Yasemin Candemir “Kolajen süte eklendi herkesin ulaşabileceği bir protein oldu”
HABERİ PAYLAŞ

“Kolajen süte eklendi herkesin ulaşabileceği bir protein oldu”

Kolajen tüketiminin bu kadar ciddiye alındığı bir zaman olmamıştı. Google Trends'e göre “kolajen” dünya çapında en popüler arama terimlerinden biri oldu. Evde bu kadar uzun süre kalmak “Cildimi kısa zamanda nasıl 10 yıl gençleştiririm?” sorusunu Google aramalarında ilk 10’a çıkardı.

2020 “Kendin yap” güzelliğinin yılıysa, bu yıl “Yavaş güzelliğin yılı” olacak gibi. 'Skinimalizm' trendi COVID-19'un ortasında filizlendi. Şimdi umduğumuz gibi hızlı yükselişini sürdürüyor. Doğal cilt dokusu trendi hüküm sürüyor ve 2021'de de bunu yapmaya yani cildimize iyi gelen ne varsa araştırmaya ve uygulamaya devam edeceğiz. Geçen yılın sonlarında retinol alternatif bakuchiol , fitoöstrojenler, bakır peptitler, glisirhiza glabra kök ekstreleri en az kolajen kadar popüler oldu. 'Skinimalizm’in altında yatan tema; önlemek tedaviden daha iyidir ve sağlık her zamankinden fazla öncelikli olmalıdır.

Haberin Devamı

Kolajen bazlı cilt bakımı , 2020'de cilt sağlığı pastasının büyük bir bölümünü güvence altına aldı. “Sağlıklı bir cilt eşittir günde belli miktar kolajen alan cilttir” anlamına gelmeye başladı.

Kolajen farkındalığı geliştiren ve bunu ürünlerine ekleyen Aynes Gıda, bir sene süren titiz Ar-Ge çalışmaları sonucu sütlü içecek, yoğurt ve ayran çeşitlerinden oluşan bir kolajen ailesini tüketicilere sundu. Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Yazıhan önderliğinde geliştirilen ürünler, eklem sağlığınızı korumanıza yardım ederken, vücudunuzdaki kemik üretiminin artmasını destekliyor. Sağlıklı bağırsaklar ve microbiota'ya sahip olmak, kalp sağlığını korumak, saçların, cildin daha sağlıklı olması için oldukça önemli olan kolajen, süt ve süt ürünleri ile beraber kullanıldığında kas ve kemiklere olan faydalı etkisi de artıyor.

Peki kolajen neden önemli?

Yaşlandıkça, mevcut kolajenimiz parçalanır ve vücudunuzun daha fazlasını üretmesi zorlaşır. Sonuç olarak, birçok insan kolajen takviyelerine yönelir hale gelir. Kolajen ayrıca gıdada bulunan proteinlerin yapı taşları olan amino asitleri birleştirerek vücutta doğal olarak üretilir. Ünlü cilt uzmanı Dr. Amy Myers, "Kolajeni bedenlerinizi bir arada tutan 'tutkal' olarak düşünün" diye açıklar bu önemli yapıtaşını.

Haberin Devamı

Kolajen kaybı 18-29 yaşları arasında başlar. 80 yaşındaki bir kişinin kolajen üretimi, gençlere göre yüzde 75 oranında yavaşlamış durumdadır. Henüz kolajen farkındalığı geliştirmediyseniz ülkemizin kolajen zengini topraklarda bulunduğunu ve aslında ne kadar şanslı olduğumuzu hatırlatmak isteriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder