarenk gecenin sunucularından biri Zeynep Bozkaya’ydı. Güzelliğiyle dikkat çeken Zeynep işin altından çok güzel kalkmış. İzlediğim görüntülerde ne diğer sunucu Ceyhun Yılmaz’ın ne de sunduğu ünlü isimlerin yanında eziliyordu. Aksine sempatik tavırları ve güzelliğiyle gecenin yıldızları arasına girmeyi başardı.

Uzaklarda arama

POPUN EN MUHTEŞEM GECESİ

1985’te yayınlanan efsane şarkı ‘We are the World’ün yapımını anlatan bir belgesel izledim: ‘Pop Müziğin En Muhteşem Gecesi’. Lionel Richie ve Michael Jackson önderliğinde 40’tan fazla pop ve rock yıldızının bir araya gelip bir gecede kaydettiği şarkının hikayesi gerçekten ‘muhteşem’! Bruce Springsteen’den Tina Turner’a kadar herkes orada. Stüdyo girişine “Egonu kapıda bırak” diye bir yazı asılmış. Gerçekten de o dev egolu yıldızlar okul sırasındaki birer öğrenciye dönüşmüş o stüdyoda. Bu belgeseli izlerken bizimkilerin 1992’de yaptığı ‘Sev Dünyayı’ şarkısı aklıma geldi. TRT Ajda Pekkan, İbrahim Tatlıses, Leman Sam, Sibel Egemen, Neco, Muazzez Abacı, Selçuk Ural, Sibel Tüzün ve Seden Gürel’i bir araya getirmişti. Gençlere çevre bilinci aşılama amacı taşıyan şarkıyı Cem Karaca yazmış, Atilla Şereftuğ bestelemişti. Şarkıcılar sololarında kendi tarzlarını konuşturmuştu. ‘We are the World’den ilham aldığı çok belli tatlı bir girişimdi. Bir de 2003’te Mor ve Ötesi’nin önderliğinde rock’çıların çıkardığı ‘Savaşa Hiç Gerek Yok’ single’ı var. Onda da Vega, Aylin Aslım, Koray Candemir, Athena, Feridun Düzağaç gibi isimler yer alıyor. Hem onlar da kaydı bir gecede yapmış! 6 Şubat depreminden sonra da Hadise ve birçok Belçikalı şarkıcı bir araya gelerek geliri deprem bölgesine aktarılacak bir şarkı yapmıştı. Bir felaket beklemeden keşke dev isimler bir araya gelse de şöyle şahane bir şarkı yapsa!

Haberin Devamı

TAZE BİR NEFES

Kardelen’i ilk Mabel Matiz’le düet yaptığı ‘Severim’ şarkısında dinledim. Kendine has tarzıyla dikkat çeken Kardelen ilk albümü ‘Habibi’yi yayınlamaya hazırlanıyor. Oryantal ritimlerle bezeli, poptan R&B’ye uzanan bir yoruma sahip Kardelen. Bu cuma dinleyiciyle buluşturacağı albümündeki şarkıların sözleri ve prodüksiyonu kendisine ait. Alternatif müzik piyasasından birçok ismin eşlik ettiği albümün vokal listesinde Mabel Matiz dikkat çekiyor. ‘Habibi’nin sıradanlaşan müzik piyasasına taze bir soluk getireceği kesin.

Uzaklarda arama

Sıradaki haber yükleniyor...
holder