Yasemin Candemir Gerçekçi ve eğitici olanın peşinde...
HABERİ PAYLAŞ

Gerçekçi ve eğitici olanın peşinde...

Çocuklarla yapılan etkinliklerin sayısı artıyor gibi görünüyor ama kalite çok düşük. Her önüne gelen minik evlerde oyun atölyeleri açıyor, bir saatlik etkinlik karşılığı ciddi ücretler talep ediyor. Bunların yüzde 80’ini faturalı kazançlar değil elbette. İki gün kurs görüp seramik atölyeleri açanda var, üç aylık aile danışmanlık eğitimi ile danışma merkezi kuran da.

Tekrar özümüze dönmenin zamanı geldi. Çocuklarımızı ve kendimizi eğitmenin, eğlenceli zaman geçirmenin ve bunu mümkünse minimum maliyetle yapmanın. Çocukları gerçek deneyim ve akıllarından çıkmayacak görsellik için Beykoz’daki Cam Ocağı’na götürmenizi tavsiye ediyorum. Yaz aylarında uzun süren, kış aylarında ise iki günlük eğitimlerle çocukları cam sanatı ile tanıştıran ocak, Türkiye’nin en donanımlı cam ve sanat merkezi. Zaman zaman dünyanın büyük cam ustalarını ve Türkiye'de cam sanatına gönül vermiş sanatçıları bir araya getiriyorlar.

Haberin Devamı

Gerçekçi ve eğitici olanın peşinde...

Cam Ocağı, cam üflemeden tutun da, kalıpla camdan aksesuarlar yapmaya kadar cam ile ilgili her detayla ilgili insanların eğitildiği ve lisans kazanabileceği bir kuruluş. Gerçek bilgi ve deneyim dünyanın her yerinde çok değerlidir. Hiç vakit kaybetmeden gidin…

Hızlı trenle Eskişehir

Hızlı tren açıldığından bu yana arkadaşlarımın çoğu Söğütlüçeşme’den binip Eskişehir’e gidiyordu. Üç saatlik yolculuğun ne kadar harika olduğunu anlata anlata bitiremiyor, tekrar tekrar Eskişehir’in yolunu tutuyorlardı. Bize yeni kısmet oldu. Devlet Demiryolları’ndan Ahmet Bey’in de yardımlarıyla tren yolculuğunun ne kadar keyifli olduğunu da hatırladık.

Gerçekçi ve eğitici olanın peşinde...Gerçekçi ve eğitici olanın peşinde...

Düşünmeye, kitap okumaya zaman bırakan, lezzetli atıştırmalıklarla dolu, sık sık gelen anonslar sayesinde sessizliğin hüküm sürdüğü yolu mutlaka yapın. Aynı gün gidip, geri de dönebilirsiniz. Yılmaz Büyükerşen sayesinde cennet ülkeye dönüşen Eskişehir’de Sazova Parkı’nı, Balmumu Müzesini, Şelale Parkı’nı ve Venediği andıran Porsuk Çayı’nı gezmeden de dönmeyin.

İlham çocukların rüyalarından

Gerçekçi olan, ilhamını insandan, doğadan alan markalar alkışlanacak işlere de imza atıyorlar. En son LC Waikiki, onlarca çocukla rüyaları üzerinde çalıştı ve onları resme döktürdü. Şimdi bu çizimler çocuk pijamalarına dönüştü. Hedef insana dokunmanın ve dinlemenin ne kadar önemli olduğunun altını çizmekti. Ki ailelere de önerileri o.

Haberin Devamı

Gerçekçi ve eğitici olanın peşinde...

Dinleyin çocuklarınızı size öğretecekleri çok şey var.

#TCDD #hızlıtren #CamOcağı #LCWaikiki

Sıradaki haber yükleniyor...
holder