Yazgülü Aldoğan Kalp krizinden ölme yaşı 9’a düştü, çünkü...
HABERİ PAYLAŞ

Kalp krizinden ölme yaşı 9’a düştü, çünkü...

Haberin Devamı

Bu ülkede bir çocuğun kaç yaşında taciz edilebileceğini tahmin bile edemezsiniz; bebek ölümü gördü bu ülke, tecavüz edilmişti, kundakta bebek! Mahalleye yeni taşınmışlardı, komşu evin yaşıtı kızıyla arkadaş oldu, evlerine oynamaya gitti. Ve kızın dedesi 9 yaşındaki çocuğu taciz etti. Meclis’e geri gelecek Küçük kız o kadar korktu ki aile şikayetçi olup dava açılmasına rağmen, sanık tutuksuz yargılandığı için, ona rastlarım korkusuyla evden çıkmadı, okula gitmedi! Hayata küstü, gece altına kaçırdı, evde yalnız kalamadı. Bir de rapor yazarlar, psikolojisi etkilenmedi diye! Ve küçük kalbi, müşteki olarak ifade vereceği duruşmadan iki gün önce durdu: kalp krizi geçirmişti! 9 yaşında bir kız çocuğunun tacizcisiyle karşılaşacağı korkusundan kalp krizi geçirip öldüğü ülkede siz o küçük kızları tacizcisiyle evlendirmek için yasa çıkarmaya kalkıyor ve bir ülke ayağa kalkıp geçiremediğiniz için sadece bir kaç gün susuyorsunuz

Toplum razı olur mu?

25 Kasım Kadına Karşı Şiddet’in dünyada lanetlendiği gündür. O gün Cumhurbaşkanı, kendi kızı ve yakınlarına kurdurduğu derneğin düzenlediği toplantıya katılıyor. Ve yaptığı konuşmada tacizcileri af yasasının yeniden meclise getirilip “toplumsal uzlaşmayla” çıkarılacağını müjdeliyor! Bari o gün yapma, bari o gün söyleme, bari kadınlara söyleme. Ama tabii oradaki kadınlar alkış kıyamet. Bu mu toplumsal mutabakat? 9 yaşındaki bir küçük kızın taciz edildiği için kalbinin durduğu ülke burası... Efendim, gelenek görenek... Kırda, kasabada o çocuklar erken evlendiriliyor. Gelenek görenek kötüyse değiştir, ona uygun yasa çıkarma.

Ölü çocuklar pazarlık konusu olmamalı

Türkiye’nin AB üyeliğinin, vize serbestisinin, görüşmelerin sürmesinin Suriyeli göçmenleri Avrupa’ya yollamaması koşuluna bağlı tutulması, bizden çok Avrupa’nın ayıbıydı. Avrupa’nın kriz çözemeyen, insana değer vermeyen, sorunları görmeyen yüzünün, kibirli, bana neci tavrının sonucuydu. Ancak, Türkiye’deki insan hakları ve demokrasi kriterlerinin giderek çiğnenmesinin yarattığı tepki üzerine ilişkilerin dondurulması kararına Türkiye’nin verdiği tepki nedir? Açarız kapıları, salarız üzerinize göçmenleri! Affedersiniz, o göçmenler üzerinde pazarlık yapılan silah, eşya, madde midir, yoksa insan mı? Sahile vurmuş küçük çocuk cesedi hepimizin gözünü yaşartırken insan; bende üç milyon var, salarım üstüne diye Avrupa’ya rest çekerken rakam! Hani biz onları insan olduğumuz, onlar bizim akrabalarımız olduğu için bağrımıza basmıştık?

Doları düşürme duası ne zaman?

✔ Dolar kaç lira olursa tehlike çanları çalar?
✔ Dolar kaç lira olursa Türkiye NATO’dan, AB’den, ABD’den, BM’den, CENTO’dan, UNİCEF’ten çıkar?
✔ Ve Şanghay Beşlisi’ne, Asya Kaplanları’na, Mars’a girmeye karar verir?
✔ Doların düşmesi için ne zaman duaya çıkılacak? Yani artık bu konuda çıkan haber ve yorumların hiç birisinin bilimsel, doğru ve mantıklı bir tarafı kalmadı da!

Kara Cuma, gerçekten kapkara oldu!

Bütün bunlar bir yana dünün en önemli ve ilgi çeken haberi neydi? KARA CUMA! Gerçekten de kara cumaydı, Suriye bataklığında şehit vermiş, dolar çıkmış, AB ile papaz olmuş, her türlü canımızı sıkan haber gündeme gelmişti ama KARA CUMA denilen olay bunun dışındaydı. ABD’nin bir satış gazlama taktiği olan “Black Friday” Kara Cuma’da stokları azaltmak isteyen firmalar ürünlerini öyle bir düşürür ki müşteriler almak için birbirini öldürür! Bulduğunu alanların ellerinde gelinlikle çıktığı fotoğraflar yayınlanır. Ortalama bir Amerikan vatandaşının en büyük parayı KARA CUMA’da harcadığı kayıtlara geçmiş. E malum bir süredir memlekette yaprak kımıldamıyor. Millet sadece yeme içmeye para harcıyor, kimse elini cebine atmıyor, sadece dolarını alıyor. KARA CUMA ile buyrun alışverişe! Biletix bile bir liraya bilet sattı. Gördüğüm kadarıyla bizde indirimler yüzde 20 civarında kalmış, en büyük indirimi Hotiç yapmış!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder