Uğur Alkapar Zilleri taktım
HABERİ PAYLAŞ

Zilleri taktım

Zil fantezim başıma neler açtı bir bilseniz. Geçtiğimiz günlerde Esnaf’a giderken arkadaşlarımıza sürpriz yapmak istedim. İki kişi için sekiz çift parmak zili sipariş ettim. Düşünün o kadar büyük bir hazırlık, eğlenmekle kalmayıp zil takıp oynayacağız! Efendim gittigidiyor’dan bir hafta önce sipariş verdim.

Özenip bezendim. Alternatiflerinin arasında en süslü püslüsünü seçtim. İnandım yani o görsellere. Vaat edilenden daha geç kargoya verilen ziller Esnaf ziyaretimizden bir gün önce elime ulaştı. Ancak siparişin yarısı yok! Üstelik resimlerdeki gibi bir şey değil, üzeri pis, yamuk yumuk dört metal parçası geldi. Yani daha ciddi bir iş için gittigidiyor’a güvensek fena ortada kalacakmışız.

Haberin Devamı

Macera burada bitmedi tabii. Yazdığım şikayet mesajına ertesi gün dönen satıcı “Olur böyle şeyler” minvalinde bir cevap verdi. Ben de ürünü iade etmek istediğimi söyleyip, bin bir türlü meşakkatli prosedürle geri kargoladım. Ne kadar zamanımın gittiğini anlatamam. Aradan geçen iki haftadan sonra dün aynı ziller bana geri geldi. Üstelik kargo ücretini de bana ödettiler!

Ben de yapacak bir şey yok deyip çıkardım zilleri taktım, şu an oynuyorum. Delirttiler yani biraz beni. Kıssadan hisse: Mal satışını kendisi yapmayan online alışveriş sitelerinden bir şey alırken çok dikkatli olun. Orada mağaza açanlar ürün tanıtımlarının gerçeğe uygunluğu konusunda pek bir denetime tabii değiller. Hafif çaplı dolandırıcılık bana sorarsanız. Üstelik sonunda kargo ücretini bile siz ödeyip fena kazıklanıyorsunuz.

Of aman off

Esma Sultan’da geçen cumartesi düzenlenen Limits Off partisi gerçekten iyi bir organizasyondu. Ahu Yağtu’dan Gonca Vuslateri’ye birçok ünlü isim oradaydı. Erken saatlerde başlayan parti sabah 04.00’e kadar sürdü. Esma Sultan’ın atmosferi böyle geceler için çok uygun. İsteyen DJ müziğiyle üst katta çılgınca dans edip hopladı zıpladı, sosyalleşmeye doyamayanlar da bahçede ısıtıcıların artında titireye titreye dedikodu yaptı.

RX 1 yaşında

Bu cuma Roxy’den bayrağı devralıp Taksim’e şahane bir elektronik müzik mabedi kazandıran RX birinci yılını kutluyor. Partide Evrim de Evrim ve Procombo pikapların başına geçecek. RX bir yıl içinde şehrin en iyi alternatif kulüplerinden biri haline geldi. Hele bu sezon büyük bir eksikliği gidererek hafta sonlarının değişmez adresi oldu. Bu kutlamayı hak ediyor.

Haberin Devamı

En uzun gece

Doğum günleri bitmiyor. Bu cumartesi Nişantaşı’ndaki Must 4’üncü yılını kutlayacak. Açılışını dün gibi hatırlıyorum. Zaman çok çabuk geçiyor. Aynı zamanda yılın en uzun gecesi olan 21 Aralık’ta yapılacak kutlamada ‘dress code’ var. Erkekler siyah kadınlar kırmızı giyecek. Umarım kurala herkes uyar. İstanbullular bu konuda biraz vurdumduymaz çünkü. Gecede Şef Kadir Aytekin’in hazırladığı özel menü servis edilecek.

Ev partisi gibi

Gece hayatının tanınmış yüzlerinden Deniz Türkeri geçen hafta sessiz sedasız Nişantaşı’nda Ji adında bir kulüp açtı. Biber’in binasının 1. katındaki mekan sadece 80 kişilik. Kapısı da öyle dışarıdan her gelene açık değil. Şehrin popüler DJ’lerinin house ve tekno çaldığı ortam gerçekten çok ‘cool’. Berlin ve Londra’nın mini underground kulüpleri tadında. Artık insanlar tanıdıklarıyla samimi ortamlarda eğlenmeyi tercih ediyor. Adeta ev partisi gibi. Deniz Türkeri de bu işi çok iyi biliyor. Bence yakında o davetli listesine girebilmek için araya tanıdık falan sokmak gerekecek.

Haberin Devamı

Ödül aldı

Mehmet Günsür ‘Atiye’de karşımıza çıkmaya hazırlanırken, eşi Caterina Mongio’nun yönettiği internet dizisi ‘Kanaga’ ile Asia Web Awards’da en iyi oyuncu ödülünü aldı. Daha önce birçok festivalden de ödülle dönen ‘Kanaga’ mistik öğelerle süslü çevreci bir yapım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder