Uğur Alkapar Yaşlanmadan veda etti
HABERİ PAYLAŞ

Yaşlanmadan veda etti

Nurhan Damcıoğlu 2005’te Aylin Aslım’ın ‘Gülyabani’ albüm lansman konserinde büyük bir sürpriz yapıp sahneye fırlamıştı. Birlikte ‘Ben Kalender Meşrebim’i söylemişlerdi. Tabii bir de ‘Yangın Var’! Damcıoğlu o sırada 60’lı yaşlarındaydı ama o kadar genç görünüyordu ki. Duruşu, sesi ve enerjisi müthişti. Seneler sanki ona hiç uğramamıştı. Birkaç sene sonra o dönem çalıştığım OK! dergisi için kendisiyle röportaj yaptık. Gençliğinden yine hiçbir şey eksilmemişti. Yeni projelerinden bahsediyor, genç nesle kantoyu sevdirmek için şarkılar yapacağını anlatıyordu. Nurhan Damcıoğlu aklımda cıvıl cıvıl bir kadın olarak kaldı hep. Bu müthiş kadını 82 yaşında kaybettik ama zihinlerimizde hep yaşsız ve güzel kalacak. Eminim o da böyle hatırlanmak isterdi.

Haberin Devamı

STAR IŞIĞI

Son on yılda pop dünyamız bence sadece 3 star çıkardı. Edis, Aleyna Tilki ve Mabel Matiz. Bunların arasında Mabel Matiz tarzı ve sanatsal duruşuyla bir nebze ayrılıyor. Bir de galiba aralarında en çok çalışan ve şartlarını zorlayan da o oldu. Adını ilk duymaya başladığımızda birçoğumuz Mabel’in vokalinden resmen rahatsız olduk! Tamam çok iyi şarkı yazıyordu ama dinlemek çok zordu. Ancak kısa sürede o kadar kendini geliştirdi ve tarzını yeniledi ki büyük kitlelere ulaşmayı başardı.

İsyankâr duruşu, zihin açıcı klipleri, sahne şovları, kıyafetleri ve bizlerle paylaştığı hikayeleriyle bir şarkıcıdan öte, bir konsept haline geldi ‘Mabel Matiz’. En son Küçükçiftlik Park’ta izlediğim konserde ise sahne hakimiyeti ve güneş gibi yaydığı star ışığıyla kategori atladığına şahit oldum. Bu aura, bu şarkılar ve bu hayran kitlesiyle Mabel Matiz popüler ; müziğimizin gerçek yıldızıdır bana göre. Bahsettiğim bu ışığı siz de görmek isterseniz kendisi bu yaz Harbiye Açık Hava’da 30 Haziran, 1 ve 26 Temmuz, 5 ve 6 Eylül’de beş konser verecek.

HAYATIMIZIN SOUNDTRACK’İ

Sibel Alaş biz 90’lar çocukları için büyük önem taşır. İlk albümü ve özellikle ‘Adam’ şarkısı hayatlarımızın soundtrack’idir. Bu ikonik şarkıyı Barış Demirel tekrar seslendirmiş. Şarkı yarın Universal’ın ofisinde tanıtılacak. Sibel Alaş şarkılarının her türlüsü kabulümüz ama nasıl bir versiyon karşımıza çıkacak merak ediyorum. Barış Demirel’in o dönem çocuk ve genç olan herkeste karşılığını bulan “1995 yazına dair iki şey hatırlıyorum. İlkokul ikiye geçmişim ve büyümüştüm artık. Diğeri ise Sibel’di” sözleri beni de etkiledi. İnsanın 90’lara dönesi ve bir daha çıkmayası geliyor…

Haberin Devamı

GENÇ VE DİNAMİK

Cemre Baysel’in yıldızı Kanal D’deki ‘Baht Oyunu’ dizisiyle parlamıştı. Baysel bu yapımla sektörün aranan oyuncularından biri haline gelmişti. Şansı yaver giden Cemre Baysel şimdi de ayakkabı markası Flo’nun marka yüzü oldu. Tanıtım için verdiği pozları çok beğendim. Hem güzel hem de genç ve dinamik duruyor.

Yaşlanmadan veda etti

 

3 GÜN PARTİ

Monkey Project, 9-10-11 Haziran tarihlerinde, Çubuklu 29’da Sunset Sessions adıyla etkinlikler düzenliyor. 9 Haziran’da uluslararası sahnelerin aranan ismi MindAgainst, 10 Haziran’da Paris merkezli müzikal duo Chambord, 11 Haziran’da Alman DJ &Me ile Damirkalı grup WhoMadeWho sahne alacak. Ayrıca daha birçok müzisyen konukları günbatımına karşı eğlendirecek. Bu etkinliğin benim için en önemli tarafı ise gastronomi tarafı. Sunset Sessions üç gün boyunca Dream Group’un sahiplendiği Gastronomy Zone’da, İstanbul’un en iyi restoranlarından Vogue, The Populist ve Mezzaluna’yı ağırlayacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder