Yazgülü Aldoğan Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'a niye oy verecekler
HABERİ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'a niye oy verecekler

HDP’li Selahattin Demirtaş bugün basına cumhurbaşkanlığı adaylığını ve gerekçelerini açıklayacak. Daha önce kendisine yakın hissettiği 15 gazeteciyi çağırıp konuşmuştu. Şimdi sıra ikinci halkada. Halkın karşısına çıkıp oy isteyen bir aday, bunu açıklayacağı basın toplantısında niye gazeteci ayırımı yapar? Erdoğan, bizim gazeteden kimseyi çağırmadı, muhalif bildiklerini istemiyor. Marifet denizde yüzmek, “havuz”da çimmek değil! Bütün sohbetlerin konusu seçim. Demirtaş’ın kendi seçmeni dışında da oy almasını bekliyorum. Özellikle de kadınlardan! “Bıktık bu badem bıyıklı, dindar amcalardan. Kadın aday yok ama Demirtaş hiç olmazsa genç, yakışıklı, bıyıksız!” diyorlar! Demirtaş’ta dizilerin şehirli kıza aşık, Mardinli, okumuş, ağa oğlu havası da yok değil.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Biner liralık yardım

İhsanoğlu jest yapmış, adayların hesabına para yatırmış, Erdoğan aynen iade ederken, Demirtaş “Onda çok, bende yok, bana yatırsaydın” diye haber yollamış. Erdoğan da İhsanoğlu’na misliyle yatırsaydı daha şık olmaz mıydı? Herhalde miktarı beğenmedi! İhsanoğlu perşembe günü İstanbul’da KA-DER’in patronajında kadın dernekleriyle bir araya geliyor. Bu toplantı basına açık.

Kaç çeşit islam vardır?

Ramazan ayı, dinin en yoğun yaşandığı, en kutsal ay. Bu sıcakta hem çalışıp hem 17 saat aç ve susuz kalmayı başarabilenler oruç tutuyor. İftar saati yılın en uzun günlerinin yaşanması nedeniyle dokuza doğru! İftar davetleri birbirini izliyor. Belediyeler de sokakta iftar düzenliyor. Bu sofralar kimin için?

Kim aç kim değil

Üsküdar’daki iftara arabalarını park edip geliyorlar, Taksim’deki iftara Suriyeliler’in girişini yasaklıyorlar, Sarıyer’deki iftara sırf Romanları çağırmışlar, Fransız Sarayı’ndaki iftarda sarayın personeli de özel davetlilerle aynı masada oturup iftar açtı. Amaç beraber olmak değil mi? Giderek yayılan bir adet var; orucu açar açmaz kalkıp namaz kılınıyor, sonra yemeğe devam ediliyor, sofralar yarı boş. Böylesi daha mı dine uygun? Nihat Hatipoğlu boşuna meşhur olmadı, ne çok soru var! Sahur niçin erkene alındı? Aslı gün doğmadan önce değil miydi? Yeni kuralı kim koydu? Sahurda yemek için kestiği kelleleri kaynatan ve bunun fotoğrafını paylaşan IŞİD üyeleri müslüman sayılır mı? Güya barış, din, iman ayındayız, müslümanlar kıran kırana savaşıp birbirini öldürüyor. Ölmemek için kaçanlar başkalarının ülkesinde sürünüyor. Her yanımız dilenen, kir pas içinde sokaklarda yaşıyan Suriyelilerle doldu. Vicdan bitti, biz bundan sadece rahatsız oluyoruz! Ama onlar da müslüman, oruç tutarken sadece yiyip içmeyi ve seksi düşünen, bunun orucunu bozup bozmayacağını sorgulayan da müslüman.

Haberin Devamı

Kadın imamlar

Fransa Başkonsolosu Bn. Domenach’ın sarayda verdiği iftar başlarken salona uzun pardösülü, örtülü 10 kadar genç kız girdi. Bunlar İstanbul’da din eğitimi alan, Türk asıllı Fransızlarmış. Türkiye, Fransa’ya imam yollamak istemiş, Fransa da yeter artık demiş galiba, ikinci kuşak bu kızları İstanbul’a din okusunlar diye göndermiş. Dönünce Fransa’da “imam” olacaklarmış! Ara çözüm! Ben artık iki susup bir yazıyorum!

Haberin Devamı

Sayın Haşim Kılıç! ‘Casuslar’ı unutmayın!

Kumpas, paralel, Tübitak’ın çekmecede saklanan raporu derken İstanbul Casus saçmalığı davasının hüküm giymiş sanıkları Anayasa Mahkemesi’nin haklarında karar vermesini bekliyor. Kimisi tek başına hapis, kimisi kaçak. Suçsuz ama ‘casus’ yerine konmuş bu insanların kararını çıkarmadan tatile gitmeyin! Casus olsalar dayanırlardı da, değiller ki!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder