Ekonomi Yepyeni bir dünya

Yepyeni bir dünya

Paylaş
Yepyeni bir dünya

Hayatımın yarısı geçti bu topraklarda... İlkokulu Yenice’de, ortaokul ve liseyi Tarsus’ta okudum. İlk araba kullandığım sokaklar, ilk aşık olduğum adam, ilk dostluklarım, ilk gittiğim disko, ilk yüzdüğüm deniz ve daha niceleri hep Mersin’deydi.

SABANUR KIRAÇ

Haberin Devamı

Çocukluk ve ergenlik yıllarımda Tarsus’un neredeyse her sokağını kendi mahallem gibi bilir, Mersin’in sahillerinde evimin arka bahçesinde dolaşır gibi gezerdim.

BAŞKANA HERKES HAYRAN

Tam da bu yüzden yıllar sonra Mersin’e adım attığımda hem büyük bir heyecan hem de şaşkınlık içindeydim. Lise yıllarında okuldan kaçıp dolaştığım köy ile kasaba arasında kalmış Tarsus sokaklarının yerini; tarihi yapısına dokunulmadan modernleşmiş bir şehir havası almış. Bilmiyordum, meğer Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir’den önce 4 dönem Tarsus’un Belediye Başkanlığını yapmış.

Adana ve Mersin çevresinde yaşayan dostlarıma sorduğumda Başkan Kocamaz’ın yaptıklarına herkesin hayran kaldığını öğrendim. Bu yüzden de kendisini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sonuna kadar desteklemişler. Üstelik konuştuğum bu kişilerin çoğu Başkanla aynı siyasi partiye gönül vermiş kişiler de değil. Başkan da onların yüzünü kara çıkartmamış. Tarsus’ta yaptıklarını katlayarak, Mersin’in diğer ilçelerine ve merkezine de taşımış. Şehrin yaşam alanlarını öyle geliştirip güzelleştirmiş ki gözlerime inanamadım. Kendimi ailemle beraber yenilenmiş Mezitli sahil bandındaki o parklarda hayal ettim. Ve hayatımda ilk defa “İstanbul’da ne işim olduğunu” sorguladım. İçinde yaşadığım keşmekeş yerine Mersin’de olmayı tercih edebileceğimi farkettim. Çünkü Mersin’de, büyük bir şehirden bekleyeceğiniz tüm

Haberin Devamı