Yazgülü Aldoğan Pazar günü biz ne seçeceğiz?
HABERİ PAYLAŞ

Pazar günü biz ne seçeceğiz?

Haberin Devamı

Biz belediye başkanı mı seçiyoruz, nasıl bir ülkede yaşayacağımıza mı karar veriyoruz? Seçime bir kaç gün kaldı. Pazar günü sandığa gideceğiz. Oy vereceği il, ilçe belediye başkanının neler yapacağı ve neler yaptığıyla ilgili değil hiç kimse! Bunun böyle olmasını Tayyip Bey istedi. Kendi popülerliğinin partisinin üstünde olmasına güvendi, narsisizmi (kendine hayranlığın) de dorukta olduğu için attı kendini meydanlara.

[[HAFTAYA]]

Ters de tepebilir!

İstanbul’da, Rize’de, Artvin’de, İzmir’de, Ankara’da ya Tayyip’i seçiyoruz, ya da ötekileri! Başkasından beklerken ülkeyi bölmek, ona nasip oldu! Bunun ille AKP’ye yarayacağı ne malum? AKP’li belediye başkanlarının hizmetlerini beğenen, kendi bölgesindeki “diğer” adaya güvenmeyen, ama AKP’nin getirdiği yasakçı, baskıcı, otoriter, TOKİCİ, betoncu, çevre düşmanı politikaya karşı çıkan, yolsuzluk, hırsızlıklardan midesi bulanan sadece laik cumhuriyet sevdalısı olanlar değil.

Muhafazakarlar, dindarlar yok mu? Evdeki sürekli azarlayan kocadan illallah demiş kapalı kadın. İnterneti yasaklanmış genç de bıkmadı mı ekranda bağırıp duran “Uzun”dan? Bence doğrudan menfaati olmayan, göbek bağı olmayan herkes bıktı! Partisinin dayatmalarından huzursuz olup karşı çıkamayan ama iş yapmış belediye başkanlarına da yazık oldu! E dik duramayınca olacağı bu. Ha karşı çıkılsa dinler miydi? Hepsi birden söyleseydi, belki.

*

Peki sen neden anlarsın usta?


“Twit mwit, ben anlamam o işlerden, dünya alem karşı çıksa kapatırım. Dünya alem kimmiş? Feysi de kapatırım. Yutub da neymiş? 25 Mart’ta da istediğinizi çıkarın, korkmuyorum. Ülkeyi yönetenlerin haremine giriyorlar yahu!” diyen biri ‘Yeni Türkiye’yi yönetebilir mi? Yeni Türkiye’de 12 milyon kişi twitter kullanıyor! İnternet çağında bu tür yasakların teknolojik olarak anlamı yok. Dünya aleme Kuzey Kore gibi görünmenin utancı da cabası. Kara para aklama, uluslararası mali kuralları ihlal, ambargo delme ve ‘ben anlamam o işlerden’... Neden anlarsın usta? En güzeli de Kılıçdaroğlu’na “Dini siyasete alet etme” demesi.

*

Başkanın eşi müdürü olunca!..


Kahvaltı masasının etrafında kalabalık bir grup kadınız. STK’lar, gazeteciler, Ataşehir Belediyesi’nin kadın bürokratları, belediye meclisi kadın adayları, birlikteyiz. Çoğu sorularıyla bunaltıyor Başkan Battal İlgezdi’yi. Biri var ki soruları daha da içinden çıkılmaz. Hatta ben takılıyorum, “En zor soruları o soruyor, işten atmalı” diye. Atamazmış meğer, eşiymiş! Ataşehir yeni bir belediye. Seçimi CHP kazandı diye kadro bile alamayınca başkan, devlet hastanesinde görevli eşine “Gel benimle çalış” demiş. İlk günler meclis toplantılarını kafelerde yapan belediyenin şimdi görkemli bir binası, iddialı bir programı var. Görünürdeki lüks konutlar Ataşehir’in küçük bir kısmını oluştururken geriye kalan tapusu bile olmayan yerleşimlerin farklı ihtiyaçları var. Haklı Kadın Platformu ve KADER’le “Kadın Dostu Kent” olmak için sözleşme imzaladığına göre Başkan İlgezdi seçimi yeniden kazanmaya kararlı. Bu ‘eşli’ sistem fena değil galiba, Gamze Hanım başkana şiddete karşı dans bile ettirmiş meydanda!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder