Uğur Alkapar Yazın en iyileri
HABERİ PAYLAŞ

Yazın en iyileri

Bir yaz sezonunun daha sonuna geldik. Bu yıl Bodrum-Çeşme yarışını Bodrum açık ara önde götürürken Alaçatı dokuz günlük bayram tatilinde atağa kalktı. İşte plajıyla, restoranıyla, kulübüyle iki gözde noktada en sevilen, sosyal medyada en çok konuşulan, yemeğiyle, ambiyansıyla, misafirleriyle öne çıkan yerler...

TOP 10 BODRUM

1. EVA KLEIN: Üç yıl önce hayatımıza giren Klein markası İstanbul’daki yazlığı Klein Garten ve Bodrum Bardakçı Koyu’ndaki Eva Klein ile yaza damga vurdu.

2. PEOPLE: Tayfun Topal’ın Jüpiter Group’u listeye üç mekanla girerek yazın gerçek kazananı oldu. People, Bodrum’u lüks bir açık hava gazinosuna çevirdi.

Haberin Devamı

3. KAL BEACH: Ayşem Saraçoğlu ve Serdar Kömbe, Cennet Koyu’nun makus talihini değiştirdi. Mandarin Oriental, açıldığından beri bir türlü ‘olmayan’ koyunu Bodrum’un en popüler beach’i yapmayı başardılar.

4. X BEACH: Maldivler tarzını Bodrum’a ilk getiren marka olan X Beach, bu yaz da kalburüstü kitlesiyle öne çıktı. Özellikle çocuklu aileler ile diğer müşterileri ayırmalarıyla kalbime taht kurdular.

5. HIGHLIGHT OTEL: Civarın en romantik ve kaliteli otellerinden Highlight, Yalıkavak’taki en iyi konaklama seçeneklerinden biri. Hizmet standartları çok yüksek.

6. JUNGLE 8: Aşırı kalabalığı, kitlesinin düşük yaşı eleştirilse de Sarp Yaman ve ekibi bu yaz pembe havuzlu Jungle 8 ile Palmarina’da bir başarı hikayesi yazdı.

7. HAZİNE: Geçen yılki gibi Cihangir’den Yalıkavak’a taşınan Hazine, yine canlı müziği ve başarılı mutfağı ile tatilcilerin gözdesi oldu.

8. KUUM BEACH: Hem oteli hem de plajıyla yılların deneyimli ismi Ersin Süzer farkını bu yıl da belli etti. Müdavimleri Kuum’dan vazgeçmedi.

9. SESS: Bir Türkbükü klasiği olan Sess için söylenecek çok da bir şey yok. Bodrum bu yaz da Türkçe Pop ile eğlendi. Nedim Binler bu işi biliyor.

10. MANİFESTO: Yalıkavak’ta açılan modern meyhane Manifesto sessiz sedasız bir giriş yapsa da sezon ortasında canlı müzik geceleri ve hareketli eğlencesi ile kendini ispatladı.

ÇEŞME TOP 10

1.ESNAF: Alaçatı’nın en boş zamanında bile yer bulmanın zor olduğu, en mazbut müşterinin bile en az bir kez masanın üzerine çıktığı Esnaf, yaz boyunca köyü öyle bir coşturdu ki zirveyi hak etti.

2. MOMO:
Hem köydeki müthiş restoranı hem de Dalyanköy’e açılan ‘Beach of Momo’ ile kendi kategorisinin en iyisi olmayı başardı, Momo. Bunda başta Şef Carlo Bernardini olmak üzere profesyonel ekibinin de payı büyük.

3. FLY INN BEACH: Kalbimizin birincisi, yılların markası Fly Inn bu yaz yenilikleriyle hem trendlerin gerisinde kalmadı hem de geçmişte olduğu gibi yeni trendler yarattı. Festival gibi DJ geceleri ile çok konuşuldu.

4. PARADISO BEACH: Deliklikoy’daki Paradiso sezonu en iyi şekilde geçiren yerlerin başında geliyor. Pırıl pırıl denizi, havuz alternatifi ve iddialı menüsü ile Çeşme’deki en iyi beach alternatiflerinden.

5. LİMON: Serkan Koca’nın Limon’u İtalyan esintili mutfağı, hareketli gece eğlenceleri ile bu yaz görülmesi gereken önemli noktalardan biriydi.

Haberin Devamı

6. LOKAL 41: Bu yılın sürprizi Dutlu Meydan’da açılan Lokal 41 oldu. Müthiş yemekleri ve Sıdıka Baysal’ın müzikleri ile meydana renk getirdi.

Haberin Devamı

7. ŞEŞ BEŞ: Selma Şeşbeş bir sürpriz yaparak bu yaz cazibeli olduğu kadar rahat ve keyifli Şeş Beş’i hayata geçirdi. Burası, kısa sürede müşteri kitlesi olarak en rafine mekanlardan biri haline geldi.

8. AGROVELA HOTEL: Zaten bilenler için Alaçatı’nın en lüks sığınaklarından biriydi. İdil Fırat’ın bekarlığa vedasını burada yapmasıyla zirveye çıktı.

9. SOTA ALAÇATI: Viento Otel’in içindeki Sota Alaçatı Restaurant, gizli kalmış bir hazine. Bir gastronomi macerası. Köydeki en iyi mutfaklardan.

10. ALAKAPI HOTEL: Sahibi Soner Güngör’ün titizliği ve detaylara olan merakı, hem konforlu hem de şık bir otel yaratmış. Buna ekibin sıcaklığını da ekleyin. Alakapı kışları da açık.

BURADA HER ŞEY VAR

Burada her şey var 1955’te açılan İstanbul’un ilk beş yıldızlı oteli, Harbiye’deki Hilton Bosphorus, bu yaşına rağmen genç kalmayı başarıyor. Çarşambaları yaptıkları gece yüzmesi partileri şehrin dört bir yanından karanlıkta havuza girme meraklılarını buraya topluyor. Şehrin ortasında Bodrum kafası harika bir şey. Oteli sadece konaklama alanı olmaktan çıkaran Hiltoncular, geçen çarşamba balkona açtıkları VeMeyhane’de Müzeyyen senar’ı andı. Bir tarafta DJ müziği eşliğinde havuza atlayan çılgınlar vardı, diğer tarafta ‘Huysuz ve Tatlı Kadın’ eşliğinde demlenenler. Her iki kitle için de şahane bir geceydi!

DUŞTA KAYIT

Uluslararası bir zincir olan Aloft Otelleri müziğe çok meraklı. Öyle ki Londra, Brüksel, Münih ve Kiev’deki otellerinde ses kaydı yapabildiğiniz banyo kabinleri var! Yeteneğini sadece duşta gösterebilenler için şahane bir konsept. Bir de ‘Project: Aloft Star Europe 2018’ adlı bir yetenek yarışması düzenliyorlar. Kendisine güvenen müzisyenler, şarkılarını ‘projectaloftstareu.dja.com’ adresinden yüklüyor. Jürinin beğendiği isimler 15 Kasım’da Münih’teki finale katılacak. Katılım için son gün yarın!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder