Yazgülü Aldoğan Erzurum'a kar ve konuk yağdı!
HABERİ PAYLAŞ

Erzurum'a kar ve konuk yağdı!

Her şey dört dörtlük müydü? Tabii ki değil. Ama kötü anılar unutulur, güzelleri kalır akılda diyelim. Bu tür organizasyonlarda lojistik çok önemli. Binlerce kişiyi davet ediyorsanız transferleri, oturacakları, yatacakları yer, yiyeceklerinin tıkır tıkır organize edilmesi çok önemli. Erzurum, hep, kolay, hep yaparız yaparız dedi. Ama yaşadıklarımız ve kulağımıza gelenler işin bu kadar kolay olmadığının kanıtı. Oysa çözümü kolaydı, işi profesyonellere bırakmak. Bu çapta organizasyonlar Erzurum Belediyesi’nin, gönüllülerin yapmasıyla olmaz ki. Yazık olan okyanusta yüzüp derede boğulmanın getirdiği utançtır. Gerek sporcuların, gerek davetlilerin yaşadığı aksaklıkların hepsinin çözümü vardır. Keşke olmasaydı. Ama TRT’nin “transferlerde sorun yok” diye haber yapması bile olduğunun kanıtı değil mi?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Ben de doğrusu stada girişte yaşadığımız izdihamı unutamayacağım, birlikte itiştiğimiz insanlar arasında köşe yazarından büyükelçilere ve yabancı bakanlara kim yoktu ki! Yapa yapa öğreneceğiz. Sporcularımız buz hokeyinde başarısızmış diye dalga geçmenin alemi yok. Bundan sonra başarılı olacaklar. Çünkü kış sporlarına önem verilecek, desteklenecek, tesis de var, sporcu da yetişecek. Yılların takımlarına karşı mücadele veren dün takıma girmiş gençlerimiz bir de başarılı mı olacaktı, sporda mucize yok, çalışma var! Ama konukseverliğiyle övünen Doğulu insanımız, oyunları açmaya gelmiş Cumhurbaşkanı’na bile ikram yapamıyorsa, ortada sadece düşüncesizlik var!

Lojistik eksik Gecenin bir saatinde, kar altında, ki nihayet son dakika yağdı, Erzurumlular yollara dökülmüş, stadyumu doldurmuş, kentlerinde ilk kez yaşayacakları uluslararası bir büyük organizasyonun gurur ve heyecanı içindeler. Kim akıl etmişse üşümesinler diye beyaz atkı, şapka ve eldiven dağıtmış hepsine, birer de kırmızı ışıklı oyuncak. Organizasyonlarda başarı ayrıntıda gizlidir. Ortaya çıkan görüntü nefes kesiyor: Elif elif yağan kar, dekor gibi. O beyazlar içindeki kalabalığa vuran ışıklar mavi bir deniz görüntüsü yaratıyor ve tribünlerdeki kalabalık kırmızı ışıklarını salladıkça, sanki binlerce ateş böceği kımıldıyor! İlk gördüğümüz manzara buydu.

Haberin Devamı

Sonra ciritli atlılardan Anadolu’yu temsil eden dansçılara, iki başlı kartala, görkemli bir gösteri, çeşitli ülkelerden gelen sporcuların coşkusu, gençlerin eğlenceli rahatlıkları, tepeden ısıtıcılarla desteklenmiş stadın konforu, açılış töreninin başarısının anahtarları oldu! O romantik ortamda hemen önümüzde oturan başbakan ve eşine baktım da birbirlerine sokulup duruyorlardı, hiç de soğuktan değil! Pek hoştu, pek. Sizin ekrandan izlediğiniz kadar hoştu, hatta Erzurum’a öğleden sonra gidip sabaha karşı, üstelik de bir sıcak çay bile içemeden dönmenin yorgunluğuna değecek kadar hoştu!

Kutluyorum

Karadenizli ve futbolcu kökenli olmasına karşın, spordan sorumlu bakanlığı sırasında kafayı kış sporlarına takan, başta Erzurum olmak üzere Doğu Anadolu’yu tesislerle donatan, Universiade’ı başaran ve Kış Olimpiyatlarının hayalini kuran Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ı. Bu büyük dönüşüme destek veren ve maddi manevi arkasında duran Başbakan Erdoğan’ı. Başkanları Özer Ayık’ın şahsında bütün güçleriyle başta doğanın kar yağdırmayarak kendilerini sınamasına karşın, sınavdan yüzlerinin akıyla çıkmaya çalışan ve tabii asıl bundan sonra 10 gün boyunca çalışacak olan Türkiye Kayak Federasyonu’nu. Kısıtlı imkanlarıyla boylarından büyük bir işe kalkıp bütün davetlileri ağırlamaya çalışan Erzurum Valiliği, Belediyesi ve Erzurumlu yetkililerini. Bu güzel gösterinin mimarlarından Anadolu Ateşi’ni ve hocaları Mustafa Erdoğan’ı. Etkinliğe sahip çıkan ve stadı dolduran, gurur duyan Erzurumluları. Umarım bundan sonra da müsabakaları izler, sporcuları yalnız bırakmazlar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder